Reinchardt 28.05.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Witam,czytałem, szukałem (może mało skutecznie) i nadal mam wątpliwości - planując ocieplenie ogrzewanego garażu, w którym zimą chciałbym utrzymać +/- 5*C konieczne jest stosowanie takiej samej grubości warstwy ocieplenia? Jeże nie to ile? Dodam, że reszta budynku będzie ocieplona w 20cm. No i jeszcze sprawa ocieplania posadzki - czy ma to sens? Z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ISOVER 29.05.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Dzień dobry, Jeżeli jest to garaż w bryle budynku należałoby go ocieplić taką samą warstwą izolacji jak pozostałe ściany. Proszę również mieć na uwadze, iż w przypadku gdy temperatura w garażu będzie niższa niż w pozostałej części domu, ciepło będzie uciekać do chłodniejszego garażu. W przypadku podłogi na gruncie zalecamy stosowanie izolacji na całej jej powierzchni. W razie dodatkowych pytań jestem do Pana dyspozycji. PozdrawiamPaweł Stefański____________________Online Ekspert ISOVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 31.05.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223827-Garaż-w-bryle-domu-kto-posiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts