Salah 28.05.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Witam Nie zrobiliśmy przecierki ławy zaraz po wylaniu [ teść mądra rada tak kazał ] i teraz mamy klops mały bo nie bardzo jest jak dać papę jako izolację poziomą bo przez te nierówności i ostre krawędzie poprzebija się papa, Z tego co się dowiedziałem to są takie oto rozwiązania : - wyszlifować mechanicznie nierówności [ strasznie dużo roboty 100mb ławy ]- dać jakąś zaprawę wyrównującą - dać po prostu zaprawę taką jak się muruje bloczek - wymurować jedną warstwę bloczka i na niej dać papę czyli izolacja będzie od drugiego bloczka która wersja będzie najlepsza ? ponoć ta ostatnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 29.05.2014 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 ktoś doradzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 29.05.2014 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 martwe to forum troche :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.05.2014 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 mozna jeszcze zastapic pape szlamem cementowym typu: Schomburg Aquafin 1K lub Ceresit CR65. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 30.05.2014 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 jednak zdecydowałem już że będzie papa na drugim bloczku , ma to w sumie wiele pozytywów znacznie łatwiej i skuteczniej jest odizolować się poziomo niż na pierwszym bloczku na ławie. Natomiast walczę co dać na izolację pionową :/ i jaki klej do XPS . fighter1983 czytając twoje rady rezygnuję z foli kubełkowej bo to faktycznie bezsens ,ale czy jakieś stworzonka [ dom na polu masę nornic kretów ] nie zamieszkają mi w XPSie ? jak nie dam nic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania82aniolek 31.05.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 mozna jeszcze zastapic pape szlamem cementowym typu: Schomburg Aquafin 1K lub Ceresit CR65. Odświeżam temat bo mam ten sam problem. Co do tego Cersanitu to według specyfikacji beton musi mieć minimum 3 miesiące, nikt raczej tyle czekał nie będzie, a w ogóle to mnie te szlamy raczej nie przekonują. Czy ta niezatarta ława to jest w ogóle taki duży problem? Szukam czegoś na ten temat ale wpadłam tylko na dwa wątki z których jednak nic nie wynika. A domyślam się że laicy potrafią robić z igły widły. No więc jak? Fundament mam nie zatarty, laliśmy ze znajomymi, niby Oni się na tym znają, ale betoniarka miała 3 godziny opóźnienia a im widocznie się spieszyło :/ i tak wyszło, a ja się nie przygotowałam. Chce położyć folię jako izolację poziomą, grubość zdaje się 2 mm, czy ta chropowatość to będzie problem? Ława została przeciągnięta jedynie deską po szalunku dla wyrównania poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania82aniolek 31.05.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Przepraszam, oczywiście Ceresitu, to przez pośpiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 04.06.2015 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Odświeżam temat bo mam ten sam problem. Co do tego Cersanitu to według specyfikacji beton musi mieć minimum 3 miesiące, nikt raczej tyle czekał nie będzie, a w ogóle to mnie te szlamy raczej nie przekonują. Czy ta niezatarta ława to jest w ogóle taki duży problem? Szukam czegoś na ten temat ale wpadłam tylko na dwa wątki z których jednak nic nie wynika. A domyślam się że laicy potrafią robić z igły widły. No więc jak? Fundament mam nie zatarty, laliśmy ze znajomymi, niby Oni się na tym znają, ale betoniarka miała 3 godziny opóźnienia a im widocznie się spieszyło :/ i tak wyszło, a ja się nie przygotowałam. Chce położyć folię jako izolację poziomą, grubość zdaje się 2 mm, czy ta chropowatość to będzie problem? Ława została przeciągnięta jedynie deską po szalunku dla wyrównania poziomu. Kasę planowaną na położenie na niezatartej ławie fundamentowej 2 mm folii przeznacz na: kosmetyczkę lub fryzjera - efekt izolacji p/wilgociowej będzie identyczny a Ty zyskasz na samopoczuciu zdecydowanie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts