Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyciszenie ściany działowej z cegły - czym wyciszyć ścianę

Recommended Posts

Witam

Odrazu na wstepie chciałbym sie przywitać z szanownym forum :) Mam taki problem , a moze to nie problem lecz poprostu nie wiedza :) Musze tzn proszono mnie abym to uczynił , ścianę dzieląca mój duży pokój z sąsiadki pokojem. Fakt faktem robię teraz duży remont i sam od siebie nie chcialbym aby sasiadka musiała słuchać tego że oglądam film wojenny na kinie domowym :) Sprawa jest prosta chciałbym od swojej strony wyciszyc ścianę aby dzwięk nie przeniosił się do niej w dużej ilości.

Jako że miejsca na stworzenie konstrukcji nie mam za wiele, musze myślec nad róznymi rozwiązaniami.

1. Wełna akustyczna SILENT WOOL TW1-E + stelaz + plyta KG

2. Korek + stelaz + KG

3. Wyciszenie panelami aktustycznimi + KG

4. inne ?

Podobno trzeba zastosować wibrolizatory lub ewentulanie uzyć czegos pod kolki.

Pytanie czy uzycie np, podkladek sprezynowych oraz filcowych podkladek miedzy stelazem a kolkiem da cokolwiek czy szkoda zachodu ?

Wiem ze nie wycisze tej sciany za bardzo jednak chcialbym aby nie bylo to dla tej kobiety uciazliwe jak wpadna koledzy na "piwko"

Dzieki za odpowiedz