cyb3rm4n 29.05.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Witam Odrazu na wstepie chciałbym sie przywitać z szanownym forum Mam taki problem , a moze to nie problem lecz poprostu nie wiedza Musze tzn proszono mnie abym to uczynił , ścianę dzieląca mój duży pokój z sąsiadki pokojem. Fakt faktem robię teraz duży remont i sam od siebie nie chcialbym aby sasiadka musiała słuchać tego że oglądam film wojenny na kinie domowym Sprawa jest prosta chciałbym od swojej strony wyciszyc ścianę aby dzwięk nie przeniosił się do niej w dużej ilości. Jako że miejsca na stworzenie konstrukcji nie mam za wiele, musze myślec nad róznymi rozwiązaniami. 1. Wełna akustyczna SILENT WOOL TW1-E + stelaz + plyta KG 2. Korek + stelaz + KG 3. Wyciszenie panelami aktustycznimi + KG 4. inne ? Podobno trzeba zastosować wibrolizatory lub ewentulanie uzyć czegos pod kolki. Pytanie czy uzycie np, podkladek sprezynowych oraz filcowych podkladek miedzy stelazem a kolkiem da cokolwiek czy szkoda zachodu ? Wiem ze nie wycisze tej sciany za bardzo jednak chcialbym aby nie bylo to dla tej kobiety uciazliwe jak wpadna koledzy na "piwko" Dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof1966 30.05.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Witam,sama wełna i korek to raczej za mało. Ja wykonuję to w opcji panelami na bazie gumy 2 cm, stelaż i podwójna płyta kg. Oczywiście przed ścianka odizolowana na całym obwodzie. Grubość całości to około 10 cm, ale można to zrobić i mniejszą grubością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadex - Składy budowlane 04.06.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Dzień dobry, w tym celu polecamy izolację ustrojem tłumiącym z wełną ROCKWOOL. Wyczerpujące informacje na ten temat znajdzie Pan w poniższym pliku PDF. KLIKNIJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts