Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Mam takie pytanie,ponieważ zamawiając okna Veluxa trochę przegapiłem temat,niedoprecyzowałem i byłem przekonany,że występują one tylko w kolorze sosny naturalnej. Pozostałe okna w domu od wewnątrz mają być białe,więc teraz mam trochę problem bo w jednym pomieszczeniu miałbym dać okno (już jest zamontowane) dachowe w kolorze sosny,a obok niego okno dębowe malowane na biało. Oczywiście to będzie słabo wyglądało..

Mam dwie opcje... Demontaż i szukanie kogoś kto mi takie okno dachowe sosnowe pomaluje na biało,a druga opcja to na poddaszu zamiast okien fasadowych dębowych zrobić okna sosnowe w kolorze sosny,żeby pasowały do dachowych.Tylko akurat to słabo mi się podoba

Czy ktoś może malował okna dachowe od wewnątrz samodzielnie na jakiś kryjący kolor ?

Proszę o pilną odpowiedź i informację,bo zaraz muszę składać zamówienie.

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/190530-okna-dachowe-velux-malowanie-pilne/

• 3 months później...

Okna drewniane można malować, jednakże proszę wziąć pod uwagę kwestie gwarancji na powłokę lakierniczą - jeśli zdecyduje się Pan na pomalowanie okien dachowych, to niestety może się to wiązać z jej utratą w tym zakresie.

fot. okno dachowe GLU

119060-01-XXL (1).jpg

Edytowane przez Doradca VELUX
https://forum.murator.pl/topic/190530-okna-dachowe-velux-malowanie-pilne/#findComment-6585573