possum 30.05.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 witam, mam dylemat. kupuje dom z lat 70 tych. to co mnie niepokoi to piwnica i podłogi. każde pomieszczenie piwniczne ma inna głębokość, od około 2 do 2,8m. pytałam właścicielki ale nie wie dlaczego tak jest bo nie budowała tego domu. z tego co się orientowalam to raczej dom nie stoi na podmoklym terenie. czy taka podłoga o różnej głębokości może świadczyć o jakiejś dużej wadzie domu? poza tym co widzę to parapety okienne (chyba betonowe) które się posypały. dom nie jest zamieszkały od 7 lat, ale tylko wietrzony. będę b wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.05.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Weź człowieka, który się na tym zna. Kierownika budowy? Ty zwracasz uwagę na parapety, on zwróci na ocieplenie dachu i izolację poziomą. Niestety, nikt kto nie wszedł do tego domu nie jest w stanie Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CracoviaKS 31.05.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 To nie jest osiadanie. Może w podłożu jest jakaś wychodnia piaskowca, albo lepiej jeszcze jakiegoś granitu czy innego dziadostwa wylewnego i sobie tak wyrównali do poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 01.06.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Może ma to cos wspólnego z wielkoscią powierzchni mieszkalnyck które wtedy mozna było budować. Rodzice w 82 budowali dom 250m, i na parterze 100m ma wysokosc 2.20, - że niby to są pwinice:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts