rafalisko30 30.05.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Mam takie oto pytanie... Czy Starostwo Powiatowe przy składaniu wniosku o pozwolenie na budowę wymaga, by na projekcie zagospodarowania terenu było potwierdzenie zgodności z oryginałem od geodety, który przygotowywał mapkę do celów projektowych? Projektant jedno, a geodeta drugie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.05.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie mapa musiała być oryginałem i kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalisko30 30.05.2014 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, więc doprecyzujmy Geodeta wykonał mi 4 mapki do celów projektowych w formacie A4. Plan zagospodarowania to kopia mapy do celów projektowych z wrysowanym budynkiem, tarasem, wyjazdem wraz z legendą (format A3). Sugerujesz, że projektant miał to wykonać na mapce oryginalnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.05.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 (edytowane) Mój projektant wrysował mi dom na mapie do celów projektowych.Mam wrażenie, że mapa ta do tego służy - tu definicja mapy do celów projektowych : http://pl.wikipedia.org/wiki/Mapa_do_cel%C3%B3w_projektowych Plan zagospodarowania o którym piszesz był wykonany na oryginale mapy do celów projektowych. Edytowane 30 Maja 2014 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 30.05.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Ja też projekt zagospodarowania mam zrobiony na oryginale mapy do celów projektowych. Architektka powiedziała mi ile sztuk potrzebuje od geodety, geodeta tyle zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 30.05.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Jeżeli architekt rysuje zagospodarowanie na kopii lub teraz częściej na wersji elektronicznej to do pozowlenia należy doączyc mapy w orginale od geodety. I osobom które cos dorysowują nie wolno zminiac sklai i niczego korygować - takie mapy nie przejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts