splatch 01.06.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Drodzy forumowicze, Stanąłem przed zagadnieniem odpływu liniowego w garażu. Obecnie na środku garażu mam zostawione podejście do odpływu punktowego z rurą "fi" 100. Chciałbym wykorzystać to podejście do zrobienia odpływu wzdłuż bramy wjazdowej, jakieś 3 metry od tego miejsca. Do poziomu gotowej posadzki mam 10-12 cm (5 cm stryo + beton). Wolałbym uniknąć rozwalania chudziaka ponieważ rura kanalizacyjna do tego odpływu jest pod nim dość głęboko (80-90 cm). Garaż jest pierwszym skanalizowanym pomieszczeniem patrząc od strony przyłącza przez co zrobienie nowego podejścia to rozkucie jakiś 2-3m2 i wykopanie studni na metr głębokiej w której i tak nie da rady zrobić trójnika. Przekuwanie się na zewnątrz też wiąże się z rozkuwaniem chudziaka i do tego ściany z bloczków, co już przerabiałem i czego chciałbym uniknąć. Kratka przy bramie ma tą zaletę że można zrobić przy bramie spadek w jednym kierunku, inaczej uszczelka bramy może gorzej dolegać*po środku i komplikować wykonanie wylewki. Przejrzałem internet w poszukiwaniu korytek oraz kratek i jest ich cała masa - najniższe mają 3-4 cm, później 6-8 oraz 10 cm. Nigdzie jednak nie mogę znaleźć dobrego patentu na zasyfonowanie kratki które nie wymagało by zagłębiania syfonu jakoś makabrycznie głęboko. Wydaje mi się, że kratka głębokości 3-4 cm podłączona na rurce 50mm w zupełności wystarczy aby usunąć wodę z garażu. Chciałbym podpytać Was i zawodowców, którzy kręcą się na forum jak to rozwiązujecie. Było by idealnie aby było łatwe dojście do syfonu. W załączniku rzut garażu i instalacji. Odpływ wzdłuż*garażu, prostopadle do bramy, jest w sumie ostatecznością. Edytowane 1 Czerwca 2014 przez splatch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 19.08.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Także doszłam do wniosku, że garaż to nie basen i wodę odprowadzi kratka. Zastanawiam się nad taką: http://www.123armatura.pl/Produkty/Alcaplast/Kratka-sciekowa-105-%C3%97-105-50-75APV26C_92022.html Lepsze rysunki tech na stronie producenta, ale ceny także z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 17.02.2015 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Witam, Nie będę zakładał nowego tematu, wiec podepne się tutaj. Otóż, potrzebuje odpływu liniowego do garażu. Odpływ chciałbym zamontować wzdłuż bramy garażowej (szerokość bramy 5 m. a szerokość garażu 730 m.) szukam jakiegoś w miarę taniego odpływu i sprawdzonego przez użytkowników. Przeglądałem na allegro, ale dużo tego i nie wiadomo co wybrać. Linki mile widziane ☺ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.02.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Witam, Otóż, potrzebuje odpływu liniowego do garażu. Linki mile widziane ☺ Pozdrawiam Witam, przejrzyj warto podpatrzeć :http://www.sindbad.mojabudowa.pl/?id=94907 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 18.02.2015 01:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Przejrzałem tę stronę i tam jest pokazane jak jest zamontowany, a mi chodzi jaki odpływ jest dobry, jakiej firmy, jaki polecacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakuboski 18.02.2015 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 ja mam firmy bielbet są niskie w przestępnej cenie i możesz dokupić syfon wpisz w necie syfon do odwodnienia liniowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 20.02.2015 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Dzięki Jakuboski, przeglądałem tę stronę i są różne i na pewno coś wybiorę. Zastanawia mnie tylko czy mają spadki w środku, żeby Góra korytka była w poziomie razem z płytkami. Będę potrzebował 6 m bieżących tych korytek. I jeszcze jedno pytanie, jak podłączyć takie korytka do rury kanalizacyjnej, bo na zdjęciach nie widać żeby korytko miało jakieś podłączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 26.02.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Możecie pokazać, które konkretnie wybraliście? A15 czy może B125 bo mam dyletamt i nie wiem jaki rodzaj wybrać?Ma być zamontowane na środku dwustanowiskowego garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts