Rafal111 02.06.2014 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Na jednej stronie dachu mam nisko okno dachowe a wyżej komin wentylacji.Hydraulik zamontował odpowietrzenie w połowie wysokości - między oknem a kominem. Często śmierdzi mi w łazience - nie wiem czy cofa sie z komina wentylacyjnego czy zawiewa do okna. Nie mam zbytnio jak przenieść tego odpowietrzenie. Czy można je zatkać? Coś słyszałem o jakiś automatycznych zasysających kominkach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.06.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Na jednej stronie dachu mam nisko okno dachowe a wyżej komin wentylacji. Hydraulik zamontował odpowietrzenie w połowie wysokości - między oknem a kominem. Często śmierdzi mi w łazience - nie wiem czy cofa sie z komina wentylacyjnego czy zawiewa do okna. Nie mam zbytnio jak przenieść tego odpowietrzenie. Czy można je zatkać? Coś słyszałem o jakiś automatycznych zasysających kominkach ... Bo faktycznie nie jest to odpowietrzenie tylko napowietrzenie ma za zadanie doprowadzić powietrze do kanalizacji w sposób uniemożliwiający zasysanie wody z syfonów(wanny, brodzika umywalki itp) i bezproblemowy spływ ścieków do rury zbiorczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 04.06.2014 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 czyli można by załozyc coś, jakis kominek który by nie wypuszczał zapachów na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 04.06.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 czyli można by założyć coś, jakiś kominek który by nie wypuszczał zapachów na zewnątrz Tak, ma to taką budowę że wewnątrz jest membrana która ma za zadanie szczelne zamknięcie otworu napowietrznika kanalizacji. Ze względu że jest to guma (niekiedy marnej jakości) warto ją raz w sezonie oczyścić i przesmarować smarem sylikonowym- do uszczelek drzwi samochodowych. Średnice napowietrzników są różne więc dobierzesz je do swojej rury. Aby pasowała do otoczenia można ją pomalować do koloru dachówki/pokrycia dachowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 06.06.2014 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 tylko ja mam taka specjalną dachówke razem z kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Znajomyx 10.06.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 U siebie założyłem dosyć rurę, wyprowadzoną nad dach w krańcu domu. Na początku troche śmierdziało z niej. Po przedłużeniu jakieś 1m nad dach - zapachy ulatniają się w bliżej nie znanym kierunku. Są też specjalne odpowietrzniki montowane przy np. syfonie. Jednak nie stosowałem ich, ciężko polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 22.09.2014 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Wracam do tematu bo ... Napowietrzenie założyłem pod umywalką na górze i ... nic nie dało. Jak nie było wywiewu na dachu bo zdemontowałem to jak pilnowałem zalewania syfonów to było ok. Jak ktoś nie zamknął drzwi od łazienki była masakra. Teraz wróciłem do wywiewu na dachu, dałem go wyżej i ... już pierwszego dnia śmierdzi w łazience tylko tak jakby mało ale czuć. I teraz ręce mi opadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts