gustavv 02.06.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Pytanie jest następujące:czy można przykryć właz do szamba kostką brukową? Opis sytuacji:Szambo jest przed wjazdem do garażu. Rura do pompowania przez szambojadka jest wyprowadzona do ogrodzenia.Czujnik poziomu szamba (pływak) jest zainstalowany i działa.Żeliwna pokrywa zbyt piękna nie jest i aż prosi się, by wszystko schować pod kostką brukową. Czy są jakieś przeciwskazania? Zdaję sobie sprawę, że kiedyś tam zajrzeć będzie trzeba i kostki rozebrać przy okazji ale wydaje mi się, że będą to naprawdę sporadyczne przypadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 02.06.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Pytanie jest następujące: czy można przykryć właz do szamba kostką brukową? Opis sytuacji: Szambo jest przed wjazdem do garażu. Rura do pompowania przez szambojadka jest wyprowadzona do ogrodzenia. Czujnik poziomu szamba (pływak) jest zainstalowany i działa. Żeliwna pokrywa zbyt piękna nie jest i aż prosi się, by wszystko schować pod kostką brukową. Czy są jakieś przeciwskazania? Zdaję sobie sprawę, że kiedyś tam zajrzeć będzie trzeba i kostki rozebrać przy okazji ale wydaje mi się, że będą to naprawdę sporadyczne przypadki. Jesli to zrobisz, to plywak sie pewnie tydzien pozniej zepsuje Zrob to tak, zeby bylo rozbieralne latwo i szybko. Moj pomysl. zostaw dziure w kostce pod pokrywe. krawedz dziury zabezpiecz petla z metalowego plaskownika grubosci pare milimetrow. Przewierc klape szamba wstaw tam jakis drut z petelka wystajaca ponad pokrywe na grubosc kostki. Poloz wartwe kostki na pokrywe, zabezpieczone druga petla z płaskownika. Bedziesz mogl za metalowa petelke wyciaganc pokrywe a kostka sie nie rozsypie bo sie bedzie trzymala na plaskowniku., marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gustavv 02.06.2014 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ciekawa propozycja jednak u mnie nie przejdzie. A co do pływaka to mam nadzieję, że pochodzi parę lat w końcu to tylko kulka w plastikowym pudełku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts