lucynka77 03.06.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Potrzebuję dobrego hydrofora. Co powiecie na ten: http://www.sklepalko.pl/woda-pompy/hydrofory/hydrofor-hw-3500-classic.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 03.06.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Potrzebuję dobrego hydrofora. Co powiecie na ten: http://www.sklepalko.pl/woda-pompy/hydrofory/hydrofor-hw-3500-classic.html ? Dobrego do czego? Do zaopatrzenia calego domu w wode ze studni? Po to co powyzej to zabawka jest ktora w zalozeniu producenta masz za 2 lata wyrzucic i kupic nowa. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RST 04.06.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Do podlewania ogródka spokojnie starczy i to na dłużej niż 2 lata. Sąsiedzi mają hydrofory 2x tańsze niż ten w linku a działają już dobrych kilka lat bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 04.06.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Przy ciśnieniu tego hydroforu i dłuższym wężu do podlewania to nie będzie to przyjemne podlewanie. Zakres włącz-wyłącz: 2-3 bar, mam nadzieję, ze to jest regulowane, bo trudno mu będzie uzyskać wysokość podnoszenia: 38 metrów przy 2-3 bar. Doczytałem w instrukcji - zmiany dokonuje tylko sprzedawca Czyli się da. Jak już minie gwarancja Zwężka, i to solidna na połączeniu pompa-zbiornik? Pojemność zbiornika taka, że w zasadzie co spuścisz wodę w kibelku, to się pompa załącza (przypominam, że pojemność wodna zbiornika to tylko część jego pojemności rzeczywistej). Wydajność pompy kiepska, na działeczkę rekreacyjną to się pewnie nada, ale na co dzień do domu to bym szukał czegoś lepszego. Za zauważalnie mniejszą cenę mam hydrofor omnigeny z większym zbiornikiem i złożony z elementów nabywalnych tanio w każdym składzie obok mnie, tudzież drożej w marketach budowlanych na wypadek awarii w niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts