omek123 03.06.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Witam, zrobiłem półke z płyty gipsowej coś takiego: chciałbym ją zrobic na bardzo biały połysk - cos w tym stylu jak ten stolik nie wiem czego uzyc, czy przedewszystkim chodzi o jakąs specjalną farbe o wysokim połysku czy lakier. Próbowałem nałożyc na zwykłą farbę białą sam lakier, ale efekt nie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 03.06.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Takie półki z płyty mdf zrobisz a nie z płyt kg. Obawiam się że nie ma szans na uzyskanie efektu lakieru fortepianowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 04.06.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 dokładnie, lakier zbliżony do fortepianowego na KG się nie uda. Można to zrobić ale na gładkim podłożu (MDF będzie OK, może być laminowany). Podobny efekt można uzyskać okładając półkę szkłem (np. lacobel) lub płytami z błyszczącego tworzywa sztucznego (różne poliwęglany itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 04.06.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Szpacha, szpachla i jeszcze raz szpachla. Potem podkład wypełniający, szlifowanie papierami wodnymi i dopiero kolor, bezbarwny i znów polerka. Da się zrobić ale szkoda czasu i pieniędzy. Lepiej tak jak koledzy wyżej pisali wejść w MDF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 07.06.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Idź do szklarza i poproś o szkło barwione. Nie pamiętam nazwy (coś na "a") ale jest to szkło (nie żadna pleksi) z czymś zatopionym wewnątrz. Kolorów jest cała masa. Ostatnio patrzyłem na to (można tym wypełniać przestrzeń pomiędzy blatem w kuchni a wiszącymi szafkami) i cenowo koło 150zł za metr (kw). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts