tdancerd 03.06.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Witam - zamierzam kupic gotowy dom na pieknej dzialce - nie chce innego. Jednak ten, ktory sobie upatrzylem ma bardzo niskie pierwsze pietro i bardzo duze, niewygodne skosy. W skrocie chce podniesc dach tak, aby mozna bylo wmontowac normalne okna na pietrze i abys skosy nie byly takie uciazliwe. Dom ma 200m2 a dach jest z ceramicznej dachowki.Mysle o tym, aby zdjac dachowke, zdjac wiezbe dachowa - i ja pozniej zrobic na nowo, ale uzyc "starych" dachowek. Po czym odpowiednio podniesc sciany domu. Projekt pierwszego pietra chce zrobic na nowo - nowe pokoje, ale podlaczenia wodne zostalyby tam gdzie sa. Wiec do przerobki elektryka, kominy... i co jeszcze? - chcialbym nie przerabiac ogrzewania(kaloryfery panelowe).Jaki moze byc koszt takiej przebudowy? - chodzi mi o rzad wydatkow? Co trzeba zmienic w dokumentach - jaki jest tutaj proces.Za wszelkie informacje z gory dziekuje.Pozdrawiam - Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 03.06.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Znajdz projektanta i poproś o zrobienie inewtaryzacji z projektem wykonawczym rozbudowy poddasza i już ;-)potem znajdziesz firmę wykonawcza albo sam zrobiszmożesz od razu zażyczyć sobie kosztorysu wstępnego planowanej rozbudowy ,będziesz miał pogląd na wydatki jakie trzeba będzie brać pod uwagę Edytowane 3 Czerwca 2014 przez FOXSTER dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdancerd 03.06.2014 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Po pierwsze dziekuje za tak optymistyczna odpowiedz- A WIEC DA SIE Czy ktos moze dac mi namiary na dobrego projektanta we wroclawiu, ktory zrobi mi inwenteryzajce z projektem wykonawczym rozbudowy poddasza? Za kontakty dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 05.06.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Czy da się to powie projektant po oględzinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts