littlegeorge 03.06.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Witam, Chciałbym się poradzić was ponieważ dzisiaj całkowicie zaskoczył mnie Zakład Energetyczny.Sytuacja wygląda tak: przy wykonywaniu przyłącza kanalizacji sanitarnej byłem zobowiązany opinią ZUDu do zgłoszenia w Zakładie Energetycznym tych prac ponieważ rura kanalizacyjna krzyżowała się z kablem średniego napiecia. Poziom rury kanalizacyjnej zasadniczo był o 1,5m niżej niż kabel energetyczny a kabel przy wykonywaniu prac nie został nawet odkopany. Przyjechał szanowny Pan z Rejonu pomachał reką powiedział że wszystko ok i żebym przywiózł projekt budowlany to on na nim przybije pieczątke i to wystarczy w formalnościach. Jakie było moje zdziwienie i wkur..... jak nagle dostałem fakture na prawie 400zł ... za wyłączenie prądu w kablu i ponowne załączenie - zauważe że przerwy w dostawie prądu nie było bo to ponoć jakis obwód rezerwowy.Miał ktoś może podobną sytuacje? bo to jest jakas paranoja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 03.06.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Kasują za co się da - przecież z czegoś muszą mieć na socjal i przywileje dla pracowników zakładów energetycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts