Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skuwanie starych płytek

Recommended Posts

Witam

Mam pytanie do Was-Za jakis czas czeka mnie remont łzaienki-bede kładł nowe płytki oraz jeszcze wymienial kilka innych rzeczy ale pytanie dotyczy skucia starych płytek ze sciany-Czytałem rózne wypowiedzi -rozne sa opinie -jedni polecaja oszczednośc czasu,kasy aby polozyc nowe plytki na stare oczywiscie odpowiednim klejem ale...chcialbym miec pewnosc ze zrobie to dobrze i raczej jestem sklonny do skucia starych i polozenia na tynk nowych.Moje pytanie brzmi-czy jest jakis dobry pypróbowany sposob aby to zrobic w miare szybko i dobrze?..czy wystarczy tylko mlotek i przecinak czy bede potrzebowal sprzetu w postaci wiertarko-mlota?Dodam moze ze stare płytki mam polozone na calej łazience-tzn od sufitu az po posadzke

Prosze podajcie-podpowiedzcie cos mi na ten temat-jak najlepiej za to sie zabrac?

Pozdr. dariooo

Hey-witam-..wiesz napisze tak-moze i szkoda tych 2-3cm po kazdej ze stron-ale jesli zyskalbym za to czas i mniej kurzu itp.bałaganu poszedlbym na to-ale? ...własnie ale czy jesli pojde na takie podejscie czy za jakis czas nie bede tego żałował?...oczywiscie majac na uwadze odpowiedni klej poprzedzony odpow. zagruntowaniem starych płytek...tylko czy tu gruntowanie cokolwiek pomoże?-czytalem tez o mozliwosci zeszlifowania poprzez jakąs nakładke gumowa na wiertarce starej powłoki płytek no ale powstaje znowu pytanie o trwałosc-przyczepnosc nowej powierzchni-dodam ze stare płytki sa na scianie ok 20 lat i jest to wymiar 15/15-

Dzieki za zainteresowanie.pozdr:)

Coś za bardzo kombinujesz. Skuj w cholerę stare płytki i już. Jak nie chcesz ręcznie, to weź jakiś nie za duży młot udarowy i jedziesz. No chyba że płytki są przyklejone na ścianie z GK, to wtedy rzeczywiście może lepiej przykleić na stare płytki. Ale jak wszędzie ściany murowane, to nie widzę problemu.