Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o pomoc - garaż, żywica epoksydowa

Nikmot

Recommended Posts

Witam,

Poczytałem troszkę forum, już wiem więcej, ale i tak budowlanka to dla mnie czarna magia :-) więc przepraszam z góry za pytania laika,

Mam garaż 50m2, dziś na chudziaku, została wykonana posadzka od 12 cm w góre ( folia izolacyjna, styropian, zbrojenie etc). chciałbym ją zakonczyć zywicą epoksydową w sposób malarski. Jezeli dobrze zrozumiałem, to najwcześniej za 4 tygodnie, muszę posadzkę zagruntować. - tutaj pierwsze pytanie, jakiego gruntu uzyć ( jakiej firmy aby bylo dobrze ) potem pomalować 1 warstwą zywicy, dodać piasku kwarcowego , odczekac 6-8h i pomalować drugi raz. - tutaj drugie pytanie, czy możecie mi polecić jakiej żywicy użyć w kolorze, jakieś lepszej jakościowo. ( myślalem o Caparolu )?.

I mogę sie juz cieszyć dobrą posadzką? Jeżeli mam zły tok rozumowania, to proszę mnie poprawić.

• 6 months później...
dobrze jest przy zlecaniu takiej pracy ,wybór żywicy pozostawić doświadczonemu wykonawcy .Nie proponuję wykonywania takich prac we własnym zakresie.To są materiały dwuskładnikowe,o określonym czasie reagowania,nie wspominając juz o odpowiednim przygotowaniu podłoża,sposobie nakładania żywicy,odpowiednich narzędziach,etc.Pozornie wydaje się to proste,jednak po kilku miesiącach może się okazać,że farba się łuszczy,bądź odpada,bo nie zostały dochowane pewne niuanse technologiczne. Edytowane przez finlandia
reklamy sa niedozwolone

nie, najlepiej jakby ktoś z doświadczeniem sie tym zajął.

Chyba wezme grunt Caparola 443 i zywice 442 .

Jeżeli ma to ktoś robić to po co chcesz mu narzucać własne produkty ?

Firmy które się tym zajmują mają własne rozeznanie i doświadczenie nt, dotyczy to także doboru chemii.

Ja miałem podobnie garaż + kotłownia, w sumie 50m2, obdzwoniłem kilka firm wykonawczych. Czasem podawali mi przez telefon jakiego głównie producenta stosują, ale każdy powiedział, że dobór chemii jest po wizycie na budowie. U mnie było 50m2 a roboty było na prawie tydzień.

Od siebie polecam zrobienie posadzek antypoślizgowych, z większym ziarnem, super się po tym chodzi czy jeździ a i umyć mopem można.