gosia.kraków 09.07.2014 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 09.07.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Nie, moja odpowiedć nie dotyczyła tych "kradzionych materiałów". Dotyczyła tej odpowiedzi Pewnie mój błąd polegał na tym, że powinnam tu wstawić projekt instalacji a nie sypać wycenami- stąd taka dyskusja... Ostatni post pokazuje fragment "projektu", a właściwie tzw. aranżację osprzętu i wypustów elektrycznych. To nie jest obmiar, na podstawie którego powstaje wycena. Za to dla tzw. punktowców jest wielkie pole do popisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 10.07.2014 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Widzę schody, wrzuć skan piętra i podaj wymiary tego kwadratu.Podaj w przybliżeniu co wchodzi w zakres prac, rozumiem że chodzi o rozdzielkę i kabelki do gniazdek +oświetlenia.Uziom, przyłącze, skrzynka licznikowa- poza zakresem wyceny?Na jakim etapie jest budowa? A może to remont?Dokładnego kosztorysu nikt ci nie zrobi, ale rząd kwoty można ustalić. Rząd, czyli że bliżej prawdy jest cena 6,5k czy 13k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia.kraków 12.08.2014 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Dzięki za pomoc, znalazłam elektryka(okazało się, że najlepiej szukać najbliżej, bo to prawie sąsiad), który zrobił mi instalacje za rozsądną kwotę, mam całą instalację wewn. 98 punktów ( w tym 6 tv/internet i siła) + 15 rolet , 5 kamer, alarm, agregat prądotwórczy i ogranicznik przepięć) za 8 tys. co uważam za dobrą cenę. Wszystko mam zrobione pod kątami prostymi i dobrym standardowym sprzętem marki hager i telefonika, na pewno nie kradzionym (jak sugerował pan z konkurencji) bo sama widziałam, że jest nowy odpakowywany z worków...Pan był słowny i terminowy, gdy będę już miała w domu prąd wpiszę na białą listę. Na razie czeka mnie jeszcze przyłącze, ale to już następna historia, w Tauronie byłam już 3 razy i ciągle coś im nie pasuje. Bo muszę przepisać na siebie umowę a oni nawet nie wiedzą czy mam licznik, czy mam prąd, jaki mam prąd czy docelowy czy budowlany itd. jednego dnia zadzwonił do mnie pan z tauronu, że musi anulować mój wniosek o rozplombowanie licznika bo umowa nie jest na mnie (no to mówię "ok" przepiszę umowę i proszę anulować wniosek) za 3dni dzwoni pani w sprawie umowienia się na oplombowanie licznika- a ja na to, że nawet nie byl rozplombowany bo anulowano mi wniosek) Ten numer ewidencyjny to im chyba tylko pokazuje czy już zapłaciłam czy jeszcze nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 13.08.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 instalacje za rozsądną kwotę, mam całą instalację wewn. 98 punktów ( w tym 6 tv/internet i siła) + 15 rolet , 5 kamer, alarm, agregat prądotwórczy i ogranicznik przepięć) za 8 tys. co uważam za dobrą cenę. Wszystko mam zrobione pod kątami prostymi i dobrym standardowym sprzętem marki hager i telefonika, Cytuję Gosię i cieszę się, że jest zadowolona ale piszę do "punktowców". Dobra cena czy nie? Bo ja dalej nie wiem. Gosia przepłaciła czy elektryk stracił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 15.08.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 .... który zrobił mi instalacje za rozsądną kwotę, mam całą instalację wewn. 98 punktów ( w tym 6 tv/internet i siła) + 15 rolet , 5 kamer, alarm, agregat prądotwórczy i ogranicznik przepięć) za 8 tys. co uważam za dobrą cenę. .... Te 8 tys to jest tylko za robociznę, czy obejmuję także materiał (bo z Twojego opisu tak można wywnioskować) wszystkie przewody, agregat, centralkę alarmową z czujkami, sygnalizatorem, osprzęt elektryczny (gniazda wyłączniki), rozdzielnie elektryczną z modułami, dokumentację powykonawczą z protokołem z pomiarów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia.kraków 15.08.2014 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 8tys. to robocizna z materialem typu puszki, kable, peszle, gips i wyposażenie rozdzielni, pisząc agregat miałam na myśli przełącznik agregat- sieć umiejscowiony w rozdzielnicy, a nie agregat jako urządzenie; pisząc alarm miałam na myśli rozprowadzenie instalacji pod alarm, a nie czujki czy klawiaturki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 15.08.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 115 pnkt + alarm (przyjmijmy 10pnkt) Razem 125, rozdzielnica z wyposażeniem (załóżmy min.1000zł z montażem) Teraz tylko kwestia "jak bogata" jest ta instalacja, jak duży jest to dom, jaki system sterowania roletami. Przyjmując min. 2tys materiał pozostaje 5tyszł/125- czyli 40złbrutto/pnkt Czy możesz nam pokazać zdjęcia wykonanej rozdzielnicy ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia.kraków 15.08.2014 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 instalacja nie jest bogata (obwodów jest praktycznie minimum, jeśli o to chodzi), jak będę na budowie to zrobię zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts