Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zakup okien może sparaliżować budowę i zdrowie- Stolbud Włoszczowa, Ekoprofit

Recommended Posts

• Odpowiedzi 744
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie podał nazwy - źle. Podał nazwę - źle. Powiedz szanowny kolego co cię zadowoli a niezwłocznie to uczynię....

no widzisz tak to jest, a zeby nie bylo watpliwosci ze jestem sprzedawca tychze okien :) to opisze w czym wynikl problem.

bo u rodziców sa zamontowane okna z roletami które maja skrzynke rewizyjna wewnatrz, i od zewnatrz patrzac prowadnice sa schowane pod tynkeim. a my zamówilismy rolety intermo, i przy montazu okazalo sie ze jest tynk, 4cm prowadnicy i okno. zadna pieknosc ogladac brazowe prowadnice na ladnych drewnianych oknach. byl telefon do producenta, troche mocnej wyiany zdan bo jestem z tych nerwoeych, ale sprawa zalatwiona pomyslnie :)

Podkreślę raz jeszcze- Stolbud nie jest stroną w tej sprawie, co nie oznacza, że nie robimy wiele dla jej rozwiązania jako mediator.

:) niby nie jest stroną Stolbud, jeśli okna fakturuje Ekoprofit dla UGI ale...

WITRYNA jest skopana statycznie czyli rozumiem TECHNOLOG nie sprawdza zamówień dealerów Stolbudu i kieruje do produkcji jak leci. Za cienkie słupy i rygle - a co tam _ jakoś to będzie. Ja pierdziu ...nic się nie zmieniło we Włoszczowa, dalej po bandzie. To tak jakby architekt wpisał 4/16/4 w okna 2000 x 3000 i wszyscy potencjalni wykonawcy okien + szklarze zrobili jak sobie jełop wpisał w projekt.

Co do za krótkich okien to ewidentna wina EKOPROFIT - przegrali walkę z poziomem "0". Powinien EKOPROFIT sfinansować nowe okna albo podwyższenie posadzki.

Co do witryny wina obopólna - Ekoprofit źle zaprojektował a Stolbud bezrefleksyjnie wykonał. Chyba, że było tak: EKOPROFIT nabazgrał witrynę + rozmiary, zeskanował i wysłał do TECHNOLOGA STOLBUDU z adnotacją_zaprojektuj Pan i wyceń. Ten to machnął bez zastanowienia się i odesłał. Kolejny ruch EKOPROFIT to bez zastanowienia się dodał 30% i przesłał jako ofertę UGI.

Ale jakby nie było UGI cyfrę za witrynę "połknęła" kasę przesłała do EKOPROFIT tamten do Stolbudu, produkcja witryny ruszyła i ... dalszy ciąg nastąpił na tym Forum.

Tak w.g mnie wygląda odpowiedzialność za to szambo.

Wielu zrobiło wiele w tym wątku dla SPRAWIEDLIWEJ mediacji . Tylko dwóch robiło odwrotnie.

Edytowane przez Charlie

UGI - sądzę, że jak się nie możesz dogadać to Twój prawnik powinien wysłać wezwanie przed sądowe do Ekoprofit_sprawę masz jakby nie było wygraną.

Budowy już i tak nie ukończysz przed BN chyba, że kupisz nowe konstrukcje a te co już masz musisz trzymać jako dowód w sprawie. Oczywiście koszty nowej stolarki, magazynowania i czego tam Ci żywnie przyjdzie do głowy obciążą Ekoprofit.

Powodzenia

UGI - sądzę, że jak się nie możesz dogadać to Twój prawnik powinien wysłać wezwanie przed sądowe do Ekoprofit_sprawę masz jakby nie było wygraną.

Budowy już i tak nie ukończysz przed BN chyba, że kupisz nowe konstrukcje a te co już masz musisz trzymać jako dowód w sprawie. Oczywiście koszty nowej stolarki, magazynowania i czego tam Ci żywnie przyjdzie do głowy obciążą Ekoprofit.

Powodzenia

Dziekuje Charlie, tak prawnik koniecznie jest i musi byc.

W piatek sprzedawca (oraz producent) otrzymał ode mnie jeszcze jedna propozycje ugody, kolejną, juz chyba w sumie 9 - tą i na tym zakonczymy "negocjacje".

W piatek otrzymali, w sobote i niedziele zaatakowali na forum, takze widac ze im nie przypadła do gustu, no trudno nie jestem od dogadzania sprzedawcy i to za moje pieniadze.

Dziekuje jeszcze raz.

no widzisz tak to jest, a zeby nie bylo watpliwosci ze jestem sprzedawca tychze okien :) to opisze w czym wynikl problem.

bo u rodziców sa zamontowane okna z roletami które maja skrzynke rewizyjna wewnatrz, i od zewnatrz patrzac prowadnice sa schowane pod tynkeim. a my zamówilismy rolety intermo, i przy montazu okazalo sie ze jest tynk, 4cm prowadnicy i okno. zadna pieknosc ogladac brazowe prowadnice na ladnych drewnianych oknach. byl telefon do producenta, troche mocnej wyiany zdan bo jestem z tych nerwoeych, ale sprawa zalatwiona pomyslnie :)

A u mojego wujka nie ma okien- wybił doszczętnie po pijaku razem z kolegami. Ciotka chce nowe wstawić - jakiego producenta byście polecili?

Widzisz najgorsza jest w życiu niepewność. Kupisz gdzieś indziej okna, będziesz miał z nimi problem i będziesz zachodził w głowę - przyjmą reklamację czy nie? Naprawią czy nie naprawią? Tutaj jak widać problemem niepewności odpada. Odpada też kłopot składania ew. reklamacji - po co robić bzdurne rzeczy. Tak więc moim zdaniem - tylko Stolbud. I to nie przez jakiegoś pierwszego lepszego dystrybutora. Żeby mieć pewność to doradzam ich najlepszego partnera czyli Ekoprofit. Edytowane przez coulignon

co ? Prawda boli ? Jakie aluminium sprzedajesz? Pracę u Zimnego znalazłeś bo ostatnio tylko jego wychwalasz.

Nawet tekstu w Wikipedii o rosie zinterpretować jak trzeba nie potrafisz

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?33885-ARIES-okna-i-drzwi-drewniane-PRODUCENT

Edytowane przez nikt ważny

co ? Prawda boli ? Jakie aluminium sprzedajesz? Pracę u Zimnego znalazłeś bo ostatnio tylko jego wychwalasz.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?33885-ARIES-okna-i-drzwi-drewniane-PRODUCENT

Pamiętasz co mówiłem po jego kilku pierwszych postach zachwalających aluminium?

Pewnie się rozwodzi, więc drewno zaczyna być beeeeee.:rolleyes:

Pracuje gdzie indziej, u niego pewnie dorabia na boku.....

ZIMNY to bardzo dobry producent aluminium _ wart rekomendacji.

Sporo Klientów Forum inwestuje w produkty tej firmy_najwyższa półka jakościowa.

Rezygnując z plastiku i drewna na rzecz aluminium zapomina się o problemach z oknami.

Idzie ostra zima to się obaj, STARY i NIKT WAŻNY , będziecie tłumaczyć z wyginających się i przemarzających okien plastikowych, które sprzedajecie. Jak co roku będzie stara śpiewka, że to wina montażu i takie tam popierdułki. Także te Normy , którymi żonglujecie to o kant d...py rozbić :) Dobre ale na lato w tych waszych plastikach z "papierowym" wzmocnieniem i klamkami za 2,5 z biedronki..

Edytowane przez Charlie