Gość Arturo72 04.07.2014 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 (edytowane) To teraz ty jako wybitny fachowiec napisz nam proszę na podstawie tych pierwszych 7 zdjęć jakie ogromne wady tam uwieczniono. No właśnie nie jestem fachowcem i nawet dla mnie montaż okna bez klinow z milimetrową szczeliną na pianę jest niedopuszczalny i już po tym jednym oknie wyprosilbym ekipę z oknem i poprosilbym o przyjście jak będą mieli dobre okna. Jak się nie umiało mierzyć to trzeba ponieść konsekwencje własnej głupoty a tu własną głupotę zrzuca się na inwestora. Edytowane 4 Lipca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 04.07.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 "Strzelam - do 1500 PLN za analizę ( obliczenie ) naprężeń i ugięć konstrukcji ( dokument z pieczątką ) - bez projektu wykonawczego i po wykonawczego." - takie obliczenia potrafi zrobic przedszkolak, to dwie minuty liczenia z kalkulatorem - wystarczy rozpietosc, wysokosc czesci dolnej, gornej, wymiary ramiaka okna, usytuowanie budynku - liczy sie dopuszczalne ugiecia tylko i porownuje z tymi ktore wystepuja - dziecinnie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 04.07.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 No właśnie nie jestem fachowcem i nawet dla mnie montaż okna bez klinow z milimetrową szczeliną na pianę jest niedopuszczalny Ojej. Czyli wg tego co piszesz montaż bez piany i klinów na "ciepłym parapecie" też jest niedopuszczalny Proponuję byś nie zabierał głosu w sprawach, na których się po prostu nie znasz. Na klinach i pianie świat okienny się nie kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.07.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Ojej. Czyli wg tego co piszesz montaż bez piany i klinów na "ciepłym parapecie" też jest niedopuszczalny Cóż,cięcie głupa to też sposób... Zapewne na tych zdjeciach jest montaż na ciepłym parapecie w dodatku na mowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 04.07.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Cóż,cięcie głupa to też sposób... Zapewne na tych zdjeciach jest montaż na ciepłym parapecie w dodatku na mowo. Widzisz na zdjęciach więcej niż na nich jest i potrafisz wydać osąd pomimo, ze jak sam przyznajesz nie jesteś fachowcem w dziedzinie okien. Gratuluję pewności siebie! No ale jak pamiętam byłeś też swego czasu na tym forum doradcą w dziedzinie domów energooszczędnych i pomp ciepła chociaż twoja wiedza w tym zakresie też jest wątpliwa... Dla mnie EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 05.07.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Co to znaczy EOT ? z czystej ciekawości się pytam czyli bez podtekstów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.07.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 End of topic. Koniec tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 05.07.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 A kto w Polsce stosuje "cieple parapety". Bo ja przez 25 lat widzialem cos takiego ze 3 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.07.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Taki masz zawod ze paprasz sie w blocie;) a na dobre montaze trafiasz nie czesto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulterier 07.07.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) http://oi58.tinypic.com/14sf8kn.jpgCzy mogę prosić o określenie poszczególnych warstw z rysunku ? Z góry dziękuję.A ...B ...C ...D ... Edytowane 7 Lipca 2014 przez bulterier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.07.2014 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 p.s wybrałem najtańsza ofertę na okna MS i na drzwi Porta(tańszą od Twojej) i jestem bardzo zadowolony i z towaru i z montażu. Początkowo pominęłem milczeniem tą uwagę, ale odebrałem ją osobiście. A że mi nie odpowiedziałeś na wiadomość to muszę to wyjaśnić. Nie mogłeś dostać ode mnie oferty, bo praktycznie ich nie robię co może potwierdzić wiele osób pytających mnie przez PW. Nawet na firmowym mailu na wiadomości spoza mojego zasięgu działania odpowiadam wymijająco. A jeśli za ofertę uznajesz kwoty które tu czasem rzucę by naszkicować Wam wartości, to o niskie pobduki mnie posądzasz i zwyczajnie jest to nieprawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 08.07.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 http://oi58.tinypic.com/14sf8kn.jpg Czy mogę prosić o określenie poszczególnych warstw z rysunku ? Z góry dziękuję. A ... B ... C ... D ... Będę zgadywał A - chudy beton B - izolacja termiczna np. styropian C - jastrych np. wylewka D - parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 08.07.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Brass - 5 + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulterier 08.07.2014 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 (edytowane) http://oi58.tinypic.com/14sf8kn.jpg Będę zgadywał A - chudy beton B - izolacja termiczna np. styropian C - jastrych np. wylewka D - parkiet I ja uważam identycznie, ale sprzedawca w środę sam dostarczył ten rysunek i stwierdził , że warstwa A to wylewka. Wzór heksagonalny to 1,5 cm pianki aby zachować luz montażowy. B, C, D - co to za warstwy nie dostałem odpowiedzi. Zatem przekrój naszej podłogi ma wyglądać następująco: http://oi61.tinypic.com/jtql44.jpg Edytowane 8 Lipca 2014 przez bulterier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.07.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Początkowo pominęłem milczeniem tą uwagę, ale odebrałem ją osobiście. A że mi nie odpowiedziałeś na wiadomość to muszę to wyjaśnić. Nie mogłeś dostać ode mnie oferty, bo praktycznie ich nie robię co może potwierdzić wiele osób pytających mnie przez PW. Nawet na firmowym mailu na wiadomości spoza mojego zasięgu działania odpowiadam wymijająco. A jeśli za ofertę uznajesz kwoty które tu czasem rzucę by naszkicować Wam wartości, to o niskie pobduki mnie posądzasz i zwyczajnie jest to nieprawda. Być może źle się wyraziłem,nie wysłałem ani nie dostałem od Ciebie żadnej oferty,po prostu rzuciłem zapytanie kiedyś na forum ile może kosztować tyle i tyle drzwi porta koncept w takiej a takiej okleinie a Ty odpowiedziałeś ile. Następnie kupiłem je znacznie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.07.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 ... Nie mogłeś dostać ode mnie oferty, bo praktycznie ich nie robię co może potwierdzić wiele osób pytających mnie przez PW... Potwierdzam, bez skutecznie probowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.07.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Ok ,Arturo wystarczająco wyjaśnił sprawę. Sorry, ja to odebrałem jako atak:) Podając ceny na forum zawsze staram się rzucać wartości szacunkowe, które bez trudu da się osiągnąć w przeciętnym sklepie i jest to często nawet 10% więcej niż to co można uzyskać.. jaką macie wtedy frajdę przy zakupach dostając niższe ceny;)ok, koniec juz tego off topu z mojej strony. Przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek1185 08.07.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 (edytowane) a też sobie napisze, a co mi tam 1. Gdzie kierownik budowy ( nie ma bo pewnie za tysiąc złotych podpisuje papiery).2. Gdzie wysokości repery ( nie ma jak na większości budów nie ma).3. Gdzie te otwory idealne ( od murarzy się nie wymaga jakości).4. Gdzie tynki i posadzki przed montażem drewna bardzo zalecane. Przejrzałem troszkę tych fotek i fakt od strony montażu szału nie ma. Ale pokazywanie krzywego otworu z lekko uszkodzonym po wiertarce pustakiem to naprawdę bicie piany. Albo kołek zagięty który można wymienić. Swoją drogą trzeba pochwalić ekipę, bo w pionach kotwy są na dwóch kołkach. Otwory po wkrętach też się da zlikwidować śladu nie będzie. 3 cm luzu od góry na pianę tragedia....... To tak co mi się rzuciło. Moim zdaniem z tego można bardzo szybko wybrnąć, bo tragedii strasznej nie ma. Tylko trzeba trochę zrozumienia i chęci z dwóch stron. Edytowane 8 Lipca 2014 przez przemek1185 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uwaga_groźnyinwestor 08.07.2014 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 (edytowane) No ja tez nie wytrzymałam, musze odpisac 1. Gdzie kierownik budowy ( nie ma bo pewnie za tysiąc złotych podpisuje papiery). W Honolulu odpoczywa po tym jak zobaczył tragedie na budowie, a przy okazji to nie musi pilnowac "fachowców". 2. Gdzie wysokości rapery ( nie ma jak na większości budów nie ma). A do czego te rapery na budowie? Choc fakt, przy dobrej muzyce i ciekawych tekstach lepiej sie pracuje Gdzie te otwory idealne ( od murarzy się nie wymaga jakości). Otwory idealne to są na mojej budowie. A odnosnie wymagania jakosci to mam inne podejscie. Gdzie tynki i posadzki juz by były gdybym kupiła okna w innej firmie Moim zdaniem z tego można bardzo szybko wybrnąć A i tu sie zgodze, mozna i wypadałoby z szacunku do klienta obecnego i przyszłego Edytowane 8 Lipca 2014 przez uwaga_groźnyinwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulterier 08.07.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 a też sobie napisze, a co mi tam 2. Gdzie wysokości rapery ( nie ma jak na większości budów nie ma). Są dwa repery, ale nie wzbudziły zainteresowania montażystów podczas pomiarów. Była tylko rozmowa o poziomie zero. Zresztą tak perfekcyjnie obsługiwali niwelator, że było trzeba wyrywać okno i jeszcze raz osadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts