nikt ważny 22.07.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Charlie, rozumiem chęć pomocy, której sam chciałem udzielić ale mimo wszystko padły tu głosy poddające w wątpliwość jednostronny opis sytuacji.Są ewidentne błędy ale też geneza ich powstania nie jest do końca jasna.Mimo wszystko proponowałbym poczekać na rozstrzygnięcie gdyż wypisując tu nasze oceny sytuacji tworzymy tylko zamęt u UGI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 22.07.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Gdyby taka sytuacja _ niezgodność towaru z umową- zaistniała na budowie Budimexu, Skanskiej komenda Kierownika Budowy byłaby jedna: wyper....ąć mi z tymi oknami. A gdyby na budowie domu Putina czy Łukaszenki to cała załoga Stolbudu i firmy montującej już by polowała na białe niedźwiedzie, pomiarowiec tylko nie bo byłby wbity na pal. Cały ten wątek to jakaś paranoja. Mamy stanowisko jednej strony , brak drugiej , dyskutantów coraz dalej zapędzających się w skrajnie przeciwnych ocenach i półprzytomnego (sądzac po treści wypowiedzi) trolla. Zaraz Macierewicza jakiegoś tu wyhodujecie który dopiero doda skrzydeł tej dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uwaga_groźnyinwestor 22.07.2014 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) Charlie, rozumiem chęć pomocy, której sam chciałem udzielić ale mimo wszystko padły tu głosy poddające w wątpliwość jednostronny opis sytuacji. Są ewidentne błędy ale też geneza ich powstania nie jest do końca jasna. Mimo wszystko proponowałbym poczekać na rozstrzygnięcie gdyż wypisując tu nasze oceny sytuacji tworzymy tylko zamęt u UGI. Te głosy to Pana głos i Pana pchelki. Tak, ja tez radze zaczekac na głos tej drugiej strony, moze do grudnia sie Pan doczeka. Ja czekam trzy miesiace na łaskawe rozpatrzenie to i kazdy moze sobie poczekac, a co. Czekam dnia w którym druga strona dokładnie opisze co się działo na tej budowie Druga strona milczy tajemniczo. Bo generalnie jest tak, ze jak sie nie ma argumentów to lepiej sie nie wypowiadac... Edytowane 22 Lipca 2014 przez uwaga_groźnyinwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 22.07.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 UGIWspółczuję Ci zaistniałej sytuacji ale rozpisywanie się tutaj nic nie zmieni. Sprawa ma swój bieg, wolny czy szybki, nie mnie oceniać. Skoro trwa już tyle czasu to możliwe, że coś nie jest tak jasne jakby się wydawało. To nie tylko mój głos, także bwojtka, fina i innych, którzy rozsądnie chcieli coś podpowiedzieć i skomentować czy zadać Ci pytania. Po co się nakręcać i tracić nerwy na coś na co nie mamy wpływu. Szukanie wsparcia na FM skutkuje tylko coraz większym szumem informacyjnym lub jawnymi przekłamaniami, które odbierasz jako niby punkt dla siebie w walce o swoje a niestety, okazuje się, że opierasz się na trolowaniu, a nie wiedzy merytorycznej. Skontaktowałaś się z T12345T i biorąc pod uwagę jego wiedzę i świadomość prawną obowiązujących przepisów poprzestań na słuchaniu tego co on Ci może podpowiedzieć i . . .czekaj, niestety, czekaj IVO - czy nie zauważyłeś już dawno temu że takie wątki przyciągają i nie chodzi o merytoryczne porady tylko w pisanie dla samego faktu by pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uwaga_groźnyinwestor 22.07.2014 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 UGI Współczuję Ci zaistniałej sytuacji ale rozpisywanie się tutaj nic nie zmieni. Dziekuje za wspolczucie. Gdyby nie ten wątek nikt by ze mną nie rozmawiał... niestety bardzo to przykre. Kasa wpłacona, wiec rozmowy sie skonczyły. Czekac to ja sobie moge na reklamacje butów, a tutaj sparalizowali mi budowe, finanse i plany całej rodziny. Uwazam, ze o takich sytuacjach trzeba mowic, gdybym przeczytała podobny wątek przed wejsciem do salonu Ekoprofit to dzis moze mogłabym juz sie szykowac do przeprowadzki, a tak to mam zrujnowane zdrowie i plany. To nie jest w porzadku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 22.07.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) A gdyby na budowie domu Putina czy Łukaszenki to cała załoga Stolbudu i firmy montującej już by polowała na białe niedźwiedzie, pomiarowiec tylko nie bo byłby wbity na pal. Cały ten wątek to jakaś paranoja. Mamy stanowisko jednej strony , brak drugiej , dyskutantów coraz dalej zapędzających się w skrajnie przeciwnych ocenach i półprzytomnego (sądzac po treści wypowiedzi) trolla. Zaraz Macierewicza jakiegoś tu wyhodujecie który dopiero doda skrzydeł tej dyskusji. Jaka paranoja z tym wątkiem ? Toż to samo życie. Takich spraw jest multum w dzisiejszych czasach. Przez ostatni tydzień dostałem na priv dwie prośby od forumowiczów o podanie namiarów na rzeczoznawcę budowlanego z prawdziwego zdarzenia. W mojej ocenie to jest coraz gorzej z polską budowlanką. Jeszcze 2 lata temu nie było takich sytuacji na Forum, że Klienci WALCZĄ o swoje. Albo to Forum jest coraz bardziej popularne, albo kultura techniczna społeczeństwa jest na coraz wyższym poziomie albo jedno i drugie. Edytowane 22 Lipca 2014 przez Charlie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 22.07.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Charlie, rozumiem chęć pomocy, której sam chciałem udzielić ale mimo wszystko padły tu głosy poddające w wątpliwość jednostronny opis sytuacji. Są ewidentne błędy ale też geneza ich powstania nie jest do końca jasna. Mimo wszystko proponowałbym poczekać na rozstrzygnięcie gdyż wypisując tu nasze oceny sytuacji tworzymy tylko zamęt u UGI. Dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 22.07.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 propozycje rozwiazania problemu sa - kazda odrzucana. Wiec przestancie bic piane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 22.07.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 I nie milczy tylko jest bezradna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.07.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) propozycje rozwiazania problemu sa - kazda odrzucana. Wiec przestancie bic piane Czy propozycja pogrubienia wylewki na koszt inwestora to dobra propozycja ? Wg Ciebie jako "podstolicznego" producenta czy też sprzedawcy może to być propozycja dobra ale jako inwestor piszę,że absolutnie i jednoznacznie taka propozycja dla inwestora jest do odrzucenia i nie dziwie się,że została odrzucona. za krótkie balkony nie zostana wymienione - rozwiazaniem ma byc wg sprzedawcy podniesienie poziomu posadzki w całym budynku na koszt inwestora Edytowane 22 Lipca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.07.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 I nie milczy tylko jest bezradna Rzucając takie bzdurne rozwiązania nie dziwie się,że milczy. A z tym,że jest bezradna byś się jako Najlepszy Doradca na tym Forum nie ośmieszał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uwaga_groźnyinwestor 22.07.2014 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) propozycje rozwiazania problemu sa - kazda odrzucana. Wiec przestancie bic piane Propozcyje sa tylko z mojej strony, no chyba ze bierzesz pod uwage propozycje drugiej strony: zeby pogodzic sie z zaistniała sytuacja, wzias na siebie wine, zgodzic sie na ( jak to ładnie nazwał radca z federacji konsumentów) "zgniłą ugodę". Nic tylko wybierac... Prosiłam, dzwoniłam, pisałam i w koncu po dwoch miesiacach i interwencji u wlasciciela Stolbud Włoszczowa, spotkalismy sie na budowie celem rozmowy i ugody, to było 2 lipca. Propozycja ugody została wypocona na 7 lipca, a jej tresc szokująca. To co tam zaproponowano to mniej niz bys wyzebrał pod tesco w niedziele. Wiec wysłałam swoja wersje ugody, uzupełniona o kilka punktów, absolutne minimum. Propozycja w kilku wersjach do wyboru, zeby sprawe juz wreszcie zakonczyc. Ale to oczywiscie nie, zatem kolejna moja propozycja - jeszcze bardzie obcieta, rowniez kilka wersji, to teraz czekam... i moge stwierdzic, ze moja ogromna cierpliwosc sie konczy. Edytowane 22 Lipca 2014 przez uwaga_groźnyinwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 22.07.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 "Propozcyje sa tylko z mojej strony" - do kabaretu sie nadaje ta powiastka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uwaga_groźnyinwestor 22.07.2014 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Wg Ciebie jako "podstolicznego" producenta czy też sprzedawcy może to być propozycja dobra ale jako inwestor piszę,że absolutnie i jednoznacznie taka propozycja dla inwestora jest do odrzucenia i nie dziwie się,że została odrzucona. w osobie Pana pchelki mamy juz na forum przedstawiciela drugiej strony i jej wypowiedzi, choc sa one nie do konca zgodne z prawda (bo dwoch propozycji ugody to jeszcze nie dostałam), to tym bardziej w pelni oddaja specyfike postepowania sprzedawcy I nie milczy tylko jest bezradna czytaj: druga strona sporu Klient niezadowolony, domaga sie tego za co zapłacil i na co sie umawiał i jeszcze jest na tyle bezczelny ze pisze o tym na forum - to jak tu nie byc bezradnym, skoro sie nie chce nic zrobic, do bledu przyznac i sytuacji jako tako wyprowadzic, a klienta wreszcie choc raz uraczyć magicznym słowem "przepraszam". Bezradnosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 22.07.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Sprawa jest prosta. UGI jeśli jesteś pewna swoich racji to idź do sądu i walcz o swoje. Ile to potrwa i czy da jakiś rezultat tego nikt nie wie. Ale jeśli nie chcesz czekać na wyrok sądu i egzekucję swoich roszczeń zgodnie z literą wyroku, to musisz radzić sobie z tym co jest. Czyli poprawić jakoś montaż okien, wzmocnić witrynę. I budować dalej, a w między czasie walczyć o swoje w sądzie, i liczyć na zadośćuczynienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uwaga_groźnyinwestor 22.07.2014 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) i właśnie moja cierpliwosc do Pana sprzedawcy z salonu Ekoprofit, Stolbud Włoszczowa sie skonczyła. Własnie poleciałam na poczte odebrac list polecony, przeczytac co to za wspaniała propozycja została urodzona przez kolejny tydzien mojego cennego czasu. I prosze zostałam po raz kolejny zaskoczona przez sprzedawce, propozycja poza tym, ze widnieje na niej "nr 2" nie wnosi nic nowego, poza tym co juz ustaliłam w rozmowie ze Stolbudem tydzien temu! Ja zaproponowałam kilkanascie rozwiazan do wyboru, takich które nie sa wogle satysfakcjonujace dla mnie, ale koncza to użeranie sie, zawieraja minimum, bym mogła kontynuowac budowie. Natomiast sprzedawca "wychodząc mi naprzeciw" proponuje, ze wymieni mi czesc niezgodnego z umowa szklenia i gorne witryny tego zestawu na takie o kącie zgodnym z ościezem. Mało tego, na swoj własny koszt domontuje mi wzmocnienia do witryny - belki drewniane ( o których nie było absolutnie mowy, ale to juz kwestia podjecia sie przez sprzedawce czegos niewykonalnego jak sie okazało pozniej) i wymieni pordzewiały płaskownik! Wspaniała propozycja. Dół witryny ma zostac, tzn po tym jak go po raz trzeci wyrwą i ponownie wstawia, ale juz pamiętajac ze przy montazu okien trzeba zrobic luz. Ramy sa jak sito, ale to nieszkodzi - zaklei sie, naprawi, wyrwane piora i tak były niepotrzebne. Okna będa jak nowe, na gwarancji. Ja za gwarancje w tej firmie juz podziekowałam na spotkaniu, nie potrzebuje. O odsetkach, o ktorych mowi umowa nie ma oczywiscie ani słowa, widocznie mi sie nie nalezą... Moze pojda w koszt montazu... bo salon w połowie mi obnizy oplate za montaz, która mam jeszcze wykonac. A druga połowe dorzucic producent, jak ustaliłam tydzien temu w rozmowie. I jeszcze dorzucą mi automat do zamykania balkonu przesuwnego, ten za który zapłaciłam i ten który tak bardzo długo był omawiany zanim podpisałam umowe, nawet sprzedawca trzykrotnie w salonie uczył mnie jak to swietnie sie otwiera. Pytałam czy wpisał w umowe - tak oczywiscie, to ten sam co tu w salonie otwieralismy, innych nie mamy. O za krótkich balkonach oczywiscie ani słowa, a nie jest słowo - przemontuja mi wyzej, zebym sobie mogła podłoge podniesc na swoj koszt... tak wspaniałomyslnie. Na swoj koszt mam naprawic sobie poniszczone przez niewlasciwy montaz ościeża. Mam sie pogodzic z innymi, niz ustalane - okuciami, inne zamkanie okien z ruchomym słupkiem, brakiem mozliwosci wykonania odpowiedniej izolacji witryny - brak podciecia pod parapet (ładnie bedzie gniło) i oczywiscie zmiana projektu i koszt podniesienia podłogi w całym budynku na moj koszt. Nie liczac tego co wydałam na rzeczoznawce, prawnika, utracone zaliczki kolejnych ekip, przestój na budowie i poszarpane zdrowie. Poniewaz sprzedawca dzis przekroczył wszelkie granice, zostałam potraktowana lekcewazaco, bez szacunku, to pragne podkreslic i przypomniec, ze jest to firma Ekoprofit, salon Stolbud Włoszczowa. Nie polecam nikomu tego producenta, a tym bardziej salonu. Firma Ekoprofit własnie otworzyła sobie nową siedzibę, na która juz ma autoryzacje ze Stolbudu, co widac na podanej stronie: http://www.stolbud.pl/gdzie-kupic/dolnoslaskie.htmlWnioskuje z tego, ze polityka salonu jest jak najbardziej w porzadku, skoro kolejna siedziba juz ma poparcie producenta i dyplomy dla montazystów.Po adresie email i adresie strony internetowej szybko mozna zorientowac sie ze jest to ta sama firma, ci sami pracownicy, z którymi miałam do czynienia. Zatem nie polecam. Edytowane 28 Lipca 2014 przez uwaga_groźnyinwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 23.07.2014 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Pozostaje więc tylko droga sądowa. Kilka lat i będzie po sprawie. Kup nowe okna albo popraw montaż obecnych, i buduj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eraska 23.07.2014 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) Sprawa jest prosta. UGI jeśli jesteś pewna swoich racji to idź do sądu i walcz o swoje. Ile to potrwa i czy da jakiś rezultat tego nikt nie wie. Do sądu można iść, walczyć też można nawet wiedząc że się ma rację- bynajmniej sąd nawet się nie pochyli żeby pomyśleć samemu, a posłucha np. opinii kogos z " towarzystwa wzajemnej adoracji" , których kongresy spotkania są wspierane przez np. Stolbud Włoszczowe( czytaj sponsorowane) , które na pewno nie beda na korzysc UGI I kto bedzie górą? - za plecami Stolbudu i po cichu można powiedzieć własną opinię, na forum co innego- hm? dlaczego? A co by powiedzieli w sądzie?hm pomyślny- pewnie ze Inwestor chce okna za darmo:bash:, bo zrozumieć ze jak sie zapłaciło to można wymagać - wręcz niepojęte Edytowane 23 Lipca 2014 przez Eraska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.07.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Sąd jest od tego by wysłuchać racji dwóch stron i na tej podstawie podejmuje decyzję. My tu znamy ciągle tylko jedną wersję i jakby tak było to w większości racja jest po stronie inwestora. Ale nasze doświadczenia są różne, dlatego wypowiedzi nie są tak jednoznaczne, jak Wasze, solidarne z inwestorem. O ile się orientuję to większość z nas, obecnych na forum nie jest bliżej związana z "kongresami", bo w mojej ocenie to jest zdarzenie biznesowe, a nie z powołania i chęci zrobienia czegoś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan_ems 23.07.2014 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 ... Firma Ekoprofit własnie otworzyła sobie nową siedzibę, na która juz ma autoryzacje ze Stolbudu, co widac na podanej stronie: http://www.stolbud.pl/gdzie-kupic/dolnoslaskie.html ... ... a na głównej ankieta, w której proszą o szczere odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts