Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zakup okien może sparaliżować budowę i zdrowie- Stolbud Włoszczowa, Ekoprofit

Recommended Posts

Jestem wykonawcą, który ma serdecznie dość cwaniaków wykorzystujących internet do nacisków i wymuszeń[/b

A jam mam dość wykonawców partaczy, którzy by własna matkę sprzedali, byle wiecej zarobić, oszczędzają na wszystkim, i z góry zakładają ze każdy klient to oszust, który ich chce naciągnąć, i nie mieści sie w ich malutkich głowach ze ktoś chce zapłacić za towar dobrej jakości , a jak juz zapłacił to moze wymagać

Tak jak w przypadku UGI - dlaczego klient nie widząc okien, nie mając ich zamontowanych musi zapłacić większa cześć- do wyboru sobą dwie odpowiedzi - albo sprzedawca zakłada z góry ze klient to oszust i bedzie chciał go wykiwac bo chce okna za darmo; albo cos nie tak ze sprzedawca - oszczedza, kituje, wiec latwo wpadke zaliczyc i wie ze tej kasy potem nie wyciagnie

EKOPROFIT tak traktuje wszystkich, więc albo każdy klient to oszust (UGI nie jesteś odosobniona), albo ...

• Odpowiedzi 744
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Faktem jest, że raz na jakiś czas trafia się Inwestor starający się być bardziej cwany i tu istotne są dokładne zapisy w umowach, o czym pisze nie raz kolega T12345T. Daje to o wiele mniejsze pole manewru cwaniakom po każdej ze tron.

Kumpel na inwestycji opiewającej na ponad 300 tyś wyłożył się właśnie dlatego, że szczegółu montażu nie zapisał w umowie. Duperel ale już dał możliwość podważenia wszystkiego co zostało wykonane, sprawa trwa ponad pół roku a on stracił płynność finansową.

Czekamy na rozwój wypadków i komunikat drugiej strony - jak to właściwie jest i o co chodzi.

Stolbud, przestań się ceregielić i opisz sytuację tak jak wygląda z Waszego punktu widzenia

A jam mam dość wykonawców partaczy, którzy by własna matkę sprzedali, byle wiecej zarobić, oszczędzają na wszystkim, i z góry zakładają ze każdy klient to oszust, który ich chce naciągnąć, i nie mieści sie w ich malutkich głowach ze ktoś chce zapłacić za towar dobrej jakości , a jak juz zapłacił to moze wymagać ...
Tylko na forum napisać, że tacy sami cwaniacy są po stronie inwestorów to już obraza ?

Nawet przez myśl nie przejdzie, że wśród Was trafiają się oszuści i krętacze ?

Tak mało pojemne główki macie by za innych dać je sobie uciąć ?

Nawet przez myśl nie przejdzie, że wśród Was trafiają się oszuści i krętacze ?

Tak mało pojemne główki macie by za innych dać je sobie uciąć ?

Przejdzie, przejdzie - uczę sie od najlepszych spośród Was , bo moja uczciwość i wiara zaprowadziła mnie do przyslowiowej czarnej d-y

Moze czas zmienić zasady, moze tacy lepiej na tym wychodzą

I nie za innych łeb dam sobie uciąć, ale jak UGI wpłacila prawie całość to EKOPROFIT ma ja w d-ie, skąd wiem?

Bo ja wplacilam tylko 30% , sprzedawca ma odsetki po byku, nie powiem ile bo powiecie ze to lichwa, a i tak jestem w ....., bo sprzedawca nie raczy doprowadzić okien do stanu uzywalnosci, ba nawet zaproponował nam 70% zniżki - tak siedemdziesiąt ii nie moze pojąć ze my nie chcemy zniżki tylko dobre okna za które chcemy zapłacić, a w imię czego mam mu te 30 % darować- moze na imieńiny?

Edytowane przez Eraska

A tak ku pokrzepieniu: wczoraj montowano mi okna kolankowe w dachu, dziś przyjeżdżam jednego nie ma , wyjęte - czemu pytam dekarza, bo żesmy obili, odpowiada, pokaz Pan mówię, p - lo Pana krzycze?dobre okno rwac?, o taka ryske? Dekarz mówi: myśmy uszkodzili, nowe juz zamówione

Choć Pan na dół to zobaczysz co znaczy uszkodzone okno - zapraszam go

Są jednak uczciwi wykonawcy

Moze jak sie tych wszystkich partaczy wypleni, to ci uczciwi bedą mieć lżej i lepiej

Gość Arturo72
Ktos w koncu wyrabal prawde o cwaniakach inwestorach.

Nie byłeś to Ty czasami...?

A ja myślałem,że ITB to jest niezależny twór ale widocznie się myliłem bo wystarczy trochę czegoś pod stołem i niezależność schodzi na dalszy plan.

jedynie eraska nadal rzuca oszczerstwa posadzajac producentow ze sa zlodziejami

Skąd to pchelek wyczytałes? bo nie czaje, doczytaj powoli

Albo dziwńie za EKOPRFITEM stajesz

Juz wspominałam o tzw towarzystwie wzajemnej adoracji, i nie miałam tu na myśli sprzedawców jak błędnie odczytał chyba Finlandia

No ale firmie wspierajacej( ładna nazwa) nie mozna podskoczyc

Cały czas nie mogę zrozumieć skąd u WAS dwa oblicza, tez rozmawiałam tel . z niektórymi z was, tez usłyszałam kicha , spartolony montaz i nawet zacytuję z 7- mej strony niniejszego postu:

"tak sie w Polsce pier...... montaz."- to chyba pchelektwoja wypowiedz, a potem slysże ze cos chce ugrać dla siebie

Więc sie nie dziw mojej ocenie

Edytowane przez Eraska

Juz wspominałam o tzw towarzystwie wzajemnej adoracji, i nie miałam tu na myśli sprzedawców jak błędnie odczytał chyba Finlandia

No ale firmie wspierajacej( ładna nazwa) nie mozna podskoczyc...

Ja tu jużnic nie próbuje odczytywać. Im dalej jestem od forum tym spokojniejszy mam dzień.

Gdybym miał dowody ( ze jest inaczej niż to przedstawia UGI), to na miejscu drugiej strony już bym wystąpił na drogę sądową, bo jeżdzi się tu po niej mniej, bardziej /lub wcale/ zasłużenie.

na podstawie tego wątku powstał już ciekawy artykuł w Forum Branżowym. I wcale nie jest taki jednostronny :)

Gdybym miał dowody ( ze jest inaczej niż to przedstawia UGI)

Brawo!

Najpierw klientowi sie nie wykona umowy zgodnie z zapisami, a pozniej jak bedzie miał pretensje to jeszcze sie go do sądu zaciagnie. Po drodze go ignorujac, obrazajac i zastraszajac. To jest sprawiedliwosc.

A dowody na co bys miał?

- na to ze kiwajaca sie witryna nie kiwa sie?

- ze inne szklenie to tylko błąd w druku?

- ze pomiar był dobrze zrobiony, tylko ja potem rozwaliłam poł chałupy zeby zmienic wielkosci osciezy?

- ze kąt witryny jest dobry, to stalowy heb, który był tam duzo wczesniej - ma zły kąt?

Edytowane przez uwaga_groźnyinwestor

"trochę czegoś pod stołem" - Arturo - oszczerstwa to twoja specjalnosc ale niech ci bedzie doradco [mozesz mi skoczyc swoimi oszczerstwami]- pomagam tym ktorzy pomocy potrzebuja tej pomocy lecz nie do tego by sobie urwali kase od producenta - takich inwestorow czasami sie spotyka - cwanych, ................

Brawo!

Najpierw klientowi sie nie wykona umowy zgodnie z zapisami, a pozniej jak bedzie miał pretensje to jeszcze sie go do sądu zaciagnie. Po drodze go ignorujac, obrazajac i zastraszajac. To jest sprawiedliwosc.

Brawo.

Najpierw zamawia się okna, później zmienia się poziom posadzki bo koncepcja uległa zmianie, wyrywa się kasę od każdego dostawcy. Jak w tym wypadku nie wyszło tak jak się zakładało tworzy się wątek przetargowy na Forum, oczernia producenta i wykonawce by wyrwać jak najwięcej.

Tylko naiwni sądzą, że mając takie argumenty w ręku jak tu wypisujesz od trzech miesięcy nie możesz wygrać swego.

Doprawdy trzeba być kompletnie ślepym by tego nie dostrzec.

Gość Arturo72
"trochę czegoś pod stołem" - Arturo - oszczerstwa to twoja specjalnosc ale niech ci bedzie doradco [mozesz mi skoczyc swoimi oszczerstwami]- pomagam tym ktorzy pomocy potrzebuja tej pomocy lecz nie do tego by sobie urwali kase od producenta - takich inwestorow czasami sie spotyka - cwanych, ................

Spoko,nie jestem doradcą,nie zamierzam nikomu na cośkolwiek wskakiwać ;)

Piszę zawsze z punktu widzenia inwestora,jakim sam jestem,zresztą także wydymanym i jakimi są w większości inwestorzy,którzy postanowili opisać to na forum.

Być może istnieją inwestorzy/cwaniacy ale na 100% nie są to inwestorzy,którzy piszą na forum a na 100% są to inwestorzy,którzy podobnie jak siebie w swojej dotychczasowej działalności wydymali swoich zleceniodawców.

Swoją pisownią,swoimi tekstami myślałeś,że trafiłeś na mało inteligentnych gości,tutaj się pomyliłeś.

Twoje posty są tak czytelne jak to,że za 6 min.będzie 23.00

Gość Arturo72
Brawo.

Najpierw zamawia się okna, później zmienia się poziom posadzki bo koncepcja uległa zmianie, wyrywa się kasę od każdego dostawcy.

Czemu kłamiesz ?

Czy Stolbud Włoszczowa twoimi słowami musi uciekać się do kłamst żeby uciec od odpowiedzialności za autoryzację swojego przedstawiciela partacza ?

Czy Stolbud Włoszczowa jest tak daremną firmą,że musi wynajdować klakierów na forum do tłumaczenia się z partactwa swojego przedstawiciela ?

Jeśli nie ma przedstawienia sprawy od drugiej strony to jest jednoznaczne,że wina stoi po stronie sprzedawcy okien Ekoprofit,który jest certyfikowanym i autoryzowanym przedstawicielem Stolbud Włoszczowa.

Tym bardziej,że sprawę forumową zna i jeden i drugi w/w.

Na sprawę dla reportera zakrawa fakt,że ITB jako niezależny podmiot bez podstawowej wiedzy za to za "podstoliczną" wiedzą opowiedział się za stroną dużego producenta.

Edytowane przez Arturo72

Tylko naiwni sądzą, że mając takie argumenty w ręku jak tu wypisujesz od trzech miesięcy nie możesz wygrać swego.

Doprawdy trzeba być kompletnie ślepym by tego nie dostrzec.

No popatrz, a takie rzeczy wlasnie sie dzieja, niewiarygodne prawda? Mam takie argumenty i dalej walcze o swoje. Pomysl... dlaczego?

Panie pchełek, czy kimkolwiek tam jestes wysłanniku, oczerniasz tutaj ty mnie.

Nawet jak bedziesz sto razy powtarzał, ze oczerniam druga strone, to i tak to nie zmieni rzeczywistosci, nie masz sie czego chwycic, bo w zadnym miejscu nie napisałam nieprawdy, czy oszczerstwa o salonie firmowym, czy tez o producencie co ten salon firmuje.

Pisze o faktach, kazde moje słowo znajduje potwierdzenie w realnych zdarzeniach na mojej budowie. Moze to ciebie przeraza, moze jest ci to niewygodne, trudno, zyj z tym, nie moja sprawa.

Jak do tej pory obrazliwe słowa to padły tylko pod moim adresem. Widocznie klienta mozna bezkarnie obrazac i ignorowac.

Edytowane przez uwaga_groźnyinwestor

stąd zasadne były moje pytania na które UGI nie raczyła odpowiedzieć.
a coz to za pytania, bo naliczyłam 4 i na 4 raczyłam

Jak wspomniałem nie mam nic wspólnego ze stolbudem czy wykonawcą. Poznałem ją przez przypadek
zatem powiedz wykonawco czym to sie zajmujesz i kto ciebie tak perfidnie oszukał, co za paskudny inwestor?? i coz to za przypadek sprawił ze sprawe moja poznałes?

Gość Arturo72
Znasz sprawę z drugiej strony ? A szkoda. Jak wspomniałem nie mam nic wspólnego ze stolbudem czy wykonawcą. Poznałem ją przez przypadek stąd zasadne były moje pytania na które UGI nie raczyła odpowiedzieć.

Czy za krótkie drzwi balkonowe to jest wina inwestora czy złego wymiarowania ? Kto jest temu winny wkurzony wykonawco ?

Kto wg Ciebie powinien ponieść z tego tytułu konsekwencje ?

Inwestor czy partacz wykonawca wraz ze swoim chlebodawcą Stolbudem Włoszczowa ?

Czy propozycja "ugody" (i tym samym przyznanie się do winy),że trzeba zrobić dodatkową wylewkę to jest wina inwestora ? Kto jest temu winny wkurzony wykonawco ?

Kto wg Ciebie powinien ponieść z tego tytułu konsekwencje ?

Inwestor czy partacz wykonawca wraz ze swoim chlebodawcą Stolbudem Włoszczowa ?

Edytowane przez Arturo72