Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zakup okien może sparaliżować budowę i zdrowie- Stolbud Włoszczowa, Ekoprofit

Recommended Posts

a choćby zmiana koncepcji z ogrzewania podłogowego na tradycyjne i już masz nową posadzkę niżej niż zaplanowano, lub zmiana grubości styroppianu pod chudziakiem, możliwości jest wiele by te zmiany przerzucić później na wykonawcę i jego obarczyć winą

O propozycjach ugody wiesz tylko to co UGI tu wypisuje

Od samego początku całość rozbija się o kasę jaką chce się urwać ze zlecenia.

Ktoś tu już napisał, że dopiero po oszkleniu witryny można stwierdzić czy całość lata czy nie

Poczekam kolejne miesiące aż sprawa zostanie zamknięta i opisana zgodnie z prawdą, i chronologią wydarzeń.

• Odpowiedzi 744
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Od samego początku całość rozbija się o kasę jaką chce się urwać ze zlecenia.

Ktoś tu już napisał, że dopiero po oszkleniu witryny można stwierdzić czy całość lata czy nie

Ja kasy (swojej) nie chce urwac ze zlecenia, ja poprosze o zwrot moich pieniedzy i zabranie dzieła. I nie dlatego, ze jestem osoba szaloną i sama chciałam sobie narobic kłopotów dokonujac jakichs tam zmian juz po zamowieniu okien, tylko dlatego ze dzieło to nie jest tym czym miało byc i za co zapłaciłam.

A po oszkleniu to sobie sam sprawdzaj u siebie czy lata dalej czy nie. Moja budowa to nie laboratorium doswiadczalne.

Edytowane przez uwaga_groźnyinwestor

Szanowna Pani UGI i Forumowicze-

Wykazaliśmy się żelazną wręcz cierpliwością i determinacją w rozwiązywaniu tej sprawy. Zgodnie z naszymi zasadami, zaproponowaliśmy Pani kilka rozwiązań, nie kwestionując jakości Pani żądań. A wiele jest delikatnie mówiąc wątpliwych…

Na próżno. Jesteśmy już przekonani, że absolutnie nie zależy Pani na satysfakcjonującym wszystkich zakończeniu sprawy. Sprawia Pani wrażenie osoby czerpiącej radość i energię z toczącego się sporu, odpowiednio go podsycając, angażując kolejne osoby, pisząc kolejne pisma, wysuwając absurdalne zarzuty i oczekiwania. Zgadza się pani, po czym wycofuje – i tak wiele razy… Ile propozycji ugody ze strony Salonu Firmowego jeszcze Pani odrzuci?

UGI pozostaje przy tym anonimową Panią inwestorką, my występujemy z otwartą przyłbicą. Może się Pani wobec tego przedstawi? Pozorna anonimowość sprzyja odwadze. Łatwo być chojrakiem przed własną klawiaturą…

Przestawia Pani całą sprawę stronniczo, wybiórczo dobierając fakty dla Pani wygodne.

Pamiętajcie o tym Forumowicze czytając ten wątek.

Milczenie jest wprawdzie złotem, ale nie w tym przypadku. Jeden z Forumowiczów sugeruje stanowczo, aby opisać całe zdarzenie z naszej strony. Wielu Forumowiczów -tych trzeźwo myślących, zauważa drugie dno całej historii. Wszystkim serdecznie dziękujemy, bo cała ta sprawa pozwoli na dalsze doskonalenie systemu obsługi klienta -

Edytowane przez Stolbud Włoszczowa

Gość Arturo72

Wykazaliśmy się żelazną wręcz cierpliwością i determinacją w rozwiązywaniu tej sprawy. Zgodnie z naszymi zasadami, zaproponowaliśmy Pani kilka rozwiązań, nie kwestionując jakości Pani żądań. A wiele jest delikatnie mówiąc wątpliwych…

Przestawia Pani całą sprawę stronniczo, wybiórczo dobierając fakty dla Pani wygodne.

Milczenie jest wprawdzie złotem, ale nie w tym przypadku. Jeden z Forumowiczów sugeruje stanowczo, aby opisać całe zdarzenie z naszej strony.

Zatem poprosimy o wyjaśnienia z drugiej strony bo narazie czytam tylko oskarżenia Państwa w stosunku do inwestora a nie wyjaśnienia.

Milczenie jest wprawdzie złotem ale nie w tym przypadku,gdyż wszystko wskazuje na to,że to inwestor jest pokrzywdzony przez Was i Waszych przedstawicieli.

Czy poważnym jest zaproponowanie pogrubienia wylewki na koszt inwestora zamiast wymiany okien,źle zwymiarowanych ?

Bardzo chętnie przeczytam jak sprawa wygląda od strony wykonawcy. Nie dlatego, że lubię magiel, tylko dlatego, że rzeczywiście - zdarzało się na forum, że historia została opowiedziana tylko z jednej strony i wyrok zapadł. Zdarzało się też, że druga strona nie miała nic do powiedzenie. Są też sytuacje. gdy opisany jako nierzetelny wykonawca milczał, bo nie chciał się wdawać w pyskówki.

Ta ostatnia opcja jest najgorsza. Niestety Stolbud Włoszczowa - macie kryzys w mediach społecznościowych i musicie go załatwić. Nie Wy pierwsi i nie ostatni. Takie prawo inwestora, że może być anonimowy (a Wy musicie to szanować, bo Giodo, sorry). Jednak albo przeproście i posypcie głowę popiołem, albo walczcie :) Tak to już jest z kryzysami :)

NIe jesteście stroną ? Więc cały powyższy tekst jest w kategorii : wiem, ale nie powiem :) Nie ma tak - albo coś się pisze i ma argumenty, albo "nie jest się stroną" :)

Szanowny przedstawicielu Stolbudu Włoszczowa

Jak miło że zabrałeś głos.

Jest tylko mały problem, ten głos nic nie wnosi do Waszego wizerunku, wręcz odwrotnie, mówić "wiem ale nie powiem" jest wodą na młyn wszystkich tych (w tym także mnie) szukających obiektywnej relacji z tego co się dzieje

Wylewane są pomyje przede wszystkim na Wasze głowy, Wasz przedstawiciel pozostaje w cieniu (wbrew pozorom)

Słyszałem różne opowieści na temat sytuacji u UGI, ostatnio ktoś napisał to co część z nas podejrzewa

W Waszym interesie jest naświetlić bardziej szczegółowo to co się dzieje, bo jeśli prawdą jest że już na samym początku, zanim cokolwiek zamontowano były roszczenia finansowe ze strony UGI to nie ma co się bać tylko wprost o tym napisać.

Były tu już nie raz sytuacje kiedy opisywane zdarzenia na FM miały się nijak do stanu faktycznego

To WAM a nie wykonawcy powinno zależeć na naświetleniu wydarzeń widzianych z Waszej perspektywy

Na to czekamy bo inaczej lincz nad Wami dalej będzie się odbywał ze szkoda dla wszystkich a przede wszytkom dla Forum

Odwagi

Podkreślę raz jeszcze- Stolbud nie jest stroną w tej sprawie, .

Dobre!!!! Jakież odkrywcze. Wierzcie - dopóki tu nie napisałeś to nikt nie kojarzył że chodzi o Stolbud.

Nawet nie wiem jak taki sposób myślenia nazwać. Kretyństwo? Krótkowzroczność? Brak kwalifikacji?

Szanowny przedstawicielu Stolbudu Włoszczowa

Jak miło że zabrałeś głos. ....

Słyszałem różne opowieści na temat sytuacji u UGI, ostatnio ktoś napisał to co część z nas podejrzewa

W Waszym interesie jest naświetlić bardziej szczegółowo to co się dzieje, bo jeśli prawdą jest że już na samym początku, zanim cokolwiek zamontowano były roszczenia finansowe ze strony UGI to nie ma co się bać tylko wprost o tym napisać.

Odwagi

A wie Pan Panie nikt wazny co ja słyszalam? Takie brzydkie sluchy chodza ze ma Pan zdjecia z mojej budowy, a konkretnie wspanialego montazu na swoim blogu, na którym wykrzykuje Pan co to za paskudne montaże inni robia. To jak to jest karygodny montaż byl jeszcze w maju, kiedy to o zdjecia Pan prosil, jako podręcznikowe przyklady bledow montażu, a od czerwca juz zawialo Panu w inna stronę? Cóż to sie Panu przytrafilo po drodze, ze dzis Pan taki uniżony do jednego tutaj Pana?

Ile propozycji ugody ze strony Salonu Firmowego jeszcze Pani odrzuci?

A to ja tez mam dla ciebie Stolbudzie propozycje zejdz z cenami o 50% - przyjmujesz czy odrzucasz? a to może o 45% - przyjmujesz czy odrzucasz? , to może o 40 % ??? - no to zapytam wprost ile jeszcze propozycji odrzucicie?

UGI pozostaje przy tym anonimową Panią inwestorką, my występujemy z otwartą przyłbicą.

Taak Stolbud to imię Włoszczowa nazwisko czy odwrotnie?

Przedstawcie fakty wygodne dla Was

Milczenie jest wprawdzie złotem, ale nie w tym przypadku. -

Potwierdzenie przez zaprzeczenie, czyli wiemy ale nie powiemy , bo chyba nic nie zostało wyjasnione, ale ja z tych nietrzezwych jestem wiec może mnie uswiadomicie

Wielu Forumowiczów -tych trzeźwo myślących, zauważa drugie dno całej historii. -

szanowny Stolbudzie , zauważyłeś, że Ci trzezwo myslacy to sprzedawcy, a ci nietrzezwo to zrobieni w balona klienci?

a Stolbud sie zalicza do trzezwo myslących czy do nietrzezwo? - bo po wypowiedzi można odniesc dziwne wrażenie

bo cała ta sprawa pozwoli na dalsze doskonalenie systemu obsługi klienta -

szczególnie poprzez wspieranie i popieranie takich Salonów jak Ekoprofit, no ale trzeba sie cieszyc ze ktos chce sprzedawac wasze "wyroby"

"doskonalenie systemu obsługi klienta " - to jak tak doskonalicie to załatwcie sprawe uczciwie i poważnie, bo nie wazne co się "narobiło", ważne jak sie z tego wybrnie, a tu widac że nikt nie planuje nawet próbowac z tego wybrnąć; a bo to pewnie chodzi o tych nowych klientów od których można jeszce kasę wyciągnąć, UGI pewnie już zapłaciła to z nią nie ma co gadac

UGI pozostaje przy tym anonimową Panią inwestorką, my występujemy z otwartą przyłbicą. Może się Pani wobec tego przedstawi? Pozorna anonimowość sprzyja odwadze. Łatwo być chojrakiem przed własną klawiaturą…

Czytając to ręce opadają , dodrze znacie niby pozornie anonimową inwewstorkę a w pewnych kwestiach wypowiedziała się szanowna koleżanka Elfir jako moderator forum . Masz zastrzeżenia do tego tematu albo pytania o dane osobowe inwestorki to do Niej a nie pieprz o niby anonimowości .

Zebralo sie kółko wzajemnej adoracji i radzi sobie jak wykiwac producenta, jak go orżnąć i ....z kasy. Stolbud sie wrzeszcie odezwal - ale to temu towarzystwu nie wystarczy. Dalej ryja i rzucaja oszczerstwa. Uwazaja sie za anonimowych i nie do zlokalizowania wysokiej klasy specjalistow. Stolbud wyprodukowal fasade zgodnie z projektem, umowa zostala przez inwestora podpisana i przyjeta bez zastrzezen. Zaczeto fasade skladac i dopiero wtedy inwestorowi sie odwidzialo. Nie chce fasady, chce kase. A najlepiej i fasade i kase. Ktos tu bredzi zeby sobie Stolbud sprawdzal sztywnosc fasady u siebie w laboratorium. Nawet chyba idiota sie zorientuje fasada to nie tylko luzno wstawione ramy ale i szyby. Ale nasze kółko wzajemnej adoracji wie lepiej. W dalszym ciagu obelgi i inwektywy. I szkolenie jak wykiwac producenta. Niestety to jest takie typowo polskie. Oszustow nie brakuje. Wielokrotnie sie z tym spotykam jak inwestor oszust [maly duzy] kombinuje jak by tu nie zaplacic. I nie jest wazne ile propozycji poda Stolbud, jakie to beda propozycje. Kazda zostanie odrzucona. Proponuje wiec zakonczyc ten kabaret. Parade ............ Stolbud nie bedzie nic naswietlal bo to nie sąd a Wy nie jestescie sedziami i w tej sprawie nic sie nie dowiecie. Kółko wzajemnej adoracji. Ignoranci.

Poniewaz sprzedawca dzis przekroczył wszelkie granice, zostałam potraktowana lekcewazaco, bez szacunku, to pragne podkreslic i przypomniec, ze jest to firma Ekoprofit, salon Stolbud Włoszczowa.

Nie polecam nikomu tego producenta, a tym bardziej salonu.

Przyjęte do wiadomości. Nie skorzystam a wręcz będę wszystkim zainteresowanym stolarką budowlaną ich odradzał.

Skoro obie te firmy nie wiedzą co znaczy poprawnie komunikować się z klientami to niech ich stracą.

Nienawidzę cwaniactwa, mam nadzieję że ta sprawa im się "czkawką" odbije.

Mysle ze producent i jego przedstawiciel nie pozostawia tych oszczerstw bez reakcji - i tej publicznej antyreklamy. Zyjemy w panstwie prawa i takie oszczerstwa podlegaja osądowi i karze.

"Wszelkie granice" - odrzucona kolejna propozycja rozwiazania problemue.

Luxor - z choinki spadles ????

Arturo - za krotko zyjesz i nie takie przekrety inwestorow widziales. Wiec sie nie wypowiadaj w tej tu sprawie. Nie znasz i nie nie poznasz calej tej sytuacji - bo nie jestes strona a forum to nie sad i nie sledztwo - wiec sie nie wypowiadaj.]

. Kółko wzajemnej adoracji. Ignoranci.

Napiszę twoimi słowami żebyś zrozumiał i przyjął do wiadomości pewne fakty :przestań pieprzyć i skocz sobie na główke , nie ty zakładałeś ten temat , nie ty będziesz go zamykał a w pewnych tematach formalno prawnych poprzez osobę moderatora wypowiedziała się REDAKCJA . Media to prawie czwarta władza i sąd wydała .

Dobre!!!! Jakież odkrywcze. Wierzcie - dopóki tu nie napisałeś to nikt nie kojarzył że chodzi o Stolbud.

Nawet nie wiem jak taki sposób myślenia nazwać. Kretyństwo? Krótkowzroczność? Brak kwalifikacji?

To jest podobno poważne forum na którym wyzywa się innych od kretynów. Poziom mówi sam za siebie.Żenada