luxor 26.07.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 @pchelek Czy ty mentalnie zatrzymałeś się w czasach PRLu i nie wiesz co to są media społecznościowe? Klientka Ekoprofit opisuje swoją sytuację w której wydała kupę kasy na produkty i usługi które zostały wadliwie wykonane. Ma do opisywania i wyżalania się pełne prawo bo firmy te nie poczuwają się do naprawienia szkody i spławiąją ją po brzytwie. Jej posty są niczym innym jak próbą ostrzerzenia innych przed wpakowaniem się w taką sytuację. Jesteśmy na największym polskim forum budowlanym. Temat trwa dwa miesiące a Włoszczowa która jest dużą firmą i autoryzowała Ekoprofir zabiera głos dopiero teraz i jeszcze pisze bzdury. Arturo72 ma rację pisząc Zatem poprosimy o wyjaśnienia z drugiej strony bo narazie czytam tylko oskarżenia Państwa w stosunku do inwestora a nie wyjaśnienia. Chcemy je przeczytać! Pchelek straszy antyreklamą, oszczerstawmi, i osądami. Ja uważam że każdy ma prawo głośno mówić gdy go oszukano. Przekręty inwestorów? Oczywiście że są ale nie w tym przypadku. Włoszczowa mam dla Was radę. Zanim napiszecie po raz kolejny taki bzdurny post zapoznajcie się z historią Promomobile na Wykop. Opowiem w skrócie. Pewna osoba chciała naciągnąć Promobile na kasę pisząć nieprawdę i oczerniając firmę. Znajdziecie to tutaj: Firma Probomible nie schowała głowy w piasek tylko przedstawiła swoją wersję tutaj którą "zmasakrowała" oczerniającego (pierwszy komentarz). Rezultat: nie dość że się obroniła to zyskała dodatkowo darmową reklama, zaufanie i pozytywny PR. A jak Wy wyjdziecie z Waszej historii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chox 26.07.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Masz jeden wpis ..., nie wpadłeś w nałóg pisania tu , zmień na forum na ONET tam jest bez żenady i epitetów . Wisz gdzie możesz sobie wsadzić Twoje dbre rady? Tak,tak dobrze myślisz. Tyko głęboko. Już mam dwa wpisy. Tymczsem przeczytałem cały ten temat. Na ONET by go nie wzięli. Za dozo tu domorosłych fachowców, zawodowych forumowiczów co się znają na wszystkim, zwykłego hejtu też sporo. Wyrok zapadł sedziowie z social media wydali go właśnie. Co wy wiecie o Social Mediach.....idę do Onetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 26.07.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 (edytowane) Wisz gdzie możesz sobie wsadzić Twoje dbre rady? Tak,tak dobrze myślisz. Tyko głęboko. Już mam dwa wpisy. Tymczsem przeczytałem cały ten temat. Na ONET by go nie wzięli. Za dozo tu domorosłych fachowców, zawodowych forumowiczów co się znają na wszystkim, zwykłego hejtu też sporo. Wyrok zapadł sedziowie z social media wydali go właśnie. Co wy wiecie o Social Mediach.....idę do Onetu Czlowieku daj juz spokoj, nie kompromituj sie juz wiecej. Twierdzisz, ze przeczytales caly ten watek, watpie. A propo okien firmy, o ktorej jest tu mowa, widzialem ich produkt zamontowany w uzdrowisku na scianie wschodniej kraju i musze przyznac, ze nie wygladalja za dobrze. Przyznam sie ,ze nie mam pojecia ile lat okna maja. Plakietka firmowa jest dobrze widoczna na klamkach, listwy przy okienne na oknach sie rozchodza. Mechanizm otwierania nie za dobrze dziala. Moze to problem braku serwisu... Edytowane 26 Lipca 2014 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chox 27.07.2014 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Czlowieku daj juz spokoj, nie kompromituj sie juz wiecej. Twierdzisz, ze przeczytales caly ten watek, watpie. A propo okien firmy, o ktorej jest tu mowa, widzialem ich produkt zamontowany w uzdrowisku na scianie wschodniej kraju i musze przyznac, ze nie wygladalja za dobrze. Przyznam sie ,ze nie mam pojecia ile lat okna maja. Plakietka firmowa jest dobrze widoczna na klamkach, listwy przy okienne na oknach sie rozchodza. Mechanizm otwierania nie za dobrze dziala. Moze to problem braku serwisu... Brawo, brawo, brawo, Nie musiałem długo czekać na potwierdzenie mojej krótkiej analizy - uderz w stół a nożyce się odezwą... Ale do rzeczy- rzucę Ci kilka gotowych wpisów na inne fora, w Twoim stylu : - A propos marki samochodowej ...., to widziiałem wczoraj na ścianie zachodniej auto ich marki. Było brudne, porysowane, miało urwane lusterko imuszę przyznać, że nie wyglądało najlepiej. - A propos producenta telewizorów ....... to widziałem ich tv na trawniku przed wieżowcem w Gdańsku , gdzie ktoś go wyrzucił z 8 piętra. Nie wyglądał najlepiej... Itd, itd, ale Ty już to wiesz.musisz się rozwijać, więc może - mała sugestia..na kolejny wpis: - "za to w innym uzdrowisku na ścianie wschodniej widziałem okna konkurencji . Te wyglądały wspaniale! Cudowne błyszczące, -super. Nie to co tamte." Dla mnie wszystko jasne. Powodzenia Kolego, życzę sukcesów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 27.07.2014 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 To jest podobno poważne forum na którym wyzywa się innych od kretynów. Poziom mówi sam za siebie.Żenada I? Rozumiem ze przez to reklamcja okien jest niezasadna. Przeczytaj mój post ze zrozumieniem. Nikogo nie nazwałem kretynem. Aczkolwiek korci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.07.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Sluchajcie, wczoraj padlo tu za duzo brzydkich slow a dzis jest niedziela. Dajmy sobie dzien na odpoczynek i ochloniecie. Proponuje na dzis zawieszenie watku. Miłego dnia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gti11 27.07.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Sluchajcie, wczoraj padlo tu za duzo brzydkich slow a dzis jest niedziela. Dajmy sobie dzien na odpoczynek i ochloniecie. Proponuje na dzis zawieszenie watku. Miłego dnia.. Ojtam , niedziela czas założyć nowe konto z nickiem Chox1i wykorzystując brak moderatora pojechać analnie po kim popadnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 27.07.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 (edytowane) Finlandia ma rację Edytowane 27 Lipca 2014 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uwaga_groźnyinwestor 28.07.2014 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 (edytowane) A teraz, poniewaz Pan spod nicka Stolbud Włoszczowa, zaprowadził kilka, mało prawdziwych stwierdzen, spiesze wyjasnic: Szanowna Pani UGI i Forumowicze- Wykazaliśmy się żelazną wręcz cierpliwością i determinacją w rozwiązywaniu tej sprawy. Nie wiem czy tu Pan pisze o Stolbud Włoszczowa, czy tez o Ekoprofit, waszym salonie firmowym. Jednak jabkby nie patrzec determinacja na pewno jest, tylko zmierza ona w kierunku "rozwiazania sprawy" poprzez zniechecenie i wystraszenie klienta. Natomiast cierpliowsc to tylko ja moge miec lub nie miec do sprzedawcy. Sprzedawca powinien w tym miejscu cechowac sie raczej starannoscia, uczciwoscia, szacunkiem do klienta. Uzywanie słowa "szanowni, szanowna" nie doda Panu szyku... jesli zachowania swiadcza o czyms zupełnie innym. Zgodnie z naszymi zasadami, zaproponowaliśmy Pani kilka rozwiązań, Tu porusza Pan sedno sprawy - "zgodnie z naszymi zasadami", moim zdaniem sa to zasady które nie dopuszczaja mozliwosci zlozenia reklamacji, zgloszenia niezgodnosci towaru z umowa, czy jakiejkolwiek uwagi, juz po dokonaniu płatnosci przez klienta. Sytuacja wyglada tak jakby Panstwo nie respektowali zupełnie praw konsumenta. Ekoprofit zaproponował jedno rozwiazanie, które zostało do mnie przesłane dwukrotnie, zmiana dotyczyła jedynie numeracji pisma i dołaczenia uzgodnienia które ustaliłam juz tydzien wczesniej. Wymiana szklenia ewidentnie niezgodnego z umowa, wymiana gory witryny, która ma inny kąt niz oscieze, podniesienie okien wyzej, bym mogła sobie na swoj koszt podniesc w całym budynku podłoge, dołaczenie mechanizmu zamykania balkonu przesuwego, za który zapłaciłam i który trzykrotnie prezentował mi sprzedawca w salonie jako jedyny dostepny, jego wpis do umowy potwierdzałam jeszcze zanim zlozyłam ostateczny podpis na cyrografie. A ze Panstwo w umowie nie wpisujecie po ludzku - jaki mechanizm, zeby klient mogł odczytac co to jest - tylko stek cyferek i literek, których nie moze odczytac nawet doradca techniczny Maco to juz inna bajka wprowadzania klienta w błąd. Ekoprofit otrzymał ode mnie 3 pełne propozycje ugody w kilku wariantach + 5 propozycji dodatkowych, w sumie minimum 8 propozycji, z których zadna oczywiscie nie zaspokaja moich roszczen z tytułu niezgodnosci towaru/usługi z umowa, ale pozwala na szybsze załatwienie sprawy niez poprzez droge sądową. Oczywiscie bardzo łatwo okłamywac forumowiczów, ze otrzymałam mase propozycji i wszystkie odrzuciałam lub raz akceptuje raz odrzucam. nie kwestionując jakości Pani żądań. A wiele jest delikatnie mówiąc wątpliwych… Watpliwe dla producenta i sprzedawcy jest moje zgloszenie reklamacji, potwierdzone opinia powołanego rzeczoznawcy stolarki otworowej, biegłego sądowego rowniez miedzynarodowego, wpisanego na liste rzeczoznawców Panstwowej Inspekcji Handlowej i liste biegłych sądowych. Watpliwosci Panstwa dotycza prawdopodobnie faktu, ze wogle smiałam zgłosic jakies niezadowolenie. Na próżno. Jesteśmy już przekonani, że absolutnie nie zależy Pani na satysfakcjonującym wszystkich zakończeniu sprawy. Sprawia Pani wrażenie osoby czerpiącej radość i energię z toczącego się sporu, odpowiednio go podsycając, Tutaj prosze sie mocno zastanowic czy Pan mnie przypadkiem nie obraza w tej chwili..? angażując kolejne osoby, pisząc kolejne pisma, wysuwając absurdalne zarzuty i oczekiwania. Zgadza się pani, po czym wycofuje – i tak wiele razy… Ile propozycji ugody ze strony Salonu Firmowego jeszcze Pani odrzuci? Rozumiem, ze pisma i osoby które tak denerwuja sprzedawce i producenta to: - opinia federacji konsumentów, - opinia rzecznika praw konsumentów, - opinia kierownika budowy, - opinia rzeczoznawcy i biegłego sądowego. Natomiast do irytujacych pism nalezy: - zgłoszona przeze mnie niezgodnosc towaru/usługo z umowa/reklamacja, - wezwanie do spełnienia zadania z pisma powyzej, w zwiazku z niedotrzymaniem terminu odpowiedzi na reklamacja klienta - 14dni - propozycje ugody pozasądowej 3szt, w roznych wariantach Ja nie odrzucam Panstwa propozycji, tylko pragne je uzupełnic np o odsteki, które wynikaja z umowy niewykonanej w terminie, badz pokrycia czesci kosztów np podniesieia posadzki, bo wykonali Panstwo za krótkie balkony. Niestety zadne dyskusje na temat Panstwa apetycznej prozycyji nie wchodza jak widze w gre. UGI pozostaje przy tym anonimową Panią inwestorką, my występujemy z otwartą przyłbicą. Może się Pani wobec tego przedstawi? Pozorna anonimowość sprzyja odwadze. Łatwo być chojrakiem przed własną klawiaturą… Stolbud Włoszczowa i salon firmowy Ekoprofit z Wrocławia doskonale znaja moje dane. Nie wiem zatem czemu ma słuzyc Pana wezwanie tutaj? Dla inwestorów, którzy czytaja ten watek nie ma znaczenia czy pisze go Kasia czy Zdzisiu. Jestem niezadowolonym klientem salonu firmowego Stolbud Włoszczowa, firmy Ekoprofit i to ma znaczenie. A odnoszac sie do Pana stwierdzenia, ze "łatwo byc chojrakiem", to prosze mi powiedziec czemu przez prawie 2 miesiace istnienia wątku ani razu nie przedstawili Panstwo lub/i salon swojej wersji wydarzen? Skoro moja jest tak odległa od rzeczywistosci? Przypuszczam, ze jest to kwestia lęku - wątek czyta wiele osób, w tym duza czesc niezwykle bystrych, którzy bez problemu odkryja pokretne tłumaczenia. Inwestor, który juz raz zle dobrał wykonawce jest wyczulony na manipulacje. Dlaczego przez 3 miesiace od zgłoszenia reklamacji nie podjeli Panstwo zadnych kroków? Dlaczego to wszystko tyle trwa? Czy jest to korzystne dla mnie? A moze dla sprzedawcy czy producenta? Straszenie mnie sprawa sądową, brak kontaktu, nie odpowiadanie na emaile czy nie odbieranie telefonow nie zniecheca mnie od dochodzenia swoich praw. Gdyby to było 2 czy 5 tys złotych juz dawno machnełabym ręką na Panstwa firme i salon. Niestety jest to 36 tysiecy złotych, które w pelnym zaufaniu przelałam na konto salonu w wierze, ze kupuje to co zostało ustalone i kupuje od profesjonalistów... To był bląd. Wielu Forumowiczów -tych trzeźwo myślących, zauważa drugie dno całej historii. Tutaj miałabym prosbe. Skoro "wystepuja Panstwo z otwarta przyłbicą" to nie jest w dobrym smaku zakładanie nowych, anonimowych kont i z nich atakowanie mnie absurdalnymi zarzutami, np wkurzony_wykonawca... Nie gustuje rowniez w ukrywaniu sie za plecami dwoch tutaj Panów, którzy w prywatnych rozmowach na poczatku maja jasno wyrazili swoje ogromne oburzenie sytuacja, jaka zaszła na mojej budowie, a teraz stoja za salonem/producentem murem, nie znajac faktów, dokumentacji, nie bedac na budowie, na która zapraszałam obu Panów "specjalistów". Wszystkim serdecznie dziękujemy, bo cała ta sprawa pozwoli na dalsze doskonalenie systemu obsługi klienta - Jezeli doskonala Panstwo system obsługi klienta w takim kierunku jak załaczony na powyzszym obrazku to racze wątpic by to przysporzyło Panstwu nowych chętnych. Radziłabym raczej zajac sie biezacymi sprawami, które zaszły juz o wiele za daleko, z szacunku do własnej pracy, zajmowanych stanowisk, do klienta i to nie tylko obecnego, ale moze i przyszłego, który czyta ten wątek... Edytowane 28 Lipca 2014 przez uwaga_groźnyinwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 28.07.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 ...Nie gustuje rowniez w ukrywaniu sie za plecami dwoch tutaj Panów, którzy w prywatnych rozmowach na poczatku maja jasno wyrazili swoje ogromne oburzenie sytuacja, jaka zaszła na mojej budowie, a teraz stoja za salonem/producentem murem, nie znajac faktów, dokumentacji, nie bedac na budowie, na która zapraszałam obu Panów "specjalistów".... Proszę nie wprowadzać w błąd czytających ten wątek !!! Ta część Pani komentarza jest manipulacją W maju, w odpowiedzi na Pani maila ze zdjęciami z budowy wyraziłem swoją opinie na PODSTAWIE ZDJĘĆ i PANI OPISU sytuacji. Wytknąłem błędy jakie moim zdaniem zostały popełnione i to ,co wtedy odpisałem, podtrzymuję. Żadne ogromne oburzenie tylko wskazanie konkretnych błędów jakie zostały uwidocznione na zdjęciach i w opisie. Lakonicznie i w temacie Nie jestem w żaden sposób powiązany ani ze Stolbudem, ani z ich punktem handlowym, jakimkolwiek ich punktem handlowym. Jestem przeciwnikiem drewna od zawsze. Zarzucanie mi powiązań z stronami sporu jest po prostu oszczerstwem !!! Otrzymałem informacje poddające w wątpliwość część wygłaszanych tu przez Panią tez. Dlatego też przestałem już ślepo wierzyć w Pani wersje wydarzeń dając tego wyraz w swych wypowiedziach. Z racji odległości a także braku jakichkolwiek "papierów" czyniących ze mnie rzeczoznawcę czy osobę, której wypowiedzi mają moc prawną, nie zamierzałem i nie zamierzam odwiedzać Pani budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 28.07.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Proszę nie wprowadzać w błąd czytających ten wątek !!! Ta część Pani komentarza jest manipulacją W maju, w odpowiedzi na Pani maila ze zdjęciami z budowy wyraziłem swoją opinie na PODSTAWIE ZDJĘĆ i PANI OPISU sytuacji. Wytknąłem błędy jakie moim zdaniem zostały popełnione i to ,co wtedy odpisałem, podtrzymuję. Żadne ogromne oburzenie tylko wskazanie konkretnych błędów jakie zostały uwidocznione na zdjęciach i w opisie. Lakonicznie i w temacie Nie jestem w żaden sposób powiązany ani ze Stolbudem, ani z ich punktem handlowym, jakimkolwiek ich punktem handlowym. Jestem przeciwnikiem drewna od zawsze. Zarzucanie mi powiązań z stronami sporu jest po prostu oszczerstwem !!! Otrzymałem informacje poddające w wątpliwość część wygłaszanych tu przez Panią tez. Dlatego też przestałem już ślepo wierzyć w Pani wersje wydarzeń dając tego wyraz w swych wypowiedziach. Z racji odległości a także braku jakichkolwiek "papierów" czyniących ze mnie rzeczoznawcę czy osobę, której wypowiedzi mają moc prawną, nie zamierzałem i nie zamierzam odwiedzać Pani budowy. czytam ten watek i strasznie dziwie sie stolbudowi, ze tak dlugo to ciagnie, zamiast zalatwic ta sprawe tak zeby kazdy byl w miare zadowolony, bo pelni zadowolenia obu stron bym sie nie spodziewal. kilka dni po uruchomieniu tego watku montowali okna u mnie, az mi sie zagotowalo ze u mnie moze byc podobnie. ale na szczescie nie podzielilem losu ugi. na szczescie wybralem innego producenta, i mimo ze wyszedl zgrzyt, bo jedna rzecz byla nie dogadana, ja nie zapytalem a sprzedawca uznal ze wiem taka rzecz, i na budowie okazalo sie ze zrobione jest wg mnie do d... ale sprawa od reki przez telefon zalatwiona tak ze ja jestem zadowolony a producent nie stracil. da sie? da. i ciekawa rzecz, tam gdzie zamawialem okna na pomiar jezdzi tylko wlasciciel, jak mowi bierze na siebie ewentualnu zly pomiar, pytalem pozniej montazyste i mowil ze faktycznie bylo kilka razy ze cos sie rabnelo w pomiarze i bez gadania robili nowe okno. tak dla mnie wyglada uczciwosc wykonawcy. tez jestem spod wroclawia takze niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uwaga_groźnyinwestor 28.07.2014 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 (edytowane) W maju, w odpowiedzi na Pani maila ze zdjęciami z budowy wyraziłem swoją opinie na PODSTAWIE ZDJĘĆ i PANI OPISU sytuacji. Wytknąłem błędy jakie moim zdaniem zostały popełnione i to ,co wtedy odpisałem, podtrzymuję. Skoro Pan podtrzymuje, a nie widze innego wyjscia dla specjalisty branzy okiennej, to nie wiem skad Pana wypowiedzi na forum, sugerujace inny przebieg sprawy, zarzucajace mi kłamstwo, drugie dno sprawy. Istnienie bledów Pan potwierdził i podtrzymuje, zatem by dalej wypowiadac sie w sprawie powinien Pan zapoznac sie z dokumentacja i dokonac wizyty na budowie. Ja przedstawiłam sprawe w emailach, Pan otrzymał sprzeczne z moimi twierdzenia - od producenta / salonu...? Ale ostatecznie zdecydował sie Pan wypowiadac przeciwko mnie i dążyć do zamkniecia wątku... Emaile które wymieniałam z Panem jasno swiadcza o tym, ze sprzedawca popełnił wiele bledów montazu i pomiaru, o wiele za duzo, jak Pan stwierdził - na jedna budowe. Kiedy zaczełam sobie uswiadamiac, podejrzewac, ze okna nie zostały prawidłowo wykonane i zamontowane - by nie ulec subiektywnym opiniom własnym, rodziny, czy znajomych, chciałam przede wszystkim uzyskac opinie specjalistów brazny. Stad moj kontakt z Panem, kontakt z ITB i innymi przedstawicielami branzy. Mysle, ze to najrozsadniejsze podejscie klienta, pyta jesli nie wie. I takie tez pytania zadałam Panu. Teraz przykro mi czytac, ze Pan odwraca sie do mnie plecami, zarzuca mi oszczerstwa i manipulacje. Bo moja motywacja jest daleka od tego, chciałam uzyskac pomoc i wsparcie w sprawie, gdzie ewidentnie jestem stroną poszkodowaną. Nie wiem jaki sens miałaby cała ta sprawa, ten wątek gdyby zadnych bledów nie było, gdyby firma wywiazała sie ze swoich zobowiazan. Edytowane 28 Lipca 2014 przez uwaga_groźnyinwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 28.07.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 (edytowane) Szkoda, że czytać ze zrozumieniem Pani nie potrafi.moja słowa:Nie jestem w żaden sposób powiązany ani ze Stolbudem, ani z ich punktem handlowym, jakimkolwiek ich punktem handlowym. Jestem przeciwnikiem drewna od zawsze. Zarzucanie mi powiązań z stronami sporu jest po prostu oszczerstwem !!! Chciałem jeszcze coś napisać ale mija się to z celem, i tak Pani wyczyta z tekstu tylko to co dla Pani wygodne.Dla mnie to już koniec tematu.Pozdrawiam Edytowane 28 Lipca 2014 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uwaga_groźnyinwestor 28.07.2014 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Szkoda, że czytać ze zrozumieniem Pani nie potrafi. Pana wypowiedz, wpisuje sie pieknie w stanowisko producenta i salonu. Nie robic nic poza obrazaniem i odstraszeniem drugiej strony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.07.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Wypadałoby chyba jednak sprawę zakończyć przed zimą. Z czysto praktycznych względów. IMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chox 28.07.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 czytam ten watek i strasznie dziwie sie stolbudowi, ze tak dlugo to ciagnie, zamiast zalatwic ta sprawe tak zeby kazdy byl w miare zadowolony, bo pelni zadowolenia obu stron bym sie nie spodziewal. kilka dni po uruchomieniu tego watku montowali okna u mnie, az mi sie zagotowalo ze u mnie moze byc podobnie. ale na szczescie nie podzielilem losu ugi. na szczescie wybralem innego producenta, i mimo ze wyszedl zgrzyt, bo jedna rzecz byla nie dogadana, ja nie zapytalem a sprzedawca uznal ze wiem taka rzecz, i na budowie okazalo sie ze zrobione jest wg mnie do d... ale sprawa od reki przez telefon zalatwiona tak ze ja jestem zadowolony a producent nie stracil. da sie? da. i ciekawa rzecz, tam gdzie zamawialem okna na pomiar jezdzi tylko wlasciciel, jak mowi bierze na siebie ewentualnu zly pomiar, pytalem pozniej montazyste i mowil ze faktycznie bylo kilka razy ze cos sie rabnelo w pomiarze i bez gadania robili nowe okno. tak dla mnie wyglada uczciwosc wykonawcy. tez jestem spod wroclawia takze niedaleko Zamomniałeś podać NAZWĘ dostawcy okien do Twojego domu. Karygodne na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturjn 28.07.2014 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Ludzie kupujcie okna bezpośrednio w stolarni, unikajcie pośredników, którzy tylko kasę zedrą. Prosty przykład pośrednik moje okna 8500zł stolarnia Albud 5700zł(identyczne okna na tym samym profilu Veka). Do tego u stolarza nie musisz martwić się montażem, jak coś spieprzą to łatwiej to wyegzekwować a tak to szukaj wiatru w polu i radzę przy montażu być, wole patrzeć "fachowcom" na ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 28.07.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Zamomniałeś podać NAZWĘ dostawcy okien do Twojego domu. Karygodne na tym forum. nie chcialem robic reklamy, ale jak bardzo chcesz. zamowilem okna w stolarni sitak w lubszy, bardzo dobre okna, u moich rodzicow sa od nich 10 lat i nic sie z nimi nie dzieje, dlatego u mnie nawet nie wysylalem wyceny do innych firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chox 28.07.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 nie chcialem robic reklamy, ale jak bardzo chcesz. zamowilem okna w stolarni sitak w lubszy, bardzo dobre okna, u moich rodzicow sa od nich 10 lat i nic sie z nimi nie dzieje, dlatego u mnie nawet nie wysylalem wyceny do innych firm I właśnie reklamkę zrobiłeś. Nie Ty jedyny, ten klub jest bardzo liczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 28.07.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Nie podał nazwy - źle. Podał nazwę - źle. Powiedz szanowny kolego co cię zadowoli a niezwłocznie to uczynię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts