Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zakup okien może sparaliżować budowę i zdrowie- Stolbud Włoszczowa, Ekoprofit

Recommended Posts

Tak Stefan,

masz rację. Do skasowania :)

Ale już wracając w okolice tematu:

Widzisz najgorsza jest w życiu niepewność. Kupisz gdzieś indziej okna, będziesz miał z nimi problem i będziesz zachodził w głowę - przyjmą reklamację czy nie? Naprawią czy nie naprawią? Tutaj jak widać problemem niepewności odpada. Odpada też kłopot składania ew. reklamacji - po co robić bzdurne rzeczy. Tak więc moim zdaniem - tylko Stolbud. I to nie przez jakiegoś pierwszego lepszego dystrybutora. Żeby mieć pewność to doradzam ich najlepszego partnera czyli Ekoprofit.

Podsumowanie godne lajka :) Niestety dla Producenta, ale właśnie taki przekaz bije z tego całego wątku. Wdając się w dyskusję należało już przedstawić argumenty, bo ich zabrakło, a może nawet nie było.

Prawda o autoryzacjach jest taka jaka jest - czyli niewiele warty napis. Autoryzacja to nie jest nagroda za wzorową obsługę. Jedynie jej brak bywa karą. Moje zdanie na ten temat już kiedyś wyraziłem (i chyba nawet tu rzuciłem linka do swojego bloga).

• Odpowiedzi 744
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a tak dla przypomnienia wpis sprzed kilku dni jako podsumowanie do ostanich wypwiedzi "olimpów" "elit" itp

Hmmm...w tym momencie wielu bezinteresownych doradców sprowadziłeś na ziemię. Aż dziwne że im się chce, bo bez nich sami sobie g.... byście podpowiedzieli.

Miłego weekendu

no to ja już nie wiem, kto jest kim, kto doradza bezintresownie ...

UGI spreżaj sie, czas działa na twoja niekorzyść, a do pól roku tuż tuż

Tak, masz racje, tylko tu niewiele ode mnie zalezy. Ja mam dobra wole, cierpliwosc i jak widac nieskonczony czas, który mozna mi spokojnie odbierac, łącznie ze zdrowiem...

24.07 wysłałam kolejną propozycje ugody do sprzedawcy i do wiadomosci do producenta.

Otrzymali 25.07, prosiłam o ustosunkowanie sie w ciagu 7dni, siódmy dzien był wczoraj...

Producent jasno zaatakował na forum juz w sobote i niedziele, a takze w odpowiedzi na moje emaile w ciagu tygodnia, takze tutaj sprawa jest jasna, brak wsparcia, brak decyzji i odpowiedziałnosci za autoryzacje, mozna i tak...

A moja propozycja ugody apetyczna, az sie dziwie, widocznie doprowadzono mnie do ostatecznosci, bo gdyby mi ktos powiedział poł roku temu ze wysune taka propozycje, po tym jak mi ktos przywiezie inne okna niz zamowiłam to nie uwierzyłabym.

Jestem wyjatkowo miłym, ugodowym i spokojnym niezadowolonym klientem z niewykonana, a zapłacona umową.

Gość Arturo72
T

24.07 wysłałam kolejną propozycje ugody do sprzedawcy i do wiadomosci do producenta.

Otrzymali 25.07, prosiłam o ustosunkowanie sie w ciagu 7dni, siódmy dzien był wczoraj...

Producent jasno zaatakował na forum juz w sobote i niedziele, a takze w odpowiedzi na moje emaile w ciagu tygodnia, takze tutaj sprawa jest jasna, brak wsparcia, brak decyzji i odpowiedziałnosci za autoryzacje, mozna i tak...

Jeśli nikt w terminach nie ustosunkował się do zarzutów i propozycji to jednoznacznym jest,że Ekoprofit i Stolbud Włoszczowa przyznają się do winy a jedynym ich ratunkiem jest wydłużenie czasu spłaty zobowiązania,która w tym momencie uzależniona jest od Sądu.

Po prostu olali inwestora wiedząc,że będą musieli ponieść koszta i grają na zwłokę czyli nie wypłacone odszkodowanie najpewniej zasądzone przez Sąd pracuje na ich dochód i nie zamierzają się tym przejmować.

Bez zastanowienia od razu bym zapodał sprawę do Sądu.

Nie wiem jak Redakcja w tym wypadku postąpi ale ja z myślą o inwestorach a nie o kasie do kieszeni Stolbud Włoszczowa umieściłbym tą firmę na czarnej liście i to z zaznaczeniem na czerwono,że nie zaleca się inwestorom obcowanie z tą firmą ...

Przecież to jest czarno na białym wydym..e inwestora.

I nie zasadnym będzie twierdzenie:

I co Pan radzi robić, jeśli firma lub osoba tak przedstawiona pisze do nas: to nieprawda, to oszczerstwo.

Bo firma Stolbud Wloszczowa nie przedstawiła żadnych powodów i dowodów,na to na co będzie się skarżyła a wbrew przeciwnie,sama zaciemniła obraz sytuacji czym jednoznacznie przyznała się do spowodowania szkody u inwestora.

Edytowane przez Arturo72

A mnie zastanawia postawa Stolbudu. Cała afera rozchodzi się o 42 tys. zł. Ile kosztuje minuta spotu reklamego w TV? Przecież dla takiej firmy te 42 k to tyle co nic. Zamiast bujać się na 34 stronach wątku, to gdyby mieli dobrego speca od reklamy ,toby wymienili całość wątpliwego towaru, nagłośnili sprawę i wtedy sam bym się zastanowił, czy nie warto u nich wziąć okien, bo dbają o klienta i szybko naprawiają swoje czy też atoryzowanych salonów błędy. Później po cichu mogą sobie od salonu wyrywać kasę,ale opinię by mieli doskonałą. A tak zostaje niemiły zapach...

UGI masz racje

chyba sie poddajemy

sprzedawca dobrze wie i z premedytacja to wylorzystuje, że sąd to odwleczenie budowy - rok, potem apelacja to dwa lata -zdecydujesz się na to świadomie?

co mamay po 3-ch miesiącach walki - NIC :towar niezgodny z umowa, jakieś trefne szyby bez papierów, sprzedawce/ właściciela/montażystę nie znajjącego ELEMENTARNYCH zasad montażuu okien - o luzach montażowych dowiedział się po 16 latach pracy z oknami, jak pokazaliśmy mu Instrukcję KNS, co ciekawe KNS też o takowych niewiedział:) pomimo że sa wpisane w instrukcję montażu, i KNS -- który zmieni specjalnie dla NAS isnstrukcje montażu:) żeby nie podpaśc dilerowi z Cz-wy

Edytowane przez Eraska

UGI masz racje

chyba sie poddajemy

sprzedawca dobrze wie i z premedytacja to wylorzystuje, że sąd to odwleczenie budowy - rok, potem apelacja to dwa lata -zdecydujesz się na to świadomie?

co mamay po 3-ch miesiącach walki - NIC :towar niezgodny z umowa, jakieś trefne szyby bez papierów, sprzedawce/ właściciela/montażystę nie znajjącego ELEMENTARNYCH zasad montażuu okien - o luzach montażowych dowiedział się po 16 latach pracy z oknami

Eraska poddac sie nie mozemy bo domy niedokonczone beda stały, niszczały, a my bedziemy sie kisic nie wiem gdzie, bo ja od grudnia to chyba pod most pojde.

Sytuacje, w których mamy wątpliwą przyjemnosc uczestniczyc to absurd i trzeba do niego podchodzic chyba z przymruzeniem oka. Ja pocieszam sie, ze za kilka miesiecy lub lat jak przypomne sobie o sprzedawcy to tylko usmiechne sie po nosem i nie bedzie mnie juz to tak dusic jak teraz.

Mam tylko nadzieje ze juz nigdy nie dam sie oszukac.

Trzymaj sie i nie odpuszczaj :)

A wracając do rzeczonej sprawy...

Otrzymali 25.07, prosiłam o ustosunkowanie sie w ciagu 7dni

Po 12 dniach odebrałam list z poczty, od sprzedawcy i odczytałam dwie stronice A4. Na koniec jest jedno zdanie, które w jakis tam sposob koresponduje ze sprawa. Dopytałam o szczegoły i od 6 sierpnia znow czekam na kolejne pismo, pewnie list... Jest nadzieja ze do nowego roku cos sie ustali....

Dzieciaku, wszystko zostało już ustalone...

Nikt nie zamierza respektować Twoich praw i musisz to wreszcie przyjąć do wiadomości.

Mechanizm takiego traktowania klienta jest mi znany w innej sprawie i innej branży mimo upływu wielu lat, suma roszczenia też bardzo podobna.

Ja widzę jedno wyjście- podsumowanie wszystkich kosztów i jednoznaczny pozew

• 3 weeks później...