Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zakup okien może sparaliżować budowę i zdrowie- Stolbud Włoszczowa, Ekoprofit

Recommended Posts

UGI - dziękuję Ci za ten wątek. Mam nadzieję, że w końcu wygrasz tę sprawę dla siebie i wszystkich innych inwestorów.

Zastanawiam się natomiast dlaczego Stolbud Włoszczowa nie był stroną w sprawie.

Szukam dla siebie właśnie okien drewnianych i z tego co zauważyłam, sprzedawca-dealer nie robi sam projektu okna, tylko wysyła wizję mojego architekta do fabryki. To fabryka przygotowuje projekt okna.

Właściwie, to sprzedawca mógłby powiedzieć, że on zrobił pomiary i wysłał dane do fabryki, a później w dobrej wierze starał się zamontować okna.

To producent wyprodukował złe okna i dlatego nie dało się ich poprawnie zamontować. Skoro dodatkowo korzystałaś z autoryzowanego salonu, to moim zdaniem tym bardziej wskazuje to na STOLBUD jako winowajcę.

Czy nie warto poważnie rozważyć pozwania firmy STOLBUD WŁOSZCZOWA?

Edytowane przez nuxe

• 5 months później...
  • Odpowiedzi 744
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przeczytałem wątek i aż mam dreszcze. Istna maskara. Potwierdza się moje przekonanie, że w walki w sądach mogą bawić się tylko bogaci, którzy od razu wstawiaja inne okna w innej firmie, a potem maja czas i kase walczyć o swoje. Sprawa zapewne bedzie wygrana, ale potrwa pewnie z 5 lat :( Współczuje.

a mnie to wcale nie dziwi w tej firmie pracują naprawdę zdolni ludzie

kilka lat temu kupiłem drzwi w tej firmie mały salon w sumie na wjeździe do wrocławia koło dawnego już praktikera

miły łysy pan który przyjmował zamówienie mało nie wlazł mi w ***** bez wazeliny

ale do rzeczy przyjechała ekipa zaczeli ok 8 rano o godzinie 14 wyszedłem do pracy a drzwi nadal nie były wstawione

ok godz 21 dowiezioni mi klucze do pracy zapewniajac mnie ze jest wszystko cacy

wróciłem więc z pracy drzwi są wstawione zapalam swiatło.....zamykam drzwi i co......niespodzianka

drzwi w dolnej części zamykają się a w górnej jest szpara na ok 3 cm ze można wsadzic palce od ręki

było już za puzno by dzwonic do sklepu następnego dnia rano pojechałem tam i w rozmowie chyba z szefem doszlismy do wniosku ze z tego co mowie to drzwi sa ....hu..o zamontowane i trzeba je poprawic on zadzwonil do swoich najlepszych ludzi którzy to je montowali i pierwsze pytanie z ich strony to ....czy klijent podpisał protokół zdawczo-odbiorczy ......

po jakimś czasie pojawił sie pracownik który miał poprawic to ale niestety nie dał rady cała futryna była wstawiona krzywo i do tego obrzucona betonem

trzeba ją wymienic i sprawdzic czy skrzydło jest proste

po kilku dniach przyjechała inna ekipa wykuli stara futryne wstawili nowa i teraz jest nie idealnie ale drzwi zamykają sie i są szczelne

montarzysta który tak ********* robote jest wysoki i ma długie włosy tego drugiego nie pamiętam w każdym bądź razie to jakaś tam rodzina szefa

osobiście mogę polecic ich za podejscie szefa do sprawy i wymiane tego co było źle bez wiekszych problemow bo kosztowalo to mnie 3-4 telefony

polecam tez dopilnowac ich na etapie montarzu

Edytowane przez Tomaszs131
Wylgaryzmy

• 1 year później...
  • 4 years później...