gall86 06.06.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Witam,Szukam jakichś informacji na temat ekovaty. Otrzymałem ciekawą propozycję na wykonanie ocieplenia z użyciem tego właśnie materiału i szukam informacji. Znalazłem jakiś post z końca 2013 roku, że jest to produkt litewski, nie ma certyfikatu CE i jakichs badań europejskich, nie do końca też są znane parametry tego materiału. Jest jakaś strona w sieci (pierwsza w google), na której są jakieś informacje, ale nie wiem w jakim stopniu mogę tym danym zaufać: EKOVATA spełnia warunki przewodności cieplnej wymagane przez Centrum Certyfikacji Wyrobów Budowlanych (certyfikat nr SPSC - 4100C 2010)Współczynnik przewodności cieplnej wynosi λ = 0,038 <0,041 W / mK. Będę wdzięczny za jakieś informacje odnośnie tego produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fofo 04.07.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Witam, Szukam jakichś informacji na temat ekovaty. Otrzymałem ciekawą propozycję na wykonanie ocieplenia z użyciem tego właśnie materiału i szukam informacji. Znalazłem jakiś post z końca 2013 roku, że jest to produkt litewski, nie ma certyfikatu CE i jakichs badań europejskich, nie do końca też są znane parametry tego materiału. Jest jakaś strona w sieci (pierwsza w google), na której są jakieś informacje, ale nie wiem w jakim stopniu mogę tym danym zaufać: EKOVATA spełnia warunki przewodności cieplnej wymagane przez Centrum Certyfikacji Wyrobów Budowlanych (certyfikat nr SPSC - 4100C 2010) Współczynnik przewodności cieplnej wynosi λ = 0,038 <0,041 W / mK. Będę wdzięczny za jakieś informacje odnośnie tego produktu. Szukaj raczej produktów które posiadają Europejską Aprobatę Techniczną i nie zawierają Boru. Np.: http://www.thermofloc-polska.com/wp-content/uploads/2013/06/europejska-aprobata-techniczna.pdf Jest jeszcze Isocell, te dwie celulozy to "top" jakościowy dostępny w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts