tomaszzakopane 06.06.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Witam mam pytanie Posiadam 2 wymienniki 300l 1 stary z 1 wężownicą podpięty do kotła co 2 nowy z dwiema wężownicami dolna podpięta do solarów a górna do kotła co Jako ze żal mi wywalać starego a mam dosyć duże zapotrzebowanie na ciepłą wodę chciałbym je jakoś tak podpiąć aby obydwa były funkcjonalne Na razie mam tak że przełączam ręcznie na ten w którym jest cieplejsza woda Myślałem nad jakimś zaworem który by przełączał Czy może lepiej połączyć je tak aby zimna woda wpływała do solarnego a następnie do drugiego ? Czy w tedy jest potrzebna jakaś pompa cyrkulacyjna ? Podpowiedzcie coś proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 08.06.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 sposobów połączenia jest wiele, pytanie czy warto bo są to koszty czy stary zbiornik wytrzyma odpowiednio długo, zależy od możliwości jakie są u Ciebie można podłączyć te zbiorniki grawitacyjnie lub przy pomocy pompki elektrozawór z czujnikami itd wiele na ten temat znajdziesz w temacie o buforach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CracoviaKS 09.06.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Jak już zamontowane to grawitacyjnie chyba pozamiatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszzakopane 10.06.2014 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Czyli najlepiej zastosować pompe mieszającą? czy z tego starego zbiornika zrobić bufor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demo_user 08.10.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 musisz zrobić przeładowanie między zbiornikami za pomocą zwykłej pompki cwu i termostatu który ją załączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinKunar 27.10.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Zbiornik 300l to trochę mało na bufor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts