Rodmano 06.06.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Witajcie, Jesteśmy na etapie tynków wewnętrznych,powiem szczerze,że bardzo ładnie i równo im to wychodzi. Wykonawca się mnie pyta czy chcemy to jeszcze szpachlować,żeby było na "lustro"-tak gładko przed malowaniem. Jak Wy u siebie praktykujecie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 07.06.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Witam. U mnie w domu wszystkie tynki są zrobione z ręki na bazie piasku kwarcowego. Taki był zamysł-wyszło chropowato i pięknie. Jesteśmy bardzo zadowoleni.Wydaje mi się a raczej jestem pewna, że do tego typu tynków potrzebni są naprawdę świetni fachowcy bo efekt może wyjść opłakany przy złym "zaciąganiu" ścian. Co kto lubi-gładkie jak lustro też mogą być ładne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 07.06.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Kwestia gustu - ja miałem zrobione najperw cementowo wapienne z piaskiem kwarcowym - wydawało mi sie że są ok ale jednak po pomalowaniu małej sciany nie podobała mi sie ta chropowatośc i dałem gładz. Gładz ma przede wszystkim jedna zalete - łatwo napraić późniejsze ubytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 07.06.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Jak ma być gładko na 100 % to gładź. Jak akceptujesz drobną strukturkę, to zostaw jak jest. Oczywiście jak masz zrobione tynki to zobaczysz dopiero w trakcie malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 07.06.2014 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Teraz wyglądają całkiem równo,a nawet bym powiedział bardzo równo. Czyli przy malowaniu może wyjśc inaczej ? Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts