rafix3 07.06.2014 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Witam w następnym tygodniu przychodzi ekipa montować okna drzwi i bramę , nauczony doświadczeniami proszę o podpowiedź na co mam zwrócić uwaga jakie najczęściej są popełniane błędy z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.06.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Pierwszy najczęstszy błąd rodzi się przez złe wymiarowanie a potem to już efekt domina. Ale na ten etap to już za późno. Poszukaj wcześniej instrukcji montażu stolarki którą wybrałeś i zapoznaj się z nią. Sprawdź otwory - upewnij się że są takie jak ustalaliście (podmurowania, wyrównania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 07.06.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Sama estetyka pracy. Jeśli ekipa narobi Ci syfu przy montażu, wszystko będzie upaćkane pianką itd to już masz pierwsze świadectwo o niej.Druga sprawa to użycie odpowiednich elementów montażowych i to w poprawnej ilości. Nie możesz dać sobie wmówić, że okno utrzyma się na 2 kotwach i będzie cacy, bo tak nie będzie. Producent dał np. 8 kotew na okno i te 8 musi być przykręcone. Drzwi - sprawdź zapisy w karcie gwarancyjnej (co można czego nie można). Sprawdź sam towar aby nie wmówili Ci, że ta rysa już była (oglądaj z monterami). Płać PO wykonaniu usługi i swojej inspekcji. Wszystko musi się otwierać i zamykać tak jak trzeba. Nic później samo nie dojdzie i ciężko nieraz doprosić się i regulację np. drzwi. Uszczelki mogą być nieraz twardsze i one mają prawo lekko prężyć na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 12.06.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 A jaj mam pytanie rozumiem że przed montażem bramy garażowej - brama segmentowa - należy wyrównać ścianę - wytynkować ??? Tym bardziej że rozpechło troche szalunek przy betonowaniu nad otworem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 12.06.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Witam A jaj mam pytanie rozumiem że przed montażem bramy garażowej - brama segmentowa - należy wyrównać ścianę - wytynkować ??? Tym bardziej że rozpechło troche szalunek przy betonowaniu nad otworem ... Najlepiej bramę montować na gotowym otworze, wytynkowanym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 12.06.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 A jak sie wykańcza glify przy brami garażowej - garaz nieogrzewany - nakleja się jakis styropian cieńki z 2cm ??? Niestety - muszę tę scianę jakoś samemu wyrównać bo nie wchodzi w gre czekanie do tynków na całym budynku bo wiąże sie to z z zadużym ryzykiem kradzieży instalacji z domu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 12.06.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 MMichał - własnie obejżałem twój jeden z filmików na YOTUBE jak powinien wyglądać montaż okien - w zwłaszcza zaiekawiło mnie zabezpieczenie taśmy zew. przy montazu warstwowym przed UV - czy powiesz jaką to zaprawą zostało zaciągnięte ??? taką do zatapiania siatki ? No bo chyba nie cementowo-wap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts