alicjag3 07.06.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Witam wszystkich, Posiadam podłogę olejowaną dąb bielony marki Walczak. Raz juz ja olejowaliśmy i wszystko ładnie wyszło. Tym razem kupiłam generalnie lepszy środek (Osmo) i na oko wyglądało ok jednak szybko okazało się, że podłoga cała się klei , zostają na niej ślady stóp albo szare slady po podeszwach butów!! Tak to zostawiliśmy na 2 tygodnie z nadzieją, że się wychodzi. Lepi sie powolutku coraz mniej ale ślady zostają nadal. Wczoraj na fragmencie postanowiliśmy powtorzyc sprawę tym starym olejem i jest to co było po tym osmo czyli na nowo się lepi!! Proszę o pomoc. Dodam, że użyliśmy na ok 60-65mkw 3/4 opakowania więc chyba nie za duzo jak ktoś mi sugerował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicjag3 07.06.2014 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Użyłam czegoś takiego http://drapka.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_e4a326fffe178e36674e423906f27ce2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.06.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 A ten produkt nie zawiera wosku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hejzi 07.06.2014 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Problemem może być skład oleju. Proszę zajrzyj na etykietę lub zrób zdjęcie i wstaw tutaj wtedy łatwiej będzie dojść do sedna sprawy. Nie wydaje mi się, abyś użył złej proporcji oleju/powierzchni jeśli stosowałeś się do instrukcji. Problemem może być sam olej. Ja do olejowania używam produktów z Bony i nigdy mi się żaden taki wypadek przy pracy nie zdarzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Mądrecki 09.06.2014 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Witam! Też polecam produkty Bona. Są łatwiejsze w aplikacji. Powinnaś usunąć z podłogi nałożony środek, a następnie na podłogę nałożyć np. Bona Wax Oil Refresher. bedzie działać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicjag3 10.06.2014 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Witam! Też polecam produkty Bona. Są łatwiejsze w aplikacji. Powinnaś usunąć z podłogi nałożony środek, a następnie na podłogę nałożyć np. Bona Wax Oil Refresher. bedzie działać! Ok, tylko jak usunać to okropieństwo? Czy sama dam radę to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.06.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Najlepiej maszynowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicjag3 11.06.2014 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Najlepiej maszynowo. Czyli zostaje zlecenie tego komuś? Czy 25zł za mkw to rozsądna cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Mądrecki 22.06.2014 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Całkiem rozsądnaMożesz spróbować sama. Spryskaj podłogę Bona Remover rozcienczony w odppowiedniej proporcji. (etykieta). Poczekaj aż "się przegryzie"z olejem i spróbuj zebrać z podłogi szorstką włókniną. Potem umyj Bona Soap. Powinno działać..... Pozdrawiam Robert Madrecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts