KubaS__ 07.06.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 (edytowane) Witam serdecznie, mam całkiem spory problem z wykonywanym przeze mnie tarasem. Jestem na etapie fugowania i niestety rodzaj płytek skutecznie mnie pokonuje. Płytki są strukturalne, imitują drobne kamyczki rzeczne zatopione w szarej płytce. Fuga dobrana szara (Mapei). Problem polega na tym, że nie jestem w stanie wymyć fugi ze szczelin pomiędzy kamyczkami na płytce. Miejscami się udaje, miejscami nie. Fugowałem zarówno szpachelką jak i kilkoma packami gumowymi. Fuga zmywana kilka razy (po kilku minutach) szorstką gąbką, szczotką, szmatą i nic .Zastosowanie Atlasa Szopa również na nie wiele się zdało. Jak taras jest suchy, to wszystko wygląda idealnie, lecz gdy jest mokry od razu widać zabrudzone miejsca. Co robić? Czy istnieje mocniejszy środek do wyczyszczenia fugi z płytek? Taras ma 40m2. Fuguję małymi partiami. Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam Edytowane 7 Czerwca 2014 przez KubaS__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 08.06.2014 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Teraz może być ciezki temat umyc to, ale powiem ci tak czym my myjemy(odnawiamy)stare plytki i zagrzybiale fugi w fr. kupujemy kwas(asid)się nazywa, miesza się go z woda, rekawice maska i ogien żre co napotka na drodze cement, wszelkiego rodzaju plesni, grzyby, a w pl to nie wiem jaki srodek ci polecić,o sopro hg zmywacz jakims slyszalem ale pewnie nie da rady sobie z ta fuga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 08.06.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 kwas solny 10% zezre wszystko. Tylko co z tego - zeżre też położoną fugę. Zaczniesz fugować od nowa i masz ten sam problem. zrób zdjęcie płytek. Może jak zafugujesz całość, łącznie z płytkami to będzie to jakoś wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaS__ 08.06.2014 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Po lewej stronie zdjęcia widać zabrudzenie, po prawej czyste płytki. Dziękuję za odpowiedzi. Edytowane 8 Czerwca 2014 przez KubaS__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts