kupiecjudex 08.06.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Muszę dać na posadzkę betonową tarasu i schodów zewnętrznych preparat który występuje pod potoczną nazwą szkło w płynie.Wygląda to w zasadzie jak grunt, wodniste, przezroczyste, na cemenczie tworzy szklistą powierzchnię, widziałem jak się to kładzie.Niestety google mi nie pomogły.Na alegro znalazłem coś co isę nazwywa folia wpłynie, ale ten preparat tworzy gumowatą powierzchnię na betonie.Ja chce po tej izolacji przylkeić płyty granitowe.Wydaje mi się iż szkło w płynie to nie to samo co folia w płynie.Jeśli ktoś się orientuje to będę wdzięczny za podanie nazwy handlowej dla "szkła w płynie" pod którą znajdę ten preparat np. w sklepie internetowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 08.06.2014 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Hmm... w gogle jak wpisać szkło w płynie wyskakuje folia w płynie, sam już nie wiem, czy to ten sam preparat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nela29 08.06.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Chodzi ci zapewne o preparaty które wchodzą w reakcję z betonem i poprzez krystalizację tworzą materiał nieprzepuszczalny. Takim jest chociażby hydrostop, ale na taras to ty bardziej potrzebujesz czegoś elastycznego, co będzie pracowało przy -20 i +40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crisiano 08.06.2014 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 To jest szkło wodne sodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 09.06.2014 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Dzięki!!Chyba o to mi chodziło, przeczytam tylko kartę techniczną produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.06.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Wodny roztwór glinokrzemianu sodowego.Szkło wodne.Babcia tym na celofan słoiki zamykała, o ile pamiętasz... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts