yendrek3 09.12.2014 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 No pewnie, tak samo jak ceramika ma zalety których nie ma beton Generalnie takie porównania nie mają sensu - każdy w takiej dyskusji zawsze trzyma się "swojego" materiału i nie da się nikogo przekonać do zmiany zdania. Ja budowałem się z Porothermu i pomimo pewnych ograniczeń tego materiału uważam, że jest on najlepszym rozwiązaniem dla budownictwa jednorodzinnego. nie no jasne, ja pierwszy dom tez budowalem z porothemu bo uwierzylem w mit tradycyjnej ceramiki . Szczerze czerwonego badziewia nie chce widziec wiecej na oczy:mad:. Nastepny dom rozwazam budowac tez z silikatow ale to oczywiscie na 2-warstwowoa sciane tylko sie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 10.12.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Ja raczej nie słyszałem złych opinii o Termalice, materiał jak każdy inny. Nie widziałem wcześniej podobnego przypadku, a jak Gawor zaznaczył uszkodzone sztuki można wykorzystać bez problemu w miejscach gdzie bloczki można pociąć. Termalica w porównaniu z Ytongiem ma chyba zresztą lepsze właściwości izolacji cieplnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Groszek80 11.12.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 nie no jasne, ja pierwszy dom tez budowalem z porothemu bo uwierzylem w mit tradycyjnej ceramiki Proponowałbym next time sięgnąć po unowocześnioną tradycyjną ceramikę, czyli cienkospoinową Dryfix. Jest znacznie mniej frustracji przy stawianiu murów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 14.12.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Proponowałbym next time sięgnąć po unowocześnioną tradycyjną ceramikę, czyli cienkospoinową Dryfix. Jest znacznie mniej frustracji przy stawianiu murów Groszek ale to nie gruba spoina mnie frustruje w ceramice a sosob jak sie ja obrabia (brud, pyl, kurszacy sie mateiral). Dla mnie porazka a jak mowilem wczesniej obrazek wiesza sie na 15cm kolkach:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomocool 15.12.2014 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Już kiedyś wrzucałem to na wątek o silce, ale świetnie pokazuje nowoczesną ceramikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawor5 23.12.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Ja także nie spotkałem się ze złą opinią o Termalice, stąd zaciekawiła mnie ta sytuacja z reklamacją. Tak, Termalica ma korzystniejsze wsp przenikania ciepła w porównaniu z Y, dodatkowo jest o 20% wyższy bloczek co daje niższą cenę za m2 oraz zmniejsza ilość spoin poziomych, a to jest bardzo duży zysk na całym murze. Stawianie ścian jest bardzo sprawne i proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Groszek80 29.12.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Już kiedyś wrzucałem to na wątek o silce, ale świetnie pokazuje nowoczesną ceramikę NIe wiem jaki ma sens walenie młotem w materiały budowlane... A co do obróbki ceramiki, to też mam filmik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts