Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Jestem na etapie szukania okien do nowo budowanego domu.

Pozbierałem kilka ofert w moim mieście i teraz mam dylemat które wybrać.

Czym więcej czytam opinii tym mam więcej wątpliwości niestety,

Chodzi mi tutaj głownie o to czy producenci podają prawdziwe dane na temat tych okien

Podam przykłady dwóch okien ( jednego stałego ) i drugiego dwu kwaterowego.

1 okno 2680x1530

2 okno 1780x1330

oknoplast winergeticpremium 72mm szyby U=0.6 ......1okno U=0.79 ................ 2 okno u=0.90

vetrex V82 szyby U=0.5 ...........1 okno U=0.73 ............. 2okno U=0.81

Vidok Alphaline 90 szyba pillington U=brak danych ............. 1 okno U=0.96 ..............2okno U=0.95

Pytam dlatego ponieważ vetrex zrobił mi najtańszą ofertę z tej trójki . Do tego w cenie ciepły montaż we wszystkich firmach oraz ciepłe parapety tylko w vetrexie.

W pozostałych firmach ciepły montaż mi odradzali jako zbędny wydatek.

Ten profil v82 jest już chyba dobrej klasy ale chciałbym poznać waszą opinię

Z góry dziękuję.

Edytowane przez Wujek_Samo_Dobro

Parametry U wyglądają na realne (przynajmniej szacunkowo) Czemu takie słabe w Vidoku? Nie znasz parametru U szyby to i ciężko zgadnąć, ale to okno powinno mieć lepsze U.

Cena okna nie musi się bardzo różnić. Fakt, że w Vetrex obniżył znacznie cenę V82, ale i tak stawiam na to, ze większe różnice są w cenie i zakresie montażu.

Ciepły parapet masz już w cenie? Nie sądzę.

Problem w tym ze ciepły montaż tylko vetrex mi polecił. Nie mowię już o montażu w warstwie ocieplenia gdzie w oknoplascie robili to tylko raz , w vidoku wcale a pozostałych salonach sprzedaży pytali sie co to jest .

Dzięki za pomoc , czasu mam mało wiec jadę dzisiaj kupić te okna w vetrexie i mieć to już z głowy bo z dachem tez mam dylemat.

• 2 weeks później...