mario_f 08.06.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Mam przylegajacy do mieszkania taras i z racji małych dzieci chcę płytki (skaczące) wymienić na modrzew syberyjski. Jak polecacie zabezpieczyć takie drewno?Przy metrażu 40m koszt samych desek to około 2.5 tys (z tego co się u kolegi dowiadywałem, który załatwia) do tego dojdą legary i śrubki.Jaki koszt jest olejowania takiego, które wymaga pracy co roku? Czy są metody żeby taki taras był na lata czy przy odkrytym w pełni trzeba się liczyć z tym, że to i tak na 5-10 lat będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Mądrecki 09.06.2014 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Koszt olejowania nie jest duży. Musi pan olejowac podłoge dwa razy do roku: na poczatku sezonu i na jego końcu. Polecam oleje firmy Bona. Aplikuje się je bardzo łatwo i doskonale zabezpieczaja drewno.Pozdrawiam Robert Mądrecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tarastudio 09.06.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 same deski, legary, śrubki to nie wszystko ja impregnuje modrzew syberyjski 2 krotnie przed olejowaniemtrzeba pamiętać tez o lewej stronieolejowanie najlepiej powtarzać 2x w roku niewielkim kosztem wydłuży się życie drewna pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_f 14.06.2014 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 same deski, legary, śrubki to nie wszystko ja impregnuje modrzew syberyjski 2 krotnie przed olejowaniem trzeba pamiętać tez o lewej stronie olejowanie najlepiej powtarzać 2x w roku niewielkim kosztem wydłuży się życie drewna pozdr Czym impregnujesz i jaki to jest koszt na metr^2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts