robi74 09.06.2014 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Witam Jestem posiadaczem bramy segmentowej HORMANN - szer. 5 metrow. Juz przy temperaturze 20 kilka stopni i sloncu brama wygina sie na zewnatrz - u gory po bokach przy nadprozu powstaja ponad centymetrowe szpary. W zimie, przy temperaturach ujemnych brama wygina sie do srodka - powstaje szpara w srodkowej czesci nadproza. Brama nie jest juz na gwarancji, bo jak to zwykle bywa od montazu do wprowadzenia sie mija troche czasu. Dopiero jak zamieszkalem zwrocilem na to uwage. Nie mam zastrzezen do montazu, bo jest OK, raczej chodzi o samo wykonanie tego bubla przez firme hormann.Nie wiem za bardzo co z tym zrobic, ale czuje niesmak do firmy hormann, ktorej zaufalem. Sa niby w ofercie jakies szyny wzmacniajace, ale trzeba je odobno dokupic i nie sa tanie. Czy ktos z was juz z tym walczyl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 09.06.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Twoja brama od wewnątrz jest płaska czy może ma takie dodatkowe wzmocenia lecace przez cała szerokość bramy po jej wierzchu i odstające od niej ok 6 - 8 cm ? Kazdy panel się wygina czy tylko górny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi74 09.06.2014 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Nie mam zadnych wzmocnien. Na pewno wygina sie panel gorny i dolny - to najbardziej widac. Pozdstalych nie sprawdzalem, ale pewnie tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 09.06.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Nie znam Hormanna ale być może brakuje ci wzmocnienia zwanego "omega". Raz widziałem szeroką bramę Hormana i takie wzmocnienia miała w standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 09.06.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 horman ma też takie wzmocnienia i trzeba je przykręcić naginając panel 2 cm jeśli ich nie ma to nie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi74 09.06.2014 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Zgadza sie, tylko z tego co sie dowiedzialem, to trzeba takie wzmocnienia dodatkowo zakupic. Nie rozumie, jak mozna sprzedawac cos co nie jest w 100% sprawne. Te wzmocnienia powinny byc w standardzie. To tak jakbys kupil nowy samochod i podczas jazdy okazalo sie, ze nie do konca dzialaja hamulce i trzeba jeszcze dorzucic troche kasy, zeby auto bylo bezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz S1 09.06.2014 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Zgadza sie, tylko z tego co sie dowiedzialem, to trzeba takie wzmocnienia dodatkowo zakupic. Nie rozumie, jak mozna sprzedawac cos co nie jest w 100% sprawne. Te wzmocnienia powinny byc w standardzie. To tak jakbys kupil nowy samochod i podczas jazdy okazalo sie, ze nie do konca dzialaja hamulce i trzeba jeszcze dorzucic troche kasy, zeby auto bylo bezpieczne. Sprzedawca dał ciała zapewne i tyle. Nic Ci nie pozostało jak kupić omegi oraz je zamontować. Wg mnie gwarancja na takie coś nie powinna się terminować z upływem 2 lat. Chyba, że sprzedawca wyraźnie powiedział: "Nie dajemy gwarancji na bramę w ciemnym kolorze zamontowaną od strony południowej" Wtedy to Ty popełniłeś błąd, że kupiłeś taką bramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 10.06.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 trzeba dokupić ? automatycznie jest dokładane do jakiś gabarytów tylko i ktoś ci wmawia że nie jest zaznaczone że powinny być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.06.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Na bank sprzedawca dał ciała. Nie wiem, gdzie Ty kupowałeś swoją bramę, ale ja kupiłem swoją w..... A skąd TY masz taką wiedzę o Hormalnie jak w innym poście piszesz że kupiłeś Wiśniowskiego? Moze pracujesz u tego sprzedawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78konopiel 12.06.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Witam Jestem posiadaczem bramy segmentowej HORMANN - szer. 5 metrow. Juz przy temperaturze 20 kilka stopni i sloncu brama wygina sie na zewnatrz - u gory po bokach przy nadprozu powstaja ponad centymetrowe szpary. W zimie, przy temperaturach ujemnych brama wygina sie do srodka - powstaje szpara w srodkowej czesci nadproza. Brama nie jest juz na gwarancji, bo jak to zwykle bywa od montazu do wprowadzenia sie mija troche czasu. Dopiero jak zamieszkalem zwrocilem na to uwage. Nie mam zastrzezen do montazu, bo jest OK, raczej chodzi o samo wykonanie tego bubla przez firme hormann. Nie wiem za bardzo co z tym zrobic, ale czuje niesmak do firmy hormann, ktorej zaufalem. Sa niby w ofercie jakies szyny wzmacniajace, ale trzeba je odobno dokupic i nie sa tanie. Czy ktos z was juz z tym walczyl? Skoro brama nie jest już na gwarancji to pare dobrych lat musiało minąć. Cos mi sie nie zgadza tutaj. Dopiero po latach zwróciłeś uwagę na centymetrowe szpary????? I na wyginanie się do środka przy temperaturach ujemnych???? hmmm... teraz mamy lato.. sorry, ale ten wpis wygląda jak negatywny PR. łącznie z tą kalką: "czuję niesmak do firmy hormann, której zaufałem". leci stylistyką biur reklamowych :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.06.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 E tam, nie przesadzajmy z ta podejrzliwość. Ja gościa rozumie, buduje dom, rozciąga budowę jak może , bo wiadomo kasa, kasa i kasa a potem nie zwraca uwagi na takie szpary. Dla mnie całkiem to wiarygodne. Jakby od razu sie wprowadził to podejrzewam ze byt zauważył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 12.06.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Tiaaaa ... Hormann nie robi złych produktów. Raczej są źle montowane, a czasem jak u każdego zdarzy się lipna sztuka. Czy mowa o najlepszych i najdroższych firmach czy mniej znanych i o połowę tańszych. Takie życie po prostu. Ja bym się cieszył, że ktoś pomyślał i zaprojektował szyny, które można dokupić a nie zostawił cały temat w powietrzu czekając na to, że Kliencie powiedzą "jest to niech będzie ... nie umrę od tego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasza77 23.09.2018 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Witam, Ja zamontowałam bramę Hormann w kolorze winchester długości 5m od strony wschodniej. Po roku czasu od montażu, w wakacje, mój majster zauważył że panele wyginają się rano w banan dopóki świeci na nie słońce, czyli koło 8.00 rano. Dzięki Bogu brama była na gwarancji. Po 2 miesiącach od zgłoszenia przyjechał serwis i na górnym panelu zamontował wzmocnienie wzdłuż panela, tzw. Omega. Brama już się nie wygina. Na każdym panelu omegi nie można było zamontować, bo ciężar bramy by się zwiększył i musieli by wymieniać sprężyny na inny ciężar. Na szczęście omega na górnym panelu wystarczyła. W standardzie omega jest montowana na bramach ciemnych takich jak orzech czy antracyt i bramach montowanych od południa. Zdziwili się że u mnie też się wygięła, ale że była na gwarancji to dodali omegę. Ale mam kolejny problem bo na panelach pojawiły się pęcherze teraz pod koniec lata. Czekam na odpowiedź z Hormann. Mam nadzieję że wymienią wszystkie panele. Ciekawe co napiszą jako przyczynę powstania pęcherzy. Jeśli wysoka temperatura i słońce, to lipa. Po wymianie paneli na nowe problem może się powtórzyć. I co mam wtedy zrobić? Parawan postawić przed bramą by cień dawał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misieksb 13.12.2019 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2019 Witam, Ja zamontowałam bramę Hormann w kolorze winchester długości 5m od strony wschodniej. Po roku czasu od montażu, w wakacje, mój majster zauważył że panele wyginają się rano w banan dopóki świeci na nie słońce, czyli koło 8.00 rano. Dzięki Bogu brama była na gwarancji. Po 2 miesiącach od zgłoszenia przyjechał serwis i na górnym panelu zamontował wzmocnienie wzdłuż panela, tzw. Omega. Brama już się nie wygina. Na każdym panelu omegi nie można było zamontować, bo ciężar bramy by się zwiększył i musieli by wymieniać sprężyny na inny ciężar. Na szczęście omega na górnym panelu wystarczyła. W standardzie omega jest montowana na bramach ciemnych takich jak orzech czy antracyt i bramach montowanych od południa. Zdziwili się że u mnie też się wygięła, ale że była na gwarancji to dodali omegę. Ale mam kolejny problem bo na panelach pojawiły się pęcherze teraz pod koniec lata. Czekam na odpowiedź z Hormann. Mam nadzieję że wymienią wszystkie panele. Ciekawe co napiszą jako przyczynę powstania pęcherzy. Jeśli wysoka temperatura i słońce, to lipa. Po wymianie paneli na nowe problem może się powtórzyć. I co mam wtedy zrobić? Parawan postawić przed bramą by cień dawał? Mam podobny problem. Brama 5 metrowa w zeszłym roku zamontowana. W ostatnich dniach zauważyłam dużą szczelinę na środku górnego panelu. Mimo że brama ze wzmocnieniami to okazuje się że każdy panel jest wygięty do środka. Jak u Ciebie zakończyła się sprawa? Czy wymienili panele i teraz jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts