Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zaschnięty tłuszcz w piekarniku

davijwrz

Recommended Posts

Witam,

Nie dawno zakupiłem nowy piekarnik z boscha do mojej kuchni o funkcjach nie będę generalnie pisał bo jest wspaniały, ale mam taki problem w porównaniu do starego piekarnika, że nie mogę umyć tego zaschniętego tłuszczu w piekarniku - macie jakieś środki które sobie z tym poradzą?

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Witam,

Nie dawno zakupiłem nowy piekarnik z boscha do mojej kuchni o funkcjach nie będę generalnie pisał bo jest wspaniały, ale mam taki problem w porównaniu do starego piekarnika, że nie mogę umyć tego zaschniętego tłuszczu w piekarniku - macie jakieś środki które sobie z tym poradzą?

Pozdrawiam

Ze względu na to, że niektóre środki mogą rysować powierzchnie wewnętrzne piekarnika a później o krok od większego problemu polecam :

http://www.voigt.pl/produkt/linia_produktow/10,linia_detaliczna_piekarniki_i_rozna,75

lub w innym opakowaniu VC 243 GRILLPOL https://static1.tradoro.pl/65/voigt/vc243.jpg

Heh, żona zrobiła numer z nowym piekarnikiem :D Od razu zadowolona, że ma termoobieg, załączyła go do pieczenia kurczaka... Wyobrażacie, co sie działo w piekarniku! Cały w tłuszczu. Szorowała później go płynem do mycia naczyć, a następnie jakimś płynem z lidla. Ale nie powiem, żeby się jakoś cudownie oczyścił...

do usuwania przypaleń uzywam pianki w psikaczu Tytan, tanie, ale działa znakomicie. Kiedyś kupiłem bo tylko to było w sklepie. Trzeba zostawić, a potem usuwam gąbką ( przezornie w rękawiczkach) bo to chyba na bazie sody żrącej ( ale nie jestem pewien - to wyjaśnienie gdyby producent chciał mnie pozwać)

Witam wszystkich. Nie ma nic skuteczniejszego od żelu do czyszczenia piekarników z AMWAY. Fakt, że do tanich nie należy, ale czyści doskonale, wystarczy nałożyć na zabrudzona powierzchnię, odczekać 30 min, a następnie zmyć. Nie wymaga szorowania, ani tym bardziej drapania. Rewelka.