snowfido 10.06.2014 03:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Mam pytanie dot. kiedy zacząć załatwiać prąd budowlany oraz wodę. Nasza Pani architekt złożyła już dokumentację i czekamy na pozwolenie na budowę. Ekipa wybrana i planujemy ruszyć od połowy sierpnia. Zastanawiam się kiedy należy zacząć starać się o prąd budowlany oraz przyłącze wody. Czy ktoś może podpowiedzieć jak się do tego zabrać?Nie wiem czy to informacja istotna ale jeżeli chodzi o linię energetyczną to słup stoi praktycznie na rogu działki a woda oraz kanalizacja jest w drodze graniczącej z działką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 10.06.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 U mnie też była kanalizacja, gaz i prąd w drodze. Od podpisania umowy do realizacji przez daną intytucje czekałem odpowiednio: 5 dni(bo samemu sie płaci), rok (bo tyle trwało zanim postawili skrzynke), półtora roku. Przez te przyłącza później wprowadziłem sie do domu. wiec nie czekaj - chyba że planujesz sie 5 lat budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna831 11.06.2014 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Prąd budowlany załatwiliśmy w kwietniu, zajęło to niecały miesiąc. Nasza skrzynka znajduje się u sąsiadów w ogrodzeniu. Słup jest obok. Potrzebne było PNB i adres (nie nr. ewidencyjny działki), elektryków mieliśmy z miejscowej elektrowni. Dwa tygodnie przed rozpoczęciem budowy nam to montowali i zgłaszali. Przyszedł nam już pierwszy rachunek z PGE za prąd bud. Na docelowe przyłącze czekamy jeszcze, jakoś po wakacjach ma być, firma która wygrała przetarg obiecała że na jesień już prąd docelowy już będzie. Z wodą to nie wiem, robiliśmy własne ujęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.06.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Im szybciej tym lepiej, żeby nie było zaskoczenia. Czasem to trwa miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts