Ralf58 10.06.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Witam wszystkich, jestem nowy na forum Otóż mam mieszkanie od 2 lat i na tarasie mam paskudny parapet stalowy. Powoli urządzam sobie taras tak, żeby czuć się na nim dobrze i chciałbym coś z tym parapetem zrobić. Przyszedł mi do głowy pomysł, aby nakleić na ten stalowy jakiś parapet PCV (drewnopodobny). Pomysł prosty w realizacji, tani i szybki (nie trzeba nic demontować). Pytanie tylko o trwałość tego PCV? Czy orientujecie się jakie te parapety wytrzymują temperatury? Taras jest cały przysłonięty więc żaden deszcz, śnieg nie będzie padał na ten parapet + słońce też nie dojdzie (wieczny cień). Jedyne czego się obawiam to różnicy temperatur i mrozów zimą. Z drugiej strony widziałem już w kilku miejscach jak ludzie sobie takie parpety pozakładali na zewnątrz i już kilka lat to wytrzymuje. Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 10.06.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 z samej nazwy parapet taki jest przeznaczony do wewnątrz ale jeśli wszystkie cechy tarasu są takie jak mówisz to nie powinno się nic dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ralf58 10.06.2014 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Niestety dziś się przyjrzałem i słońce jednak pada na ten parapet - czy w związku z tym jest szansa, że taki parapet wytrzyma choć kilka sezonów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.06.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Paskudny parapet stalowy zastąp ładniejszym. Stalowym. Bez problemy kupisz parapet w okleinie drewnopodobnej. Wszelkie parapety PCW jakie znam na słońcu zwyczajnie nie wytrzymują i się odkształcają, blakną, pękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts