tudor81 10.06.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Witam wszystkich , zwracam się z pomocą o rozwiązanie problemu z chyba źle wykonanym tarasem ziemnym , po długich opadach deszczu na ścianie po której padał mocno deszcz zostały plamy , woda ciągnie od dołu. Jak zrobić skuteczną izolację aby rozwiązać problem? Taras jest wykonany tak , że na ziemi był układany gruz, potem dolomit, potem piasek z cementem, później suchy piasek i płytka na koniec. Wrzucę parę fotek do poglądu, dzięki za odpowiedzi i wykazaną chęć pomocy. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 10.06.2014 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Wszystko fajnie ale jest jakaś izolacja między tymi warstwami tarasu a budynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tudor81 11.06.2014 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 od wykonawcy dowiedziałem się że nie, płytka docisnieta do ściany jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tudor81 11.06.2014 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 oczy mi wyszły jak zobaczylem co się dzieje, no i kiedy powiedział mi później ze nie ma izolacji pionowej na ścianie, pytam co teraz ( jak zrobić izolację), zrobic żeby było dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.06.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Kuć i od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 11.06.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 No to kolego zdejmujesz kilka warstw, izolujesz i od nowa. Nie ma oczywiście potrzeby rozwalania całego tarasu ale tyle żeby się dało wykonać izolację tak. Przykra sprawa - że też wykonawca nie zwrócił Ci na to uwagi... I radzę do jesieni zrobić bo teraz to tylko wilgoć ale jak tą wilgoć mróz złapie to będzie tylko gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tudor81 12.06.2014 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 dzięki pieknyromek, jeśli by chciało ci się jeszcze wrzucić jakiś ręcznie namalowany rysunek jak i z czego zrobic tą izolację! pas grubej czarnej folii dac tak aby wystawala ponad taras, i zjechać dołem na zakładkę na folie kubelkową z cokołu? dać też drugą folię i podwinąć ją pod dwie pierwsze płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts