mj2007 11.06.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 witam!koło domu mam altanę, której posadzka (zwykła wylewka) zaczęła się kruszyć i słabo to wygląda. na dodatek zaczynam układanie kostki i chciałbym zrobić nową wylewkę równo z kostką. i tu pojawia się pytanie jaką wylewkę zrobić. myślałem o lastryko, ale to trochę droga impreza - altana ma niecałe 30 mkw i koszt wylewki lastrykowej to ok. 4,5-5 kpln. drugą opcją jest wyłożenie altany zaimpregnowanymi deskami na legarach, ale w części będzie skladowane drewno do kominka i taka podłowa pewnie długo nie wytrzyma. gres/terakota odpada.czy ma ktoś może pomysł co z tym fantem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 11.06.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 ułożyć kostkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mj2007 11.06.2014 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 gdyby to było takie łatwe... z altany są schody do piwniczki i pierwszy schodek by był za wysoki... a zrywać całej powierzchni żeby wyrównać poziom to za bardzo mi się nie chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuznajdziesz.pl 11.06.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Możesz np. ułożyć jastrych cementowy, który nadaje się do stosowania na zewnątrz. Może to być np. weber.floor 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mj2007 11.06.2014 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 a co myślicie o powłoce Pilbet Nobilesa? jakbym najpierw porządnie zagruntował posadzkę a potem nałozył taki wynalazek? myślałem o żywicy epoksydowej, ale w mojej okolicy nikt tego nie robi albo im się nie opłaca na taką małą powierzchnię wchodzić... i chyba zbyt duży kaliber skoro to ma być altanka, a nie hala fabryczna a Pilbet daje podobny efekt, jest zdecydowanie tańszy, mogę go zrobić sam i chyba powinien dać radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuznajdziesz.pl 11.06.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Owszem, ale Pilbet to tylko farba, a Twoja wylewka jak piszesz kruszy się. Dlatego przed malowaniem trzeba ją naprawić - usunąć luźne kawałki, zagruntować, wyrównać np. wyżej wspomnianym jastrychem cementowym lub inną zaprawą, którą można stosować na zewnątrz i wyrównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts