spoko1 11.06.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Witam mam zamiar zrobić konstrukcje drewniana na stropie z desek o wysokości 21 cm. do środka pójdzie wełna 20 cmCzy szerokość takiej deski 4 cm wystarczy aby przykręcić do niej płytę osb? W sumie wyjdzie na każdej płycie po 2 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 12.06.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Ja mam co prawda na 8cm, ale na 4 cm też da rade, o ile zastosujesz 25 mm płyty. Przy cieńszych bedą sie uginać pod ciężarem i mogą spaść z tych 2cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcapik 13.06.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Witam mam zamiar zrobić konstrukcje drewniana na stropie z desek o wysokości 21 cm. do środka pójdzie wełna 20 cm Czy szerokość takiej deski 4 cm wystarczy aby przykręcić do niej płytę osb? W sumie wyjdzie na każdej płycie po 2 cm. dałbym trochę więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziaj 24.06.2014 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Witam. 4 cm wystarczy. Proponuję użycie płyty MFP. Można stosować w nich wkręty już 0,8 cm od krawędzi. Nad wełną oczywiści 1 cm przerwy Proszę rozważyć izolację z gąbki między deską a płytą (dla tłumienia drgań). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts