pakuś 11.06.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Witam.Mam duży dylemat - jak w tytule.Domek ma ok. 40 lat - nie podpiwniczony(choć była mała piwniczka pod jednym pomieszczeniem - zasypana) i zamierzam go ocieplić...no właśnie czy wkopywać się w fundament?Odkopałem już trochę fundament ,jest nierówny, dość chropowaty( małe pagórki) brak folii.Mam zamiar go wyczyścić i pomalować emulsją asfaltowo - kauczukową i...przykleić - o ile będzie to możliwe styroalbo 5 styroduru, albo 8 eps 100.Problem taki że już mam zrobione schody - 1,5-2m z kostki - więc ciągłość bierze w łeb, co robić - ocieplać mimo wszystko?Proszę o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.06.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Nie piszesz jaki masz ten domek ale jak to coś nawet małe to ma obwodu 30-40mb , schody przeszkadzaja na 2-3mb. Ja bym ocieplał. Jak odkopujesz fundamenty pamietaj aby robić to odcinkami 1-2mb zaizolowac zayspac i dalej kopać, chyba że nie odkopujesz do samego spodu ławy/ściany to możesz ciut dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pakuś 12.06.2014 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 he, zgadleś domek ma 9 na 8 metra =34m obwodu - z poddaszem użytkowym co do okopywania, tak właśnie zacząłem - nie do spodu - ok. 70cm po 3metry póki co, zatrzymałem się bo nie wiem/wiedziałem czy to ma sens więc chyba zakupię dysperbit , na to styrodur - czy 5grubość wystarczy? i jak z ta folią kubełkową, bo różnie piszą, a cholercia zakupiłem bo promo było i jeszcze nie oczytany byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 13.06.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 kubelkowa folia raczej do niczego niepotrzebna. ona pozwala oddychac scianie ale jak masz styro to on nie potrzebuje poqwietrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 14.06.2014 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 O kurde znowu oddychająca ściana Lecę odkopać swoją bo się biedna udusiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts