hubesta 11.06.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Witam, zgodnie z tematem czy o coś więcej można dopytać w ofercie aby doprecyzować ją.Dziękuje za pomoc. Oferta:Styropian 15cm lambda 0,31np. Termoorganika termonium plus-klej do styropianu Ceresit lub Caparol-siatka jak wyżej gramatura 160-klej do siatki Ceresit lub Caparol-narozniki, piana, listwy dylatacyjne przyokienne-grunt właściwy-tynk silikonowy Ceresit lub CaparolRazem robocizna + materiał 113 zł./mkwSama robocizna 35zł/m.kw. Dodatkowo płatne są ewentualne obróbki ze styropianu, bonie itp.Wtedy mb. takiej obróki równa sie metr kwadratowy.Parapety montaż: jednoelementowy 30zł/ szt, ewentualnie z klinkieru 50zł/mb.Podbitka dachowa robocizna 27zł/mb/m.kw. plus materiał.Ten w zalezności od wyboru to około 45/55zł. Pozdrawiam, Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubesta 12.06.2014 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Witam,nie ma nikt opinii? Licze na doświadczenie wasze. Zależy mi na informacji czy są jeszcze jakieś prace przy tynkach wewnętrznych które poźniej okaże się że są niezbędne i będą doliczone do ceny.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 12.06.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 kołki + termodyble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.06.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 ciekawy rozklad cen.... 35za robocizne.... i AŻ tyle za materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubesta 13.06.2014 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Co do rozkladu to sie zgadzam. Dostalem tez inna wycene gdzie robocizna to 55pln alez materialem 120pln. tak czy tak liczy sie koncowy koszt m^2 na gotowo. W drugiej ofercie byl tynk Baumit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.06.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 (edytowane) Popatrzylem wlasnie na ktoras z ostatnich ofert. przy 15 cm grafitowej plus tynk silikonowy Caparola, liczac materialy dodatkowe, typu wlansie narozniki,,okapniki, materialy do zabeczpieczen (folie tasmy) pianki etc, kolkowanie w termodyblu i robocizne po 55 netto wyszlo mi c.a 125brutto/m2. Raczej slabo wyglada jak ktos juz na poczatku oszukuje i zataja koszty.Podpisz umowe z wykonawca na robocizne za 35zl.... i kup mu material na nich i niech fakturuja material+robocizna na 8% VAT. czego brakuje jeszcze: np gruntu antyodparzeniowego... o ile potrzebny i wlasnie termodybli. Przykladowe zestawienie wglada tak, z realnymi zuzyciami i klejeniem obwodowo+placki w srodku: https://drive.google.com/file/d/0B-_rSlmjXs8PMDNaaGdlR1R6YkE/edit?usp=sharing Edytowane 14 Czerwca 2014 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubesta 15.06.2014 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Moze u mnie zszedl z ceny za robocizne bo bedzie okolo 380m^2 tynk zewn. dodatkowo bedzie robił tynk wewnętrzny gipsowy za 23pln/m^2 oraz wylewki 12pln^m2. Umowe z nim podpisze i robocizna zostanie uwzgledniona tymbardziej że do tej pory zawsze spisywałem umowy i na tym nie traciłem. Termodyble+kołki i pozostałe inne elementy w umowie się znajdą. Dzieki wszystkim za pomoc, Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts