Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zawiasy w kuchni

MadziaP

Recommended Posts

Witam.

Jestem na etapie projektowania kuchni i chciałabym żeby (oprócz pięknego wyglądu) wszystko chodziło jak po masełku :)

Stanęło więc na zawiasach BLUM. Mój fachowiec od kuchni, doradził jednak zawiasy i prowadnice firmy AMIX.

Niby to samo co Blum, dożywotnia gwarancja a cena o połowę niższa.

Czy może ktoś wypowiedzieć się na temat tej firmy? Bardzo proszę o opinie.

Pozdrawiam serdecznie.

[quote=MadziaP;6515518

wszystko chodziło jak po masełku :)

Chcesz masła to go używaj :)

Nie każde rozwiązanie dobrego producenta jest niezawodne.

Blum np.: ma niedopracowane szuflady cokołowe. łatwo się rozregulowują.

Wybierając jakieś rozwiązanie używaj nazwy produktu.

Blum produkuje kilka rodzajów zawiasów i szuflad.

Może się zdarzyć, że będziesz miał zamontowane blum modul i będzie to dużo mniej zaawansowany od clip lub clip-top. Każde w innej cenie. Do zawiasu dokupuje się nie mniej ważny prowadnik, także w kilku wersjach.

Podobnie z szufladami.

Amix sprzedaje różne produkty. Nie wiem jak z zawiasami.

Używam blum i salice. Sprawdzają się i nie ma sensu poszukiwać czegoś innego. Lepiej niech to testuje konkurencja.

Z kolei mam wiedzę jak działają szuflady amix - odpowiednik dawnego tandembox blum.

Można wystawić pozytywną ocenę. Mają wg Amix większą obciążalność, wcześniej następuje wyhamowanie. Nie wiadomo jak z użytkowaniem wieloletnim i takim utrzymywaniem jakości.

Kosztują nieco więcej niż połowę antaro blum.