MadziaP 12.06.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Witam. Jestem na etapie projektowania kuchni i chciałabym żeby (oprócz pięknego wyglądu) wszystko chodziło jak po masełku Stanęło więc na zawiasach BLUM. Mój fachowiec od kuchni, doradził jednak zawiasy i prowadnice firmy AMIX. Niby to samo co Blum, dożywotnia gwarancja a cena o połowę niższa. Czy może ktoś wypowiedzieć się na temat tej firmy? Bardzo proszę o opinie. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.06.2014 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Blum to producent, a Amix to magazyn. Jeżeli zamówisz sobie u dowolnego producenta duża ilość zawiasów( pow. 1000szt) to zaślepki dostaniesz ze swoim logo i już możesz robić za "producenta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k-gdańsk 14.06.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 [quote=MadziaP;6515518 wszystko chodziło jak po masełku Chcesz masła to go używaj Nie każde rozwiązanie dobrego producenta jest niezawodne. Blum np.: ma niedopracowane szuflady cokołowe. łatwo się rozregulowują. Wybierając jakieś rozwiązanie używaj nazwy produktu. Blum produkuje kilka rodzajów zawiasów i szuflad. Może się zdarzyć, że będziesz miał zamontowane blum modul i będzie to dużo mniej zaawansowany od clip lub clip-top. Każde w innej cenie. Do zawiasu dokupuje się nie mniej ważny prowadnik, także w kilku wersjach. Podobnie z szufladami. Amix sprzedaje różne produkty. Nie wiem jak z zawiasami. Używam blum i salice. Sprawdzają się i nie ma sensu poszukiwać czegoś innego. Lepiej niech to testuje konkurencja. Z kolei mam wiedzę jak działają szuflady amix - odpowiednik dawnego tandembox blum. Można wystawić pozytywną ocenę. Mają wg Amix większą obciążalność, wcześniej następuje wyhamowanie. Nie wiadomo jak z użytkowaniem wieloletnim i takim utrzymywaniem jakości. Kosztują nieco więcej niż połowę antaro blum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts