fender1 12.06.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Hej Orientuje się ktoś może jak to jest z tym automatycznym bypassem przy tego typu urządzeniu? Chciałbym schłodzić nocą dom np gdy na zew jest 19' a wew 24. W instrukcji widnieje tylko informacja że taki bypass sam się uruchamia a ja chciałbym znać szczegóły przy jakich temp. on się niby uruchamia:) pozdrKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 13.06.2014 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Hej Orientuje się ktoś może jak to jest z tym automatycznym bypassem przy tego typu urządzeniu? Chciałbym schłodzić nocą dom np gdy na zew jest 19' a wew 24. W instrukcji widnieje tylko informacja że taki bypass sam się uruchamia a ja chciałbym znać szczegóły przy jakich temp. on się niby uruchamia:) pozdr Krystian Za mała różnica temperatur, by schłodzić - bypass jest do gwc i otwiera się przy +16,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fender1 14.06.2014 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Hej Dzięki za odpowiedź. Myślałem że uda się chociaż wtłaczać powietrze takie samo jakie jest na zewn przy założeniu że chce chłodzić. Teraz mam w domu temp 24.5 a najlepiej dla nas .byłoby mieć temp w okolicach 22. Reku jak uruchomione na full to dopiero po 2h spadnie temp w okolicach 0,4 stopnia. Pozostaje otwieranie okien ( i latające komary) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fender1 18.06.2014 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Hej Dzięki za odpowiedź. Myślałem że uda się chociaż wtłaczać powietrze takie samo jakie jest na zewn przy założeniu że chce chłodzić. Teraz mam w domu temp 24.5 a najlepiej dla nas .byłoby mieć temp w okolicach 22. Reku jak uruchomione na full to dopiero po 2h spadnie temp w okolicach 0,4 stopnia. Pozostaje otwieranie okien ( i latające komary) ? Hej Tak informacyjnie. Zadzwoniłem do przedstawiciela firmy Frapol i sprawa wygląda tak: przy temp wew. 22' lub więcej i zewn, z przedziału 13' do 26' to bypass uruchamia się automatycznie czyli w tych temp reku omija wymiennik.. Pozdr Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 19.06.2014 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 a da się tym bajpasem sterować ręcznie? np. kiedy widzę, że jest ciepło, to włączam bajpas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Orbitus 25.07.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 ...Zadzwoniłem do przedstawiciela firmy Frapol i sprawa wygląda tak: przy temp wew. 22' lub więcej i zewn, z przedziału 13' do 26' to bypass uruchamia się automatycznie czyli w tych temp reku omija wymiennik... I ma Pan rację. Potwierdzają to moje spostrzeżenia: najpierw sprawdziłem instrukcje Brinków - sekcja 4.2. Bypass conditions, str. 12: źródło: "Renovent_Excellent_300-400_Installation-Instruction_Brink_Climate_Systems_612052-D_2014.pdf" oraz http://www.brinkclimatesystems.nl%2Fgetattachment%2F24a6b9e3-5a3e-4aad-b125-131a216271f4%2F612052-Renovent-Excellent%2C-March-2013.aspx http://www.brinkclimatesystems.nl%2FInternational%2F_Documentatie.aspx%23 Dla pewności obejrzałem Brinka Renoventa 400 i faktycznie w menu ma on regulowaną temperaturę załączenia bypasu. Zastanawia mnie dlaczego Pan Tomasz Brzęczkowski sieje dezinformację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 25.07.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 (edytowane) ...Zastanawia mnie dlaczego Pan Tomasz Brzęczkowski sieje dezinformację."Panie Tomaszu" pisze co ma w głowie. Taki misiu. Pogłaszcz go, przytul do serca, jakoś tak wygląda na nieszczęśliwego. Tak się stara a nikt tego nie docenia. Edytowane 25 Lipca 2014 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 25.07.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Zastanawia mnie dlaczego Pan Tomasz Brzęczkowski sieje dezinformację. Prosiłem by to zmienili... i zmienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 25.07.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 ... Zastanawia mnie dlaczego Pan Tomasz Brzęczkowski sieje dezinformację. Co w głowie to na języku, a że w głowie niewiele, to i pisanina głupawa Prosiłem by to zmienili... i zmienili. widzisz jaki ma posłuch , a Ty nie chcesz go posłuchać... nieładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts