mrk.drx 13.06.2014 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Witam,Nadszedł czas remontu łazienki i po wybraniu kafli czy kabiny przyszła kolej na grzejnik i pojawił się problem. Otóż blok był budowany niemal 30 lat temu i rozstaw przyłączy ma 465 mm [lub 460 jak twierdzą niektórzy]. Nie byłoby większego problemu, gdyby nie były to przyłącza boczne. Poprzedni remont był robiony bodaj 13 lat temu i wtedy nikt się nie zastanawiał "Czy to się uda?" gdy fachowiec montował grzejnik stosując jakieś gięte przedłużki. Ja sam jestem zielony w temacie ogrzewania czy hydrauliki więc pytam Państwa: co zrobić? Szukać na siłę zakładu, który robi na zamówienie grzejniki, co generuje większe koszty, czy da się zamontować w jakiś porządny i logiczny sposób fabryczny grzejnik o rozstawie 500 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 13.06.2014 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 poszukaj PURMO, ma tzw "grzejniki renowacyjne', wys 500, rozstaw jaki potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrk.drx 14.06.2014 03:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Czyli montaż typowo łazienkowego grzejnika jest niemożliwy w takiej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 14.06.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 są drabinki w handlu z bocznymi przyłączami, ale o takim rozstawie jak chcesz to raczej zapomnij w tym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrk.drx 14.06.2014 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Reasumując: albo muszę rury wymienić i wtedy mogę mieć grzejnik jaki tylko chcę, albo nie wymieniać i byś skazanym na blaszaną paskudę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts