AnitaG. 13.06.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Witam Wszystkich bardzo serdecznie:) Jestem w trakcie budowy domu. Etap instalacji elektrycznej i alarmowej. Dostałam właśnie projekt instalacji alarmowej z zaznaczonymi czujkami. Dodatkowo we wszystkich oknach mają być kontraktony i w niektórych oknach czujki wibracyjne. Centrala to Integra 128. Chciałabym prosić o Wasze rady czy rozmieszczenie czujek jest odpowiednie, gdyż sama nie mam rozeznania w temacie. A nie chciałabym żeby trzeba było coś przerabiać po wykończeniu pomieszczeń. Dziękuję za wszelkie sugestie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 13.06.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 WitamPierwsze moje pytania po co Integra 128 skoro 64 w zupełności wystarczy?Czy to jest Integra 128 czy 128 WRL?Na parterze 2 czujniki PIR są zbędne a co do rozmieszczenia naniósłbym drobne poprawki.Pytanie jakie okna czy czujniki wibracyjne w ogóle się sprawdzą?Pomyśl może o czujnikach zewnętrznych wystarczy 5 szt. to będzie lepsze od wibracyjnych.Jeśli nie masz wykonawcy tego systemu to możemy CI to zrobić.W razie pytań służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.06.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Zadziwiają mnie ludzie, którym wydaje się, że są anonimowi w internecie. Na pewno chcesz, żeby wszyscy zobaczyli jak masz zabezpieczony dom ? Ludzie, ja wiem, że niektórzy mają małą wyobraźnię, albo się tym nie interesują, ale zdarzały się tu takie historie, więc proponuję się zastanowić na drugi raz, żeby nie płakać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 13.06.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Nefer prawdę mówi. Usuń szybko te rzuty a nie kuś złodziei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 14.06.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 już mam zapisane, także po ptokach co za głupi naród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnitaG. 15.06.2014 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 W takim razie może jakieś fachowe porady na PW. Byłabym bardzo wdzięczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnitaG. 15.06.2014 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 co za głupi naród pa..nt !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 15.06.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Najlepszą radę już dostałaś - usuń te rzuty, a najlepiej cały post! Co za bezmyślność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 15.06.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 pa..nt !!! Niestety ale to świadczy tylko o Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 15.06.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Chciałabym prosić o Wasze rady czy rozmieszczenie czujek jest odpowiednie, gdyż sama nie mam rozeznania w temacie. Bida z nędza i w zasadzie zrobione, żeby zrobić i wziąć kasę za alarm, a nie za zabezpieczenie obiektu. A nie chciałabym żeby trzeba było coś przerabiać po wykończeniu pomieszczeń. Większość czujek albo wejdzie w kolizję z meblami albo zostanie przez nie zasłonięta albo nie będzie do nich dostępu po umeblowaniu np w celu naprawy. PS. Nie udzielam bezpłatnych konsultacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnitaG. 15.06.2014 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Bida z nędza i w zasadzie zrobione, żeby zrobić i wziąć kasę za alarm, a nie za zabezpieczenie obiektu. Większość czujek albo wejdzie w kolizję z meblami albo zostanie przez nie zasłonięta albo nie będzie do nich dostępu po umeblowaniu np w celu naprawy. PS. Nie udzielam bezpłatnych konsultacji. Czy na PW mogłabym otrzymać wytyczne co do odpłatnych konsultacji?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 15.06.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Czy na PW mogłabym otrzymać wytyczne co do odpłatnych konsultacji?! Niestety nie. Jestem na forum towarzysko. Nie poszukuję klientów, ani nie reklamuję swoich usług. Radzę udać się do firmy specjalizującej się w systemach alarmowych i nie mówię tu o firmach ochroniarskich. Mogę ewentualnie rzucić okiem na nowy projekt otrzymany na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts