kasiabuilder 13.06.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Mam typowe pytania, osoby która przymierza się do remontu. Co byście polecili: dobre panele podłogowe (powiedzmy ok. 100zł/m2) czy drewnianą podłogę?? Spotkałam się z opinią, że dobre panele są bardziej trwałe od drewnianych podłóg i upadł mój światopogląd Planuję położyć tego typu podłogę praktycznie w całym mieszkaniu (3 pokoje, hol). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 13.06.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Ja mam najtańszą deske trójwarstwową barlinecką, była w promocji w castramie za 65zł dąb, i nie zamienił bym jej na najdroższe panele. Może trochę delikatniejsza, ale jest super. Żeby nie było wczesniej przez 15 lat miałem panele, wymieniane po 10 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.06.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Żadne panele nie są trwalsze od drewna.Pomijam fakt, że każde panele wyglądają badziewiasto przy drewnie - ale to już kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 13.06.2014 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Mam typowe pytania, osoby która przymierza się do remontu. Co byście polecili: dobre panele podłogowe (powiedzmy ok. 100zł/m2) czy drewnianą podłogę?? Spotkałam się z opinią, że dobre panele są bardziej trwałe od drewnianych podłóg i upadł mój światopogląd Planuję położyć tego typu podłogę praktycznie w całym mieszkaniu (3 pokoje, hol). Co do trwałości to Ciebie okłamano! Parkiety leżą po 200 lat a czasami i dłużej. Panele nie zdzierżą nawet te najdroższe 30 lat. O tym, że parkiety są bardzo stare, widać w odwiedzanych pałacach muzeach. Panele musza poczekać, aby mówic o nich, że są trwalsze od drewna na podłodze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 14.06.2014 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Dobre panele wolalbym niz najtansza deske barlinecka i to wszystko bo stosunek ceny do jakosci jest spory// Natomiast nigdy NAJLEPSZY panel nie bedzie lepszy od nawet najtanszej klepki litej DREWNIANEJ ( np parkiet przemysłowy albo standard dab jesion najnizszej klasy ) Podłoge drewniana bedziesz uzytkowal ty , twoje dzieci a twoje wnuki beda ja jeszcze odnawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 14.06.2014 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Dzięki za opinie. To może w ten sposób zadam pytanie - przy budżecie do maks. 100 zł/m2 co byście polecili? Deskę barlinecką (nie znam cen) czy panele podłogowe. Na parkiet to mnie nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 14.06.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 (edytowane) dobry panel z najwyzszej połki z v fuga na 4 boki ( imitujacy duża szeroką deske ) Jeden panel wyglada jak jedna deska .Panel kupisz i sam polozysz ew. poloza w cenie zakupu . Deska barlinecka nie jest warta swojej ceny , i jak bedziesz chcial polozyc na klej to musisz go doliczyc a tani nie jest. Polozyc tez polozysz sam ale jednak lepiej polecic fachowcowi .. w przedziale 100-150 zł mozna kupic i wykonczyc cos takiego.. ( parkiet, ułozenie z klejem , szlifowanie , lakier lub olej), czasem warto dolozyc jak metrow jest mało http://images62.fotosik.pl/1078/b7a908fb97f603c5m.jpghttp://images62.fotosik.pl/1078/4ebaa77c74530c49m.jpghttp://images64.fotosik.pl/1077/564a22543938cb36m.jpghttp://images64.fotosik.pl/1077/2e19c97ae9c36c01m.jpg Edytowane 14 Czerwca 2014 przez monkey222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 14.06.2014 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 właśnie że tej podłogi jest sporo, ok 70 metrów kw. A dlaczego twierdzisz, ze deska barlinecka nie jest warta swojej ceny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 14.06.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Dlatego ze za dobra deske barlinecka trzeba wylozyc troche pieniedzy .a jesli jeszcze dojdzie do tego klej + usługa to robi sie spora suma . Deske barlinecka przy dobrych wiatrach uda sie raz odnowic , i to wszystko. Poźniej trzeba zrywac, naprawiac podłoże i znow koszty.. wiec lepiej odrazu kupic najlepsze panele albo w tej cenie co dobra deska barlninecka polozyc najnizszej klasy najtanszy parkiet lity drewniany ktory mozna odnawiac 7-10 razy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 15.06.2014 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Dzięki, naprawdę mi pomogłeś! A orientujesz się jakich firm panele są najlepsze? W cenie do 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 15.06.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Nie znam sie zbytnio na panelach ale mysle ze do 100 zł to kupisz panele pozłacane:) a tak na poważnie to za około 50-60 zł już kupisz bardzo bardzo ładne panele. do tego folia, podkład, listwy ,narozniki i bedzie elegancko.. Znajomy kupił panele imitujace deske w kolorze orzech ,Ac5 lub 6 lub cos takiego ( jeden panel to jedna deska ) V fuga na 4 strony + struktura wypukła ( nie gładkie) i wygladaja bardzo ładnie , zapłacił 56 zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hejzi 16.06.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Wszystko zależy od tego w jaki sposób będziesz konserwował podłogę i o nią dbał. Jeśli będziesz regularni olejował lub zdecydujesz się na polakierowanie podłogi będzie Ci służyć długieee lata. A jeśli chodzi o konserwację to polecam produkty Bony bo dają naprawdę dobry efekt współmierny do ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 16.06.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 panele - fuj. To jest nic innego jak plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertico 16.06.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 czyste drewno to podstawa, też sobie zafunduję w swoim mieszkaniu deskę podłogową bo to zarąbiście wygląda i jest tez trwała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 17.06.2014 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 No też bardziej podoba mi się drewno, ale nie wiem czy się zmieszczę w moim planowanym budżecie. A możecie polecić jakieś podłogi drewaniane w umiarkowanej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 17.06.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 panele - fuj. To jest nic innego jak plastik. Czytajcie wszystkie posty to bedziecie wiedziec ze autor pozniej pyta czy panele czy deska barlinecka itp.. Kasia najtaniej wychodza parkiety przemyslowe i klepki gorszych klas . nic innego litego nie zrobisz w przedziale okolo 100 -120 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.06.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Monkey - autor pyta : Mam typowe pytania, osoby która przymierza się do remontu. Co byście polecili: dobre panele podłogowe (powiedzmy ok. 100zł/m2) czy drewnianą podłogę?? Spotkałam się z opinią, że dobre panele są bardziej trwałe od drewnianych podłóg i upadł mój światopogląd Planuję położyć tego typu podłogę praktycznie w całym mieszkaniu (3 pokoje, hol). Dla mnie deska Barlinecka to nie drewniana podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 17.06.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Monkey - autor pyta : Dla mnie deska Barlinecka to nie drewniana podłoga Jestem tego samego zdania. To tylko taki troche lepszy panel i sporo drozszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 17.06.2014 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Jestem tego samego zdania. To tylko taki troche lepszy panel i sporo drozszy Ahaa i wszystko jasne Miałam przekonanie, że deska barlinecka to "drewniana podłoga"... Bardzo podobają mi się białe listwy przypodłogowe (takie wysokie ok 8cm), zastanawiam się, czy "kładzie" się je z panelami?? Czy są jakieś techniczne przeciwskazania? Z góry przepraszam, jeśli to pytanie jest banalne, ale w budowlance chyba nic nie jest oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 17.06.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Ahaa i wszystko jasne Miałam przekonanie, że deska barlinecka to "drewniana podłoga"... Bardzo podobają mi się białe listwy przypodłogowe (takie wysokie ok 8cm), zastanawiam się, czy "kładzie" się je z panelami?? Czy są jakieś techniczne przeciwskazania? Z góry przepraszam, jeśli to pytanie jest banalne, ale w budowlance chyba nic nie jest oczywiste np takie http://images64.fotosik.pl/1088/4dcec8ee6ff55220m.jpg Można kłaść ale takie listwy sa dość drogie to po pierwsze a po drugie panele to podlogi pływajace i nigdy nie dopiesci sie tak takiej listwy jak przy parkiecie. Przy parkietach na koniec idzie kosmetyka kitami a na panelach to nie przejdzie więc można powiedzieć ze nie warto kłaść bo nie bedzie takiego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts