katia.katia 07.09.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 po mimo wyższych cen. Deska podłogowa jednak pobija panele... zupełnie inny komfort użytkowania. Zgodzę się z Tobą, żaden panel nie będzie wyglądał tak jak deska i nie będzie tak przyjemny w dotyku. Za doznania wzrokowe i dotykowe jednak trzeba zapłacić Ale warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katia.katia 07.09.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Do wyboru podłogi mam jeszcze trochę czasu, ale już teraz widzę co wyczynia mój siedmiomiesięczny synek:) podłoga wzdłuż i wszerz jest przebyta...i nasuwa się pytanie co lepsze? Dobry panel czy dębowa deska lita? Oglądałem deski dębowe i wnioskuje po grubości, że na parę cyklinowań mi starczy ale...? Z panelami bez problemu pielęgnacja? Co mam robić? Wybór pomiędzy deską litą a panelem, to żaden wybór oczywiście, że deska, sporo na ten temat było, mnie przekonują argumenty użytkowników, poczytaj sporo osób poleca baltic wood. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewka_so 11.09.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Niby tak, ale u nas w domu wszyscy mają dwie lewe ręce i szkoda było mi tej deski na eksperymentowanie Poza tym, jak później się coś dzieje, to jest gwarancja na usługę. Oczywiście, gdybym miała kogoś solidnego "pod ręką" fachmanowi bym nie płaciła, ale... jak się nie ma, co się lubi, to się... płaci. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewka_so 11.09.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Kaśka_L - wszystko jest dla ludzi... Jeden woli deskę, inny panele, jednego stać na to, innego na tamto itp. itd. Najważniejsze to znaleźć swój styl i dobrze wybrać. Panele mają swoje zalety, ale jak dla mnie deska ma ich znacznie więcej. Mimo tych szparek w moim balticu nie zamieniłabym tej podłogi na panele, bo to nie mój gust, poza tym panele źle ułożone też mają szparki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiasokol 17.09.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Zdecydowanie deski podłogowe w porównaniu do paneli nie mają sobie równych. Wraz z mężem zdecydowaliśmy się wyłożyć więcej pieniędzy ale nie żałujemy i żałować na pewno nie będziemy bo naprawdę warto.A o konserwację wiadomo trzeba dbać jak o wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katia.katia 17.09.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Kaśka_L - wszystko jest dla ludzi... Jeden woli deskę, inny panele, jednego stać na to, innego na tamto itp. itd. Najważniejsze to znaleźć swój styl i dobrze wybrać. Panele mają swoje zalety, ale jak dla mnie deska ma ich znacznie więcej. Mimo tych szparek w moim balticu nie zamieniłabym tej podłogi na panele, bo to nie mój gust, poza tym panele źle ułożone też mają szparki Szparki to jedno, ale panele szybciej się rysują, ścierają i można tak wymieniać. Ale może dlatego, że ja wolę drewno. Może zwolennik panela znalazłby więcej argumentów na wyższość panel a nad deską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewka_so 18.09.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Panele też nie są złe, żeby nie było... Widziałam piękne panele, ale kosztowały... niewiele mniej niż deska i właśnie ta zależność - że są dobre, ale drogie prawie jak deska, sprawiła, że paneli w domu nie mam, bo szkoda było mi tyle pieniędzy dawać na coś co nie jest drewnem, a tylko substytutem (który z zasady powinien być... tańszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katia.katia 20.09.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Panele też nie są złe, żeby nie było... Widziałam piękne panele, ale kosztowały... niewiele mniej niż deska i właśnie ta zależność - że są dobre, ale drogie prawie jak deska, sprawiła, że paneli w domu nie mam, bo szkoda było mi tyle pieniędzy dawać na coś co nie jest drewnem, a tylko substytutem (który z zasady powinien być... tańszy) Często kierujemy się przy wyborze ceną. Czytałam, gdzieś wywiad z jakimś architektem, podsumowując najdroższe w domu są podłogi, wyposażeni, kuchni i łazienki i są to rzeczy na których absolutnie nie należy oszczędzać i mniej więcej by się to zgadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewka_so 26.09.2014 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 katia.katia - z tym oszczędzaniem masz rację, czasami są to pozorne oszczędności i konieczność zmiany po kilku latach. Jak to mówią, biedny dwa razy traci... i biednego nie stać na tanie rzeczy, ale żeby t tak było, żeby wszystkich było stać na jakość odpowiednią przy urządzaniu domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morsuk 09.10.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Wiesz co, może uderz do firmy która robiła podłogi u nas. Można do nich podjechać i obejrzeć to co mają na stanie i wtedy dopiero podjąć decyzję, zawsze to jakoś inaczej podjąć decyzje na podstawie tego co jest namacalne, a nie tego co widzimy w necie. Spróbuj do nich przekręcić 796 667 837 , sprawdź sobie tylko ich adres bo ja mam zapisany kontakt jako podłogi;) Z tego co pamiętam to jeździliśmy do nich do Brwinowa, żeby się przyjrzeć temu co mają do zoferowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianD1 14.10.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Ciekawa dyskusja nad wyższością deski nad panelami. Trzeba pamiętać, że panele zostały wynalezione po to aby: 1) wykorzystać odpady po drewnie. 2) zrobić podłogę, która wygląda jak drewno, a nie jest drewnem.. Czyli wiadomo, że Deska to taka matka dla paneli i nigdy nie będzie tak żeby były one lepsze. Oczywiście można wprowadzać nowe wzory, formy, odpowiednio wzmacniać klasę ścieralności, a i tak finalnie Deska wygra ! Także odpowiedź jest tylko jedna. Jak jest taka opcja,to kłaść drewno Ja akurat z drewnem stykam się na co dzień, bo montuje deski firmy Baltic Wood oraz z szwagrem stolarzem robimy schody i meble z drewna litego i fornirów i dlatego drewno jest mi jeszcze bardziej bliskie niż jakiekolwiek inne podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franelka1 15.10.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Z racji tego, że miałam 2 psy 10 lat temu wybrałam panele i absolutnie nie żałuję. Dzisiaj wyglądają tak samo jak po ułożeniu, ale są to panele o wysokiej klasie ścieralności, więc pazury psów ich nie porysowały. Kolega mąż zdołał jedynie wgnieść kawałek panela zwalając przypadkiem dużą i ciężką donicę ze schodów:-) Obecnie budując nowy dom i myśląc o podłogówce też wybiorę panele. Szczególnie, że teraz mają przepiękne kolory i jest mnóstwo wzorów do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.04.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Może lepiej poczytać o opiniach na temat deski barlineckiej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adurska 10.02.2016 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Deski podłogowe to bardzo fajna sprawa .. choć jeśli miałabym wybierać to wybrałabym innego producenta. Z całą pewnością jest mnóstwo dostępnych desek ale jak miałabym wybierać to albo lita deskę lub warstwową dobrego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MikeB 11.02.2016 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Na początek panel - jak dzieci dorosną może drewno. Do tej pory mieszkałem w trzech mieszkaniach gdzie były i panele i deska. Z obserwacji: panel jest n mniej wymagający jeśli chodzi o konserwację i ewentualne naprawy. Do tego tańszy i trudniej go zarysować. Deskę barlinecką odradzam - strasznie miękki lakier - porysowana już po miesiącu ( strach spojrzeć pod światło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertpuchalski 28.04.2019 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 Prymka, jak długo czekałaś na deski z tej firmy deska-podlogowa.eu? Sprawdzałem na ich stronie i bardzo ładnie to wygląda:) Jak sprawdzają się u Cieie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts