jarekFTW 18.06.2014 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 A można prosić kosztorys/jaki projekt itp ? Jakie ogrzewanie, z czego, piec / gaz itp. Proszę o kontakt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.06.2014 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 http://archon.pl/images/products/m4e26aaa2a0c7d/projekty-dom-w-wisteriach__260.jpg [TABLE=class: projekt-dane-gabarytowe, width: 100%][TR][TD=class: opis bold, width: 190px]Powierzchnia netto domubez kotłowni, garażu [/TD][TD=class: pow bold, align: right]120,30 m2[/TD][/TR][TR][TD=class: opis bold]Powierzchnia kotłowni[/TD][TD=class: pow bold, align: right]6,84 m2[/TD][/TR][TR][TD=class: opis bold]Powierzchnia garażu[/TD][TD=class: pow bold, align: right]18,42 m2[/TD][/TR][TR][TD=colspan: 2][/TD][/TR][TR][TD=class: opis]Powierzchnia zabudowy [/TD][TD=class: pow, align: right]105,32 m2[/TD][/TR][TR][TD=class: opis]Powierzchnia podłóg [/TD][TD=class: pow, align: right]159,86 m2[/TD][/TR][TR][TD=class: opis]Kubatura [/TD][TD=class: pow, align: right]672,91 m3[/TD][/TR][TR][TD=class: opis]Wysokość[/TD][TD=class: pow, align: right]8,10 m[/TD][/TR][TR][TD=class: opis]Min. wymiary działki [/TD][TD=class: pow, align: right]20,40x17,10 m[/TD][/TR][TR][TD=class: opis]* po adaptacji [/TD][TD=class: pow, align: right]19,40x17,10 m[/TD][/TR][/TABLE]Konstrukcja oraz propozycje materiałowezastosowane w projekcie: - ściany zewnętrzne: bloczek z betonu komórkowego YTONG 24 cm, styropian 15 cm, tynk- strop: płyta żelbetowa- ścianka kolankowa: 149 cm - dach: nachylenie 38 st. (78%), więźba drewniana, dachówka ceramiczna- kocioł: na paliwo stałe + alternatywnie gazowy http://archon.pl/images/products/m4e26aaa2a0c7d/projekty-dom-w-wisteriach__260.jpg Bardzo mi się podoba.Bardzo ładna chatka.Jak koleżanka mówi ,że wybudowała za 320 tysiaków i mieszka to coś w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol_sc 15.03.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Witam Wszystkich Serdecznie, jesteśmy na początku planowania budowy wymarzonego domu. Na początku chciałem zasięgnąć opinii ludzi już przerabiających ten temat, dla mnie wszystko wygląda kosmicznie Czytam tematy na forum, przeglądam projekty oraz kosztorysy, ale najlepiej o informacje z pierwszej ręki. Na początku wiadomo postawiliśmy sobie pytanie czy stać nas na taką inwestycje. Mamy działkę budowlaną, na budowę z wykończeniem dysponujemy kwotą 350 tyś. Budowę planujemy na około 2 lata, więc jakieś środki jeszcze dojdą, ale na tą chwile planujemy 350 tyś. Jeżeli chodzi o wykończenie teść ma firmę budowlaną, więc w środku koszta nam się zmniejszą. Poniżej wkleiłem projekt, który sobie wybraliśmy. Myślę że taki metraż nam wystarczy, do tego chcieliśmy zmieścić się w budżecie. Co o tym myślicie, czy jest to realna kwota. http://pracownia-projekty.dom.pl/dom_przy_klonowej_5_ce.htm Z góry dziękuje za wszystkie uwagi Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia59 15.03.2015 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Jeszcze nie zaczęłam budowy, ale wg mnie powinniście sie zmieścić. Tylko te pokoje dwa to malutkie, ciaśniutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 15.03.2015 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Dom jest niewielki i prostej konstrukcji. Myślę, że można spokojnie zamknąć jego budowę w 300k wraz z przyłączami i elementami zewnętrznymi (taras, podest wejściowy, jakaś ścieżka do furtki. No chyba, że macie jakieś wysokobudżetowe założenia w wykończeniach - naturalny kamień w dużych ilościach, jakieś designerskie rozwiązania. Wtedy to wiadomo - sky is the limit. Jeśli to ma być dom dla rodziny 2+2 to jednak sugerowałabym pokoje dla dzieci o powierzchni przynajmniej 12m2 i dodatkowe wc. Budżet spokojnie pozala na te kilka dodatkowych metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 15.03.2015 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Też myślę, że z tym budżetem inwestycja będzie spokojnie zrealizowana. Bez wariacji oczywiście, bo i do 500tys można dociagnąć goniąc na super wykończeniami. Mój skromny domek obecnie kosztował ok. 250tys, razem z garażem. Sporo rzeczy zrobiłem sam, ale jeżeli teść jak piszesz pomoże w wykończeniówce, to zakładana kwota w zupełności powinna wystarczyć. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 15.03.2015 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 3.5 tys za mkw? Spokojnie. Standard to 2.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol_sc 15.03.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi, trochę mnie podbudowaliście, jak wspominałem na tym etapie, dla mnie wszystko jest niewyobrażalne . Założyłem mniejszy domek bez garażu, żeby go skończyć w razie jakiś nieprzewidzianych kosztów. Jak w etapie budowy będą środki, wybudujemy dodatkowo garaż. Jeżeli chodzi o środek, żona jest architektem wnętrz, więc wole zostawić jakieś środki w zanadrzu . Edytowane 15 Marca 2015 przez karol_sc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol_sc 20.03.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Przeglądamy cały czas projekty, można powiedzieć że wybraliśmy ostatecznie projekt, do delikatnej modyfikacji. Napiszcie proszę uwagi, co o tym myślicie, chodzi mi o koszta budowy, jak napisałem wcześniej na tą chwilę dysponujemy kwotą 350 tyś plus działka. http://z500.pl/projekt/680/Z241%20GP,wariant-z-garazem-jednostanowiskowym-po-prawej-stronie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia59 20.03.2015 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 To teraz kuchnia plus salon tylko 30 metrów. Troche mało. Na kuchnie przypuśćmy te 8-9 metrów. A na salon zostaje 21-22 metry. Mało. Chyba, że Wam tyle wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol_sc 20.03.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 To teraz kuchnia plus salon tylko 30 metrów. Troche mało. Na kuchnie przypuśćmy te 8-9 metrów. A na salon zostaje 21-22 metry. Mało. Chyba, że Wam tyle wystarczy Ten projekt nam odpowiada, zakładamy drobne przeróbki, takie jak zlikwidowanie spiżarki, więc dojdzie dodatkowo 3,7 meta, oraz przesunięcie o jeden metr ściany w salonie kosztem ostatniego pomieszczenia. Salon automatycznie się powiększy o kilka metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts